Test: Vilken är den Bästa kolsyremaskinen 2022?

Stor genomgång av de bästa kolsyremaskinerna för hushållet 2022

Med en kolsyremaskin kan du spara pengar och även göra miljön en tjänst. Genom att göra ditt eget kolsyrade vatten slipper du en massa plastflaskor hemma. Plus att du alltid har tillgång till kolsyrat vatten, när du än känner för det!

I det här testet har vi testat fem olika kolsyremaskiner för att göra det lättare för dig att göra rätt val. I testet kan du läsa mer om alla fem kolsyremaskiner och få reda på varför just Aarke Carbonator II vann testet!

Testvinnare - Bästa kolsyremaskinen

 1. Bäst i test: Aarke Carbonator II
 2. Bäst designade kolsyremaskinen: Kolsyremaskin Koppar
 3. Bra val för den miljömedvetna: Woody Kolsyremaskin Gray
 4. Bra val: Sodastream Spirit One Touch Kolsyremaskin
 5. Bästa budgetvalet: SodaStream COO

Våra 5 bästa kolsyremaskiner (september 2022)

 1. 1. Aarke Carbonator II- Bäst i test

  Aarke Carbonator II
  4,7 av 5 i betyg
  4,7
  Bäst i test
  Köp nu
  köp
  på Kitchen Time
  Sammanfattning: Kolsyremaskin av toppkvalitet med unik och stilren design!.
  Kolsyrepatron
  AGA
  Vattenflaskvolym
  0,8 liter
  Material
  Mässing
  Fördelar
  • Designad i Sverige
  • Stilren design
  • BPA-fri Aarke-flaska
  • I mässing
  Nackdelar
  • Mässingen kan bli lite fläckig
  • Flasklocket kommer ej i samma färg
  • Lite dyra extraflaskor
  Produktbeskrivning

  Du som är ute efter en snygg och unik design av kolsyremaskin bör verkligen investera i denna. Den stilrena designen i mässing är den senaste kreationen av detta märke. Och designen förgyller och förhöjer vilket kök som helst!

  Vad vi verkligen gillar med denna kolsyremaskin är hur lättanvänd den är. I princip kan barnen hjälpa till att göra kolsyrat vatten! Vilket faktiskt kan vara en spännande upplevelse för dem och ge dig några minuters paus.

  Anledningen till att just Carbonator II har valts som bäst i test är den unika designen. Samt att den fungerar väldigt bra och är lättanvänd. Allt du behöver göra är att skruva på den fyllda flaskan och trycka på spaken!

  Var kan jag köpa produkten?
 2. 2. Kolsyremaskin Koppar- Bäst designade kolsyremaskinen

  Kolsyremaskin Koppar
  4,5 av 5 i betyg
  4,5
  Köp nu
  köp
  på Cervera
  Sammanfattning: Slimmad och elegant design för en stilren look!.
  Kolsyrepatron
  Sodastream, AGA
  Vattenflaskvolym
  0,8 liter
  Material
  Plast
  Fördelar
  • Avtagbart kolsyrerör
  • Klimatsmart
  • Endast 8 cm bred
  • Universal anslutning
  • Innovativ AirCharge
  Nackdelar
  • Patron köpes separat
  • Förhållandevis dyr maskin
  Produktbeskrivning

  Visst är det designen som får den här kolsyremaskinen att sticka ut. Men den är även klimatsmart och har funktioner du aldrig sett förr. Vilket gör Bubliq helt unik och ett måste i alla kök! Möjligheterna är oändliga med denna fantastiska maskin.

  Men vad som verkligen gör den här kolsyremaskinen unik är att det går att ta bort och rengöra kolsyreröret. Detta innebär att du kan tillsätta bubblor till allt! Varför inte göra vinet till mousserande vin?! Eller mousserande juice till barnen?

  Av alla de kolsyremaskiner vi testat är denna verkligen den snyggaste! Du som är ute efter en produkt som förgyller köket och faktiskt fungerar som en design detalj utöver kolsyremaskin, har hittat rätt för dig, din stil och ditt kök.

  Var kan jag köpa produkten?
 3. 3. Woody Kolsyremaskin Gray- Bra val för den miljömedvetna

  Woody Kolsyremaskin Gray
  4,3 av 5 i betyg
  4,3
  Köp nu
  köp
  på Cervera
  Sammanfattning: Liten smidig kolsyremaskin för det mindre köket.
  Kolsyrepatron
  Sodastream, AGA
  Vattenflaskvolym
  1 liter
  Material
  Biokomposit
  Fördelar
  • Extra flaska på 0,5 liter
  • Flera färger
  • Förnybart material
  Nackdelar
  • Ej diskmaskinssäker
  Produktbeskrivning

  Med den här kolsyremaskinen få du med en flaska på 1 liter. Men du kan köpa till flera flaskor om du behöver det. Plus att du kan köpa till en flaska på 0,5 liter och ta med dig i väskan! Varför inte ta med dig kolsyrat vatten till gymmet som en extra lyx?

  Den kompakta designen kommer i flera olika färger för att du enkelt ska kunna matcha ditt eget kök. Plus att ingen elektricitet behövs. Vilket innebär att kolsyremaskinen kan placeras vart som helst, du kan till och med ta med den till sommarstugan!

  Vad som gör den här produkten till ett bra val är materialet. Kolsyremaskinen är tillverkad av biokomposit. Vilket består av nära på 100% förnybart råmaterial. Du som alltid har miljön i åtanke har hittat kolsyremaskinen för dig.

   

  Var kan jag köpa produkten?
 4. 4. Sodastream Spirit One Touch Kolsyremaskin- Bra val

  Sodastream Spirit One Touch Kolsyremaskin
  4,3 av 5 i betyg
  4,3
  Köp nu
  köp
  på Kjell
  Sammanfattning: Få kolsyrat vatten med endast ett knapptryck!.
  Kolsyrepatron
  Sodastream
  Vattenflaskvolym
  1,0 liter
  Material
  Hårdplast
  Fördelar
  • Endast ett knapptryck
  • Droppskydd i metall
  • Stabil konstruktion
  Nackdelar
  • Finns bättre designade alternativ
  Produktbeskrivning

  Även denna kolsyremaskin har vunnit bra val i vårt test. Du som är ute efter en pålitlig och hållbar modell bör välja denna. Eftersom en patron kan kolsyra upp till 60 liter vatten! Passar alldeles utmärkt för dig som alltid vill ha bubbelvatten nära till hands.

  Den enkla designen passar in i alla kök och passar även alla stilar. Men det är en maskin du gärna döljer lite i köket då den trots allt inte är supersnygg. Men om du endast är ute efter kolsyrat vatten till ett vettigt pris har du hittat rätt kolsyremaskin för dig.

  Anledningen till att vi valde Sodastream Spirit One Touch som bra val i vårt test är just att det endast krävs ett knapptryck för att kolsyra en hel flaska. Maskinen är därmed extremt lättanvänd och det går snabbt att göra i ordning en hel flaska kolsyrat vatten.

  Var kan jag köpa produkten?
 5. 5. SodaStream COO- Bästa budgetvalet

  SodaStream COO
  4,0 av 5 i betyg
  4,0
  Köp nu
  köp
  på Netonnet
  Sammanfattning: Prisvärd kolsyremaskin av god kvalitet!.
  Kolsyrepatron
  Sodastream
  Vattenflaskvolym
  1,0 liter
  Material
  Hårdplast
  Fördelar
  • Priset
  • Enkel design
  • 2 års tillverkargaranti
  Nackdelar
  • Både ser och känns lite billig
  Produktbeskrivning

  En klassisk design får denna kolsyremaskin att smälta in i mängden. Men du bör verkligen ge den en chans! Även om den inte sticker ut i köket får den jobbet gjort och du får kolsyrat vatten helt utan konstiga smaker eller tillsatser.

  Alla har tyvärr inte en stor budget för att köpa en kolsyremaskin utan en del får helt enkelt klara sig med lite mindre. Det är detta som gör just Sodastream COOL till en unik produkt. Den prisvärda modellen passar trots allt i alla kök och för alla tillfällen.

  Vi har valt Sodastream COOL till bästa budgetvalet eftersom du får kvaliteten Sodastream utlovar, plus två års garanti till ett väldigt bra pris. Det är nästan omöjligt att säga nej till det här fantastiska erbjudandet som Sodastream har kommit med!

  Var kan jag köpa produkten?

Varför lita på Bäst i Test 365?
Avgörande faktorer när du ska hitta bästa kolsyremaskinen

Vad ska man tänka på vid köp av kolsyremaskin?

Du som ofta dricker kolsyrat vatten kan spara mycket på att ha en kolsyremaskin hemma. Inte bara på pengar utan även miljön och din rygg. Eftersom det faktiskt är tungt att bära hem kolsyrat vatten varje vecka.

Plus att det är enkelt och gott med kolsyrat vatten. För att inte nämna att det känns lite lyxigare! Och även ser lyxigare ut när du har besök hemma. Helt enkelt blir livet lite enklare och smidigare med en bra kolsyremaskin på diskbänken.

Hur ofta kommer kolsyremaskinen att användas?

Vilken modell du köper avgörs av hur mycket du faktiskt kommer att använda kolsyremaskinen. Om det endast är en gång i veckan behöver du inte gå för den dyraste modellen utan en billigare budget modell fungerar alldeles utmärkt. Medans du som förmodligen kommer att använda kolsyremaskinen varje dag kanske behöver en kolsyremaskin av kvalitet som håller längre.

Hållbarhet

En kolsyremaskin är bra för miljön. Men om du behöver köpa en ny varje år blir det tyvärr motsatt effekt. Se därför efter hur lång garantitiden är och vad andra har att säga om den modell du intresserat dig för.

Tillbehör

När du köper en kolsyremaskin är det smart att se över hur lätt eller svårt det är att få tag på nya gastuber och andra tillbehör du vill ha. Om det är väldigt svårt att hitta tillbehör till modellen du fastnat för är det smart att se dig om efter en annan. Eftersom maskinen lätt blir stående om det är för svårt att hitta tillbehören du behöver byta ut.

Kostnad

Förutom inköpspriset bör du se över vad gastuber och andra tillbehör kostar. Eftersom du kommer behöva köpa dessa med jämna mellanrum vill du inte gärna att de är alldeles för dyra.

Storleken kan vara avgörande

Du som kommer att använda maskinen dagligen kommer säkerligen att vilja ha den framme på diskbänken. Det är då viktigt att den inte tar för mycket plats. Men se även till att det finns plats för maskinen i ett köksskåp för de tillfällen du vill lägga undan den.

Ljudnivån

Har du småbarn? Om du har småbarn och vill göra kolsyrat vatten på kvällen när de redan sover kan det bli problematiskt. En del kolsyremaskiner är faktiskt rätt högljudda. Om ljudnivån kan bli ett problem är det smart att se över detta redan innan du köper maskinen.

Möjlighet att variera antal bubblor

Ibland kanske du är ute efter extremt kolsyrat vatten. Och andra gånger vill ha en mildare upplevelse. Välj då en maskin där det går att reglera antalet bubblor.

Flaska för servering

Om du vill kunna servera direkt från flaskan som kommer med kolsyremaskinen är det viktigt att den har en snygg design. En klassisk design i glas passar alla stilar och inredningar.

Senast uppdaterad: mars 2022
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
21 röster, Genomsnitt: 5 / 5