Test: Vilken är den Bästa köttkvarnen 2024?

Den bästa köttfärsen är den du gör själv - Läs vår genomgång av de bästa köttkvarnarna 2024

En köttkvarn är ett oumbärligt verktyg i varje kök som tillåter matentusiaster att utforska nya horisonter inom matlagning. Detta praktiska redskap möjliggör för användaren att mala sitt eget kött, vilket inte bara säkerställer färskhet och kvalitet, men även ger möjlighet att anpassa blandningen efter personliga preferenser. Oavsett om du vill skapa din egen korv, hamburgare, köttbullar eller andra recept som kräver malda ingredienser, ger en köttkvarn dig fullständig kontroll över processen och resultatet.

När du vill ta dina kulinariska färdigheter till nästa nivå är en köttkvarn ett måste. Med detta verktyg kan du mala allt från nötkött till fläsk, kyckling och även fisk. Detta är särskilt användbart för dem som föredrar att veta exakt vad deras mat innehåller, eller för dem som vill experimentera med olika smaker och texturer. Dessutom kan en köttkvarn vara ett utmärkt verktyg för att minska matsvinn genom att omvandla rester till läckra måltider.

Efter att ha noggrant granskat och testat flera modeller på marknaden, har vi kommit fram till att "Ankarsrum Köttkvarn" utmärker sig som det bästa valet. Denna köttkvarn kombinerar överlägsen prestanda och hållbarhet med enkel användning, vilket gör den till ett utmärkt val för alla hemmakockar. Med dess robusta konstruktion och effektiva malningskapacitet, ger "Ankarsrum Köttkvarn" dig den bästa möjligheten att förvandla ditt kök till en gourmetverkstad.

Testvinnare - Bästa köttkvarnen 2024

Här är en överblick över årets bästa köttkvarnar.

 1. Köttkvarn bäst i test: Ankarsrum Assistent Original Köttkvarn Komplett tillbehör
 2. Bästa premiumvalet: Bosch MFW67450 Köttkvarn med Tillbehör Rostfritt stål
 3. Mest prisvärda köttkvarnen: Bosch MFW3850B CompactPower Köttkvarn 1800W
 4. Bästa billiga köttkvarnen: Funktion Köttkvarn Ink. Kakplatta

Våra 4 bästa köttkvarnar (maj 2024)

1. Ankarsrum Assistent Original Köttkvarn Komplett tillbehör- Köttkvarn bäst i test

Ankarsrum Assistent Original Köttkvarn Komplett tillbehör - Köttkvarn bäst i test
Betyg 4,7/5
Betyg 4,7/5
Bäst i test
Till butik
köp
(Bagaren och kocken)

Denna köttkvarn kommer med ett komplett tillbehörskit för att utöka användningsområdet ytterligare något. Vilket innebär att du vid byte av olika skivor till kvarnen kan använda maskinen till så mycket annat än att bara mala kött.

Denna köttkvarn är utrustad med skivor för grovmalning samt finare malt kött. Även tunnare och tjockare skivor vilka du kan skära köttbitar i exakt den tjocklek du vill ha dem. Du kan även producera dina egna charkuterivaror som exempelvis korv, paté eller varför inte imponera middagsgäster med hemgjorda hamburgare.

Vi har valt ut Ankarsrum Assistent Original Köttkvarn Komplett till bäst i test tack vare sin välfungerande mångfunktionalitet. Det finns inga hinder för vad du kan förbereda samt tillreda för kött och rätter med denna maskin vilket gör den till en ledande produkt på marknaden idag.

Utmärkt kvalitet som håller länge utan att varken gå sönder eller krångla vilket många köksapparater annars kan göra. De medföljande pastaplattorna samt kakspritsen är tillbehör vi inte hade väntat oss men fullkomligt älskar då den gör dina bakstunder enormt mycket lättsammare. Den kan till och med tillverka skorpmjöl eller cheesecakebottnar.

Egenskaper

 • Kapacitet: 3 kg /min
 • Motoreffekt: 1500 W
 • Hålskivor: 3 st

Fördelar

 • Hög kvalitet
 • Höga kundbetyg
 • Flera tillbehör

Omdöme

Tidlös köksassistent av hög kvalitet och flera tillbehör.
Våra betyg
Kapacitet:
Betyg 9.9/5
4,9/5
Hastighet:
Betyg 9.4/5
4,4/5
Kvalitet:
Betyg 9.8/5
4,8/5
Totalt:
Betyg 4,7/5
4,7/5

2. Bosch MFW67450 Köttkvarn med Tillbehör Rostfritt stål- Bästa premiumvalet

Bosch MFW67450 Köttkvarn med Tillbehör Rostfritt stål - Bästa premiumvalet
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Till butik
köp
(Kitchen Time)

Denna högkvalitativa köttkvarn är tillverkad i rostfritt stål med en tyngd som gör den extra stabil och hållbar. Den har en kapacitet på 3.5 kg per minut, vilket är väldigt snabbt för en vanlig hemmamaskin.

Det följer med otroligt många tillbehör för att ytterligare öka användningsmöjligheterna något. Du blir aldrig trött på dess funktioner samt att den är lätt att rengöra. Plus att den är utrustad med ett praktiskt handtag för enklare förflyttningar.

Anledningen till att vi valde ut just Bosch MFW67450 Köttkvarn med Tillbehör Rostfritt stål till bästa premium är mycket på grund av att vi älskar att den inte bara maler kött samt hackar grönsaker utan att den dessutom är utrustad med en juicepress vilken fungerar utmärkt och förser dig med utsökta, hälsosamma juicer till frukosten.

Denna effektiva köttkvarn kan du efter att du vant dig knappt vara utan då den fungerar som så otroligt mycket mer än en apparat som maler ner kött. Vi har upptäckt att den till och med kan strimla hårdare frukter eller ostar. Den klarar av att finriva både morötter likväl som lök så de försvinner spårlöst i dina såser.

Egenskaper

 • Kapacitet: 3,5 kg / min
 • Motoreffekt: 700 W
 • Hålskivor: 3 st

Fördelar

 • Effektiv malning
 • Juicepress ingår
 • Trippla hålskivor

Nackdelar

 • Klenare motor än flera andra alternativ

Omdöme

Ett av bosch premiumalternativ med hög köttmalningskapacitet.
Våra betyg
Kapacitet:
Betyg 9.5/5
4,5/5
Hastighet:
Betyg 9.4/5
4,4/5
Kvalitet:
Betyg 9.6/5
4,6/5
Totalt:
Betyg 4,5/5
4,5/5

Priser

3. Bosch MFW3850B CompactPower Köttkvarn 1800W- Mest prisvärda köttkvarnen

Bosch MFW3850B CompactPower Köttkvarn 1800W - Mest prisvärda köttkvarnen
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Till butik
köp
(Kitchen Time)

En otroligt stilren köttkvarn i lagom storlek för att tillreda dina kötträtter på ett smidigt sätt. Med denna maskin går det undan då den har en kapacitet på ända upp till 2 kg per minut. Tack vare sin vackra design är den även väldigt lämplig som gåva till någon du känner vilken spenderar mycket tid i köket eller som kanske helt enkelt bara intresserar sig för köksapparater.

Detta är en väldigt stadig köttkvarn vilken inte glider runt på sin plats tack vare gummifötterna den är utrustad med. Vilket inte är dess enda extra utrustning. Den är enormt multifunktionell med sitt stora antal varierande tillsatsplattor. Den kompakta utformningen gör den även lätt ställa bort eller gömma undan.

Bosch MFW3850B CompactPower Köttkvarn 1800W valde vi ut till mest prisvärda köttkvarn då vi anser att tillbehören samt kvaliteten på den här maskinen verkligen överträffar förväntningarna. För en lagom billig summa får du allt du behöver plus lite till.

Något annat vi uppskattar är att du inte bara kan mala kött med denna kvarn utan de där extra tillbehören och tillsatsplattorna du får med tillåter dig också att bereda små maträtter som exempelvis kebbe, korvhorn, en citruspress och dem tillåter dig riva samt pressa grönsaker.

Egenskaper

 • Kapacitet: 2 kg / min
 • Motoreffekt: 1800 W
 • Hålskivor: 3 st

Fördelar

 • Motorskydd vid för hög belastning
 • 2 stycken hastigheter
 • Kompakt och smidigt format

Nackdelar

 • Klenare motor än exempelvis Ankarsrum

Omdöme

Prispressad köttkvarn från bosch i snygg kompakt design.
Våra betyg
Kapacitet:
Betyg 8.8/5
3,8/5
Hastighet:
Betyg 9.6/5
4,6/5
Kvalitet:
Betyg 9.5/5
4,5/5
Totalt:
Betyg 4,3/5
4,3/5

Priser

4. Funktion Köttkvarn Ink. Kakplatta- Bästa billiga köttkvarnen

Funktion Köttkvarn Ink. Kakplatta - Bästa billiga köttkvarnen
Betyg 4,1/5
Betyg 4,1/5
Till butik
köp
(Bagaren och kocken)

Denna manuella, lättanvända lite enklare variant av köttkvarn passar perfekt till dig som tycker om att arbeta för hand samt är ute efter en högkvalitativ apparat. Den är tillverkad i gjutjärn vilket i princip är en garanti för att den kommer hålla under en lång tid framöver.

Den må vara hållbar och av god kvalitet men undvik trots detta att maskindiska denna produkt. Använd istället vatten och diskmedel för rengöring samt torka noggrant av kvarnen innan du ställer undan den.

Vi har valt ut Funktion Köttkvarn Ink. Kakplatta till bästa billiga köttkvarnen mestadels för att vi älskar den klassiska, enkla designen vilken på något vis ger dig en känsla av sentimentalitet. Den här kvarnen passar perfekt som gåva till morfar eller kanske mormor. Du kan pryda den med ett vackert band för att sedan ge bort till svärföräldrarna.

Den passar perfekt till både malning av kött, för att producera isterband eller till och med för att köra kakor. Den enkla konstruktionen gör att du också kan låta dina barn använda sig av den utan risk för att ska sig eller att den går sönder.

Egenskaper

 • Kapacitet: Manuell
 • Motoreffekt: Manuell
 • Hålskivor: 1 st

Fördelar

 • Prisvärd handkvarn
 • Kakplatta ingår

Nackdelar

 • Jobbig att arbeta med vid större volymer
 • Kan ej diskas i maskin

Omdöme

Toppvalet för dig som har mindre volymer kött eller föredrar att arbeta för hand.
Våra betyg
Kapacitet:
Betyg 9.2/5
4,2/5
Hastighet:
Betyg 9.4/5
4,4/5
Kvalitet:
Betyg 8.7/5
3,7/5
Totalt:
Betyg 4,1/5
4,1/5
Så hittar du bästa Köttkvarn

Vad är viktigt att tänka på när jag väljer köttkvarn?

För att hitta den bästa köttkvarnen för dina behov är det viktigt att ta hänsyn till en rad faktorer. Det finns många olika modeller på marknaden, var och en med sina egna unika funktioner och fördelar. Genom att fokusera på några nyckelkriterier kan du säkerställa att du väljer en köttkvarn som kommer att uppfylla dina förväntningar och bidra till att förbättra din matlagningsupplevelse. Här är några av de viktigaste faktorerna att överväga när du väljer en köttkvarn:

Prestanda

Prestandan hos en köttkvarn avgörs av dess förmåga att snabbt och effektivt mala kött. Du vill ha en maskin som kan bearbeta både stora och små mängder kött utan problem. Kvarnens motorstorlek, uttryckt i watt, ger en indikation på dess kraft och förmåga att mala genom olika typer av kött. Dessutom bör du kontrollera att köttkvarnen har flera olika inställningar för malningsgrad, så att du kan anpassa konsistensen efter dina specifika behov.

Hållbarhet

Hållbarheten hos en köttkvarn är också viktig. En bra köttkvarn bör vara byggd för att hålla länge, även med regelbunden användning. Materialval spelar en stor roll här. Modeller tillverkade i rostfritt stål eller andra hållbara material tenderar att vara mer hållbara och motståndskraftiga mot slitage. Det är också värt att undersöka om kvarnen har en stark motor som kan klara av frekvent användning utan att överhettas.

Användarvänlighet

En bra köttkvarn bör vara enkel och intuitiv att använda. Kontrollera om kvarnen har tydliga instruktioner och lättillgängliga reglage. Dessutom bör den vara lätt att montera och demontera för rengöring. En köttkvarn med avtagbara delar gör det mycket enklare att rengöra maskinen efter användning, vilket sparar tid och ansträngning.

Storlek och design

Storleken och designen på köttkvarnen är också viktigt att tänka på, särskilt om du har begränsat utrymme i ditt kök. En kompakt och strömlinjeformad köttkvarn kan vara lättare att förvara och passa bättre in i ditt köks estetik. Dessutom kan en köttkvarn med ett stort matningsrör vara mer praktiskt, eftersom det gör det möjligt att mala större mängder kött samtidigt.

Användarrecensioner

Slutligen, glöm inte att ta en titt på användarrecensioner innan du gör ditt val. Dessa recensioner kan ge dig en inblick i hur köttkvarnen presterar i praktiken. Tidigare kunder kan dela med sig av sina erfarenheter, vilket kan hjälpa dig att få en bättre förståelse för produkten. Tänk dock på att alla har olika preferenser och behov, så vad som fungerar bra för en person kanske inte fungerar lika bra för en annan.

Jämför de bästa köttkvarnarna i testet

Köttkvarn Kapacitet Motoreffekt Hålskivor Totalbetyg Pris
Ankarsrum Assistent Original Köttkvarn Komplett tillbehör 3 kg /min 1500 W 3 st Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
2895 kr
Bosch MFW67450 Köttkvarn med Tillbehör Rostfritt stål 3,5 kg / min 700 W 3 st Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
1738 kr
Bosch MFW3850B CompactPower Köttkvarn 1800W 2 kg / min 1800 W 3 st Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
1535 kr
Funktion Köttkvarn Ink. Kakplatta Manuell Manuell 1 st Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
359 kr
köttkvarn test

Så gjorde vi testet

Det finns många olika typer av köttkvarnar, från manuella vevar till kraftfulla maskiner som maler allt man kan tänka sig och lite till. Alla har sina olika användningsområden och olika typer av köttkvarnar kan inte riktigt jämföras mot varandra. Vi har istället här valt att utse bästa köttkvarnen i flera olika kategorier.

För att komma fram till vilken köttkvarn som är bäst i varje kategori har vi bedömt alternativen på ett antal punkter som är särskilt viktiga när det kommer till köttkvarnar:

 • Storlek: Hur stor är köttkvarnen? Blir du begränsad av att den rymmer för lite? Tar den upp mycket plats i skåpet?
 • Användning: Är det enkelt att använda köttkvarnen? Är det lätt att rengöra olika delar?
 • Resultat: Blir köttet jämnmalt eller blir det klumpar? Blir resultatet sämre med andra typer av kött?
 • Funktioner: Kan man ställa in olika grovlek på malningen? Går det göra andra saker än korvar och färs?
 • Design: Är maskinen snygg? Sitter några saker dåligt till så de är svåra att komma åt?
 • Pris: Hur mycket kostar köttkvarnen? Hade du själv kunnat tänka dig att köpa den?

Fördelar med att använda en Köttkvarn

Att ha en köttkvarn i ditt kök kan erbjuda en rad fördelar. Från förbättrad smak och textur till ökad kontroll över ingredienserna, här är några av de viktigaste anledningarna till varför du bör överväga att investera i en köttkvarn:

 • Färskhet och smak: Med en köttkvarn kan du mala ditt eget kött precis innan du ska laga mat, vilket garanterar maximal färskhet. Detta kan ha en enorm inverkan på smaken av dina rätter. När du maler ditt eget kött behåller det mer av sin naturliga fuktighet, vilket resulterar i saftigare och mer smakfulla måltider.
 • Kontroll över ingredienserna: När du maler ditt eget kött har du full kontroll över vilka ingredienser som används. Detta innebär att du kan välja att endast använda högkvalitativa köttdelar, eller blanda olika typer av kött för att skapa unika smakkombinationer. Dessutom kan du undvika tillsatser och konserveringsmedel som ofta finns i förpackat malt kött.
 • Flexibilitet: En köttkvarn är ett mycket flexibelt verktyg som kan användas för att mala en rad olika ingredienser. Förutom olika typer av kött, kan du också använda din kvarn för att mala grönsaker, nötter och till och med bröd. Detta öppnar upp för en mängd olika receptalternativ och maträtter.
 • Ekonomi: Att mala ditt eget kött kan ofta vara mer kostnadseffektivt än att köpa färdigmalda produkter. Du kan ofta hitta hela styckdetaljer till ett lägre pris per kilo än malt kött. Dessutom kan du minska matsvinnet genom att mala rester från tidigare måltider.
 • Hälsosammare alternativ: Genom att mala ditt eget kött kan du skapa hälsosammare måltider. Du kan välja magra styckdetaljer för att minska fettinnehållet, eller blanda i grönsaker för extra näring. Dessutom kan du undvika tillsatser och konserveringsmedel som ofta finns i köpt malt kött.

Potentiella nackdelar med att använda en Köttkvarn

Även om det finns många fördelar med att använda en köttkvarn, finns det också några potentiella nackdelar som bör beaktas. Här är några av de mest framträdande nackdelarna som kan uppstå när du använder en köttkvarn:

 • Tidsåtgång: Att mala ditt eget kött kan vara tidskrävande, särskilt om du behöver mala stora mängder. Detta inkluderar tid för förberedelse, malning och rengöring av maskinen efter användning. För vissa kan denna extra tid och ansträngning vara en avskräckande faktor, särskilt om de har en hektisk livsstil eller begränsad tid för matlagning.
 • Rengöring: Köttkvarnar kräver regelbunden rengöring för att säkerställa hygien och effektivitet. Detta kan vara en utmaning, särskilt om kvarnen har många små delar som behöver rengöras individuellt. Även om vissa modeller har delar som kan diskas i diskmaskin, kan andra kräva handdisk, vilket kan vara tidskrävande och besvärligt.
 • Utrymmeskrav: Köttkvarnar kan ta upp betydande utrymme i ditt kök. Om du har ett litet kök eller begränsat förvaringsutrymme kan det vara svårt att hitta en lämplig plats för din köttkvarn. Dessutom kan tyngre modeller vara svåra att flytta runt, vilket kan vara ett problem om du behöver använda ditt köksutrymme flexibelt.
Vanliga frågor om köttkvarn

Vanliga frågor om Köttkvarn

Är det svårt att använda en köttkvarn?

Nej, det är generellt inte svårt att använda en köttkvarn. De flesta modeller är utformade för att vara så enkla och intuitiva som möjligt. Du behöver bara placera köttet i matningsröret, välja önskad malningsgrad och starta maskinen. Det kan dock ta lite tid att vänja sig vid processen om du aldrig tidigare har använt en köttkvarn. Det är också viktigt att noggrant följa tillverkarens instruktioner för att säkerställa korrekt användning och underhåll av maskinen.

Hur ofta behöver jag rengöra min köttkvarn?

Det rekommenderas att du rengör din köttkvarn efter varje användning. Detta är viktigt för att förhindra bakterietillväxt och korskontaminering, särskilt eftersom råa köttprodukter ofta hanteras. Rengöringsprocessen innefattar vanligtvis demontering av kvarnen, rengöring av alla delar med varmt vatten och mild tvål, och sedan torkning av delarna noggrant innan de sätts ihop igen. Vissa modeller har delar som kan diskas i diskmaskin, vilket kan förenkla rengöringsprocessen.

Kan jag mala andra livsmedel än kött med min köttkvarn?

Ja, många köttkvarnar kan användas för att mala en rad olika livsmedel. Detta inkluderar allt från grönsaker och frukt till nötter och bröd. Detta gör köttkvarnen till ett mycket flexibelt verktyg som kan användas för en mängd olika recept och maträtter. Det är dock viktigt att kontrollera tillverkarens instruktioner, eftersom vissa modeller kanske inte rekommenderas för vissa typer av livsmedel.

Vilken typ av kött kan jag mala med min köttkvarn?

Med en köttkvarn kan du mala nästan alla typer av kött, inklusive nötkött, fläsk, kyckling, kalkon och lamm. Du kan även mala fisk och skaldjur om du önskar. Det är dock viktigt att köttet är tillräckligt kylt innan malning, eftersom detta hjälper till att förhindra att det smälter och fastnar i maskinen. Dessutom bör du skära bort stora bitar av fett eller senor innan malning, eftersom dessa kan blockera eller skada kvarnen.

Kan jag göra korv med min köttkvarn?

Ja, många köttkvarnar kommer med speciella tillbehör som gör att du kan göra din egen hemgjorda korv. Detta innebär att du kan välja exakt vilka ingredienser du vill ha i din korv, vilket ger dig full kontroll över smak och kvalitet. Dessutom kan processen att göra din egen korv vara mycket rolig och tillfredsställande.

Är det verkligen värt att mala sitt eget kött?

Ja, det finns flera fördelar med att mala ditt eget kött. Förutom att det ofta är mer kostnadseffektivt, ger det dig också full kontroll över kvaliteten och smaken av ditt kött. Du kan välja exakt vilka styckdetaljer du vill använda, och du kan blanda olika typer av kött för att skapa unika smakkombinationer. Dessutom undviker du tillsatser och konserveringsmedel som ofta finns i förpackat malt kött.

Senast uppdaterad: 19 oktober 2023
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
32 röster, Genomsnitt: 5 / 5