Bästa kolsyremaskinen 2021

Stor genomgång av de bästa kolsyremaskinerna för hushållet 2021
Uppdaterad augusti 2021

Med en kolsyremaskin kan du spara pengar och även göra miljön en tjänst. Genom att göra ditt eget kolsyrade vatten slipper du en massa plastflaskor hemma. Plus att du alltid har tillgång till kolsyrat vatten, när du än känner för det!

I det här testet har vi testat fem olika kolsyremaskiner för att göra det lättare för dig att göra rätt val. I testet kan du läsa mer om alla fem kolsyremaskiner och få reda på varför just Aarke Carbonator II vann testet!

Om vårt test av kolsyremaskiner

Vi utför tester för att hitta vad som är allra bäst för dig som kund. Och eftersom alla har olika smak, behov och förväntningar tar vi fram flera olika alternativ för att tillgodose alla personers behov. När du ska köpa en kolsyremaskin är det viktigt att ha flera olika saker i åtanke. Och en bäst i test som utförts väl kan verkligen hjälpa dig som kund. I och med att vi utförde testet på kolsyremaskiner gick vi även igenom hundratals olika recensioner för att ta reda på vad konsumenter letar efter när de ska köpa en kolsyremaskin. De viktigaste aspekterna är dessa:

 • Användarvänlighet - den ska vara lätt att använda
 • Miljötänk - får gärna vara av miljövänligt material
 • Patroner - ska vara enkla att få tag på då de behövs bytas ut
 • Hållbarhet - kvaliteten går gärna över kvantiteten i detta fall
 • Extra flaskor - de ska ha ett bra pris och vara enkla att få tag på

Vår testpanel består av tio personer med olika förutsättningar i livet. Allt för att kunna testa kolsyremaskinerna på bästa sätt och verkligen hitta vad du som konsument är ute efter. Vi valde att sätta fyra olika kategorier och det blev två testvinnare i en kategori då dessa två kolsyremaskiner var likvärdiga. Och det var en omöjlighet att skilja dem åt enligt vår testpanel. Tack vare att de båda maskinerna är så lika på så många sätt fick de dela platsen som vinnare i kategorin bra val. Vår testpanel har gått igenom de aspekter vi kommit fram till via recensioner av kolsyremaskiner. Och därefter satt betyg enligt en skala från 1-10 i enlighet med aspekterna nämnda ovan. Testvinnaren inom var kategori är den kolsyremaskin som fått högst sammanlagt betyg av vår testpanel.

Vi hoppas att all vår möda hjälper dig som kund att göra rätt val då du är ute efter en kolsyremaskin. Trots allt brinner vi för att hjälpa kunder att hitta rätt produkter de kan njuta av i flera år framöver!

Vilken kolsyremaskin är bäst?

Vi har testat många kolsyremaskiner. Nedan följer de produkterna som vi rekommenderar från testet, vad som är bra och dåligt med respektive kolsyremaskin samt en recension av varje produkt.

 1. 1. Bäst i test: Aarke Carbonator II

  9,7/10
  Kolsyremaskin av toppkvalitet med unik och stilren design!
  Aarke Carbonator II
  Bäst i test
  Kolsyrepatron
  AGA
  Vattenflaskvolym
  0,8 liter
  Material
  Mässing
  1499 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Designad i Sverige
  • Stilren design
  • BPA-fri Aarke-flaska
  • I mässing
  Nackdelar
  • Mässingen kan bli lite fläckig
  • Flasklocket kommer ej i samma färg
  • Lite dyra extraflaskor

  Du som är ute efter en snygg och unik design av kolsyremaskin bör verkligen investera i denna. Den stilrena designen i mässing är den senaste kreationen av detta märke. Och designen förgyller och förhöjer vilket kök som helst!

  Vad vi verkligen gillar med denna kolsyremaskin är hur lättanvänd den är. I princip kan barnen hjälpa till att göra kolsyrat vatten! Vilket faktiskt kan vara en spännande upplevelse för dem och ge dig några minuters paus.

  Anledningen till att just Carbonator II har valts som bäst i test är den unika designen. Samt att den fungerar väldigt bra och är lättanvänd. Allt du behöver göra är att skruva på den fyllda flaskan och trycka på spaken!

  Läs mer
 2. 2. Bäst designade kolsyremaskinen: Bubliq Kolsyremaskin Koppar

  9,5/10
  Slimmad och elegant design för en stilren look!
  Bubliq Kolsyremaskin Koppar
  Kolsyrepatron
  Sodastream, AGA
  Vattenflaskvolym
  0,8 liter
  Material
  Plast
  1599 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Avtagbart kolsyrerör
  • Klimatsmart
  • Endast 8 cm bred
  • Universal anslutning
  • Innovativ AirCharge
  Nackdelar
  • Patron köpes separat
  • Förhållandevis dyr maskin

  Visst är det designen som får den här kolsyremaskinen att sticka ut. Men den är även klimatsmart och har funktioner du aldrig sett förr. Vilket gör Bubliq helt unik och ett måste i alla kök! Möjligheterna är oändliga med denna fantastiska maskin.

  Men vad som verkligen gör den här kolsyremaskinen unik är att det går att ta bort och rengöra kolsyreröret. Detta innebär att du kan tillsätta bubblor till allt! Varför inte göra vinet till mousserande vin?! Eller mousserande juice till barnen?

  Av alla de kolsyremaskiner vi testat är denna verkligen den snyggaste! Du som är ute efter en produkt som förgyller köket och faktiskt fungerar som en design detalj utöver kolsyremaskin, har hittat rätt för dig, din stil och ditt kök.

  Läs mer
 3. 3. Bra val för den miljömedvetna: MySoda Woody Kolsyremaskin Gray

  9,3/10
  Liten smidig kolsyremaskin för det mindre köket
  MySoda Woody Kolsyremaskin Gray
  Kolsyrepatron
  Sodastream, AGA
  Vattenflaskvolym
  1 liter
  Material
  Biokomposit
  699 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Extra flaska på 0,5 liter
  • Flera färger
  • Förnybart material
  Nackdelar
  • Ej diskmaskinssäker

  Med den här kolsyremaskinen få du med en flaska på 1 liter. Men du kan köpa till flera flaskor om du behöver det. Plus att du kan köpa till en flaska på 0,5 liter och ta med dig i väskan! Varför inte ta med dig kolsyrat vatten till gymmet som en extra lyx?

  Den kompakta designen kommer i flera olika färger för att du enkelt ska kunna matcha ditt eget kök. Plus att ingen elektricitet behövs. Vilket innebär att kolsyremaskinen kan placeras vart som helst, du kan till och med ta med den till sommarstugan!

  Vad som gör den här produkten till ett bra val är materialet. Kolsyremaskinen är tillverkad av biokomposit. Vilket består av nära på 100% förnybart råmaterial. Du som alltid har miljön i åtanke har hittat kolsyremaskinen för dig.

   

  Läs mer
 4. 4. Bra val: Sodastream Spirit One Touch

  9,3/10
  Få kolsyrat vatten med endast ett knapptryck!
  Sodastream Spirit One Touch
  Kolsyrepatron
  Sodastream
  Vattenflaskvolym
  1,0 liter
  Material
  Hårdplast
  1149 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Endast ett knapptryck
  • Droppskydd i metall
  • Stabil konstruktion
  Nackdelar
  • Finns bättre designade alternativ

  Även denna kolsyremaskin har vunnit bra val i vårt test. Du som är ute efter en pålitlig och hållbar modell bör välja denna. Eftersom en patron kan kolsyra upp till 60 liter vatten! Passar alldeles utmärkt för dig som alltid vill ha bubbelvatten nära till hands.

  Den enkla designen passar in i alla kök och passar även alla stilar. Men det är en maskin du gärna döljer lite i köket då den trots allt inte är supersnygg. Men om du endast är ute efter kolsyrat vatten till ett vettigt pris har du hittat rätt kolsyremaskin för dig.

  Anledningen till att vi valde Sodastream Spirit One Touch som bra val i vårt test är just att det endast krävs ett knapptryck för att kolsyra en hel flaska. Maskinen är därmed extremt lättanvänd och det går snabbt att göra i ordning en hel flaska kolsyrat vatten.

  Läs mer
 5. 5. Bästa budgetvalet: SodaStream COO

  9,0/10
  Prisvärd kolsyremaskin av god kvalitet!
  SodaStream COO
  Kolsyrepatron
  Sodastream
  Vattenflaskvolym
  1,0 liter
  Material
  Hårdplast
  279 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Priset
  • Enkel design
  • 2 års tillverkargaranti
  Nackdelar
  • Både ser och känns lite billig

  En klassisk design får denna kolsyremaskin att smälta in i mängden. Men du bör verkligen ge den en chans! Även om den inte sticker ut i köket får den jobbet gjort och du får kolsyrat vatten helt utan konstiga smaker eller tillsatser.

  Alla har tyvärr inte en stor budget för att köpa en kolsyremaskin utan en del får helt enkelt klara sig med lite mindre. Det är detta som gör just Sodastream COOL till en unik produkt. Den prisvärda modellen passar trots allt i alla kök och för alla tillfällen.

  Vi har valt Sodastream COOL till bästa budgetvalet eftersom du får kvaliteten Sodastream utlovar, plus två års garanti till ett väldigt bra pris. Det är nästan omöjligt att säga nej till det här fantastiska erbjudandet som Sodastream har kommit med!

  Läs mer

Köpguide - Så här väljer du bästa kolsyremaskinen

Du som ofta dricker kolsyrat vatten kan spara mycket på att ha en kolsyremaskin hemma. Inte bara på pengar utan även miljön och din rygg. Eftersom det faktiskt är tungt att bära hem kolsyrat vatten varje vecka.

Plus att det är enkelt och gott med kolsyrat vatten. För att inte nämna att det känns lite lyxigare! Och även ser lyxigare ut när du har besök hemma. Helt enkelt blir livet lite enklare och smidigare med en bra kolsyremaskin på diskbänken.

 • Hur ofta kommer kolsyremaskinen att användas? - Vilken modell du köper avgörs av hur mycket du faktiskt kommer att använda kolsyremaskinen. Om det endast är en gång i veckan behöver du inte gå för den dyraste modellen utan en billigare budget modell fungerar alldeles utmärkt. Medans du som förmodligen kommer att använda kolsyremaskinen varje dag kanske behöver en kolsyremaskin av kvalitet som håller längre.
 • Hållbarhet - En kolsyremaskin är bra för miljön. Men om du behöver köpa en ny varje år blir det tyvärr motsatt effekt. Se därför efter hur lång garantitiden är och vad andra har att säga om den modell du intresserat dig för.
 • Tillbehör - När du köper en kolsyremaskin är det smart att se över hur lätt eller svårt det är att få tag på nya gastuber och andra tillbehör du vill ha. Om det är väldigt svårt att hitta tillbehör till modellen du fastnat för är det smart att se dig om efter en annan. Eftersom maskinen lätt blir stående om det är för svårt att hitta tillbehören du behöver byta ut.
 • Kostnad - Förutom inköpspriset bör du se över vad gastuber och andra tillbehör kostar. Eftersom du kommer behöva köpa dessa med jämna mellanrum vill du inte gärna att de är alldeles för dyra.
 • Storleken kan vara avgörande - Du som kommer att använda maskinen dagligen kommer säkerligen att vilja ha den framme på diskbänken. Det är då viktigt att den inte tar för mycket plats. Men se även till att det finns plats för maskinen i ett köksskåp för de tillfällen du vill lägga undan den.
 • Ljudnivån - Har du småbarn? Om du har småbarn och vill göra kolsyrat vatten på kvällen när de redan sover kan det bli problematiskt. En del kolsyremaskiner är faktiskt rätt högljudda. Om ljudnivån kan bli ett problem är det smart att se över detta redan innan du köper maskinen.
 • Möjlighet att variera antal bubblor - Ibland kanske du är ute efter extremt kolsyrat vatten. Och andra gånger vill ha en mildare upplevelse. Välj då en maskin där det går att reglera antalet bubblor.
 • Flaska för servering - Om du vill kunna servera direkt från flaskan som kommer med kolsyremaskinen är det viktigt att den har en snygg design. En klassisk design i glas passar alla stilar och inredningar.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
1 röster, Genomsnitt: 4 / 5
Senaste tester