Bästa knivslipen 2021

Ta del av dess råd och slipa dina knivar hemma med hjälp av en knivslip
Uppdaterad augusti 2021

Både du som är exempelvis jägare, bonde eller en helt vanlig Svensson boende i lägenhet eller i ett villaområde kan dra stor nytta av en knivslip. För dig som är matlagningsintresserad är det alltid kul att få visa upp dina färdigheter genom att bjuda dina gäster på maträtter vilka du kokat ihop från noll utan att använda några färdiga produkter. Det kan vara bra att äga en egen knivslip för att kunna stycka ditt kött som du vill ha det. Vare sig det är nöt, fisk, gris eller kyckling du vill stycka upp. Så blir matlagningen betydligt roligare samt att du dessutom alltid kommer att ha tillgång till färska köttråvaror.

Däremot kan det kanske kännas aningen svårt att veta vilken knivslip du ska välja, då det finns ett så enormt brett sortiment av modeller i varierande prisklasser. Vi har därför gjort ett test av knivslipare och valt att presentera de fem bästa av produkterna. Mer om dessa fem produkter samt varför vi valt ut just Chef´s Choice Knivslip Diamant Vit 2 steg till testvinnare kan du läsa här nedan.

Om vårt test av Knivslipare

För att genomföra detta test har vi tagit hänsyn till många olika faktorer. Vi har tagit med dessa i våra beräkningar för att avgöra huruvida produkterna uppfyller våra liksom era kriterier samt önskemål på våra köksprodukter. Under denna sektion kan ni läsa mer om testets avgörande punkter. Det som i första hand avgör vilken knivslip som passar dig bäst är vinkel, hårdhet samt storlek på kniven, sedan har vi de andra faktorerna.

 • Funktionsduglighet. Fungerar produkten som den ska eller gör den inte riktigt jobbet. Samt att vi tittar på vad den har för funktioner.
 • Prissättning. Är det ett rättvist satt pris på knivslipen. Eller är det en överskattad produkt med ett högt pris vilket den kanske inte riktigt lever upp till.
 • Kvalitet. Håller knivslipen bra, eller går den sönder väldigt lätt. Den kanske rostar enkelt eller är den rostfri.
 • Användarvänlighet. Är det en enkel apparat att använda. Kan du lätt råka skada dig eller är det en behändig samt harmlös knivslip.
 • Rengöring. Är produkten lätt att rengöra. Eller finns det kanske kanter samt hörn vilka är svåra att komma åt under diskning.
 • Design. Är knivslipen estetiskt tilltalande eller ser den ut som något snabbt hopknåpat hemmabygge.

Är du exempelvis bonde, fiskare eller kanske jägare så du har lite större mängder kött och fisk att stycka. Då kan det också passa sig bra med en större, lite mer rejäl knivslip eftersom du förmodligen kommer använda lite större köttknivar.

Vilken knivslip är bäst?

Vi har testat många Knivslipare. Nedan följer de produkterna som vi rekommenderar från testet, vad som är bra och dåligt med respektive knivslip samt en recension av varje produkt.

 1. 1. knivslip bäst i test: Chef´s Choice Knivslip Diamant Vit 2 steg

  9,7/10
  En elektrisk knivslip med 2 steg och en europeisk slipvinkel om 20 grader
  Chef´s Choice Knivslip Diamant Vit 2 steg
  Bäst i test
  Steg
  2 st
  Energikälla
  Elektrisk
  Övrigt
  20° slipvinkel
  1188 kr
  Till Butik

  Med denna exceptionella knivslip från Chef's Choice kan du riktigt skämma bort både dig själv samt dig själv. Väldigt enkel att förstå sig på samt hantera. Inga krångligheter. Slipar enkelt, smidigt och snabbt upp dina knivar till nyskick igen.

  Denna slip är utrustad med två olika funktionssteg. Vara det första steget skapar samt underhåller knivseggen medan den andra stegfunktionen på den här slipen har till uppgift att förfina samt polera upp knivseggen. Den första skåran i slipen har små diamantstavar vilka garanterar att kniven alltid blir slipad till perfektion.

  Vi har valt ut Chef´s Choice Knivslip Diamant Vit 2 steg till bäst i test tack vare sin kvalitet, hållbarhet samt fina slipresultat. Vi uppskattar allra helst de två olika stegregleringarna du kan välja för att få perfekt slipresultat.

  En annan egenskap vi verkligen uppskattar är att denna maskin även slipar i en slipvinkel på 20 grader. Vilket är standard slipvinkeln för europeiska knivar. Dessutom är den supergullig vilket gör att den passar perfekt som julklapp eller kanske inflyttningspresent till någon annan du känner vilken gillar att tillbringa tid i köket.

  Läs mer
 2. 2. Mest prisvärda knivslipen: G-91/SB Våtslip 2 hjul

  9,5/10
  En prisvärd våtslip i toppklass inriktad på högkvalitativ slipning av köksknivar
  G-91/SB Våtslip 2 hjul
  Steg
  2 st
  Energikälla
  Manuell
  Övrigt
  Keramisk slipsten
  369 kr
  Till Butik

  Denna våtslip från Global är ett utmärkt val för dig som är ute efter en effektiv samt hållbar knivslip i ett smidigt utförande. Den slipar dina knivar till perfektion. Speciellt bra är den faktiskt till den mer japanska typen av köksknivar.

  Det enda du egentligen behöver göra för att komma igång med knivslipningen är att först fylla på själva behållaren med vatten samt stänga locket. Sedan kan du börja slipa dina trubbiga knivar direkt.

  Vi har valt Global G-91/SB Våtslip med 2 hjul till den mesta prisvärda knivslipen dels för att den är så oerhört lättanvänd. Men sedan även för att vi gillar att den har både ett finare samt ett lite grövre sliphjul för snabb och effektiv slipning.

  Något vi tycker om är att den här knivslipen ger alfa omega knivskärpa. Att den är otroligt lättanvänd och smidig. Dessutom uppskattar vi att den klarar av alla knivar med släta blad, vilket gör den lite mer användningsbar än om den bara skulle klara av vissa knivmodeller.

  Läs mer
 3. 3. Bästa premiumknivslipen: Knivslip elektrisk

  9,3/10
  Elektrisk premiumknivslip med 3 förinställda automatiska knivslipsprogram
  Knivslip elektrisk
  Steg
  2 st
  Energikälla
  Elektrisk
  Övrigt
  3 slipprogram
  1833 kr
  Till Butik

  Denna väldigt praktiska samt även elektriska knivslip från Wüsthof är ett dunderklipp för dig som söker en välfungerande knivslip vilken alltid levererar. Denna kompakta robusta apparat står stadigt på sin plats medan du arbetar.

  Den är utrustad med tre stycken förprogrammerade steg för slipning. Du har både shape, sharpen samt refine att välja mellan. Shape funktionen används till skadade kanter på knivbladet medan sharpen gör knivseggen skarpare sedan har vi slutligen refine vilken genomför en lättare slipning.

  Vi har valt ut Wüsthof Easyedge elektrisk knivslip till bästa premium tack vare de goda slipresultaten den levererar. Samt för att vi tycker att denna behändiga apparat är så otroligt lätt att använda. Till och med en nybörjare som inte kan något om slipvinklar eller dylikt kan slipa sina knivar perfekt med denna slip.

  Vi gillar att den så effektivt slipar dina knivar till perfektion. Designen är även den väldigt tilltalande. Så denna köksapparat passar väldigt bra som exempelvis en gåva till svärfar, ett nygift par eller varför inte till jägarkompisen.

  Läs mer
 4. 4. Bästa budgetknivslipen: Fiskars Essential Roll-Sharp knivslip

  9,1/10
  En väl fungerande budgetslip som även fungera med att slipa yxskaft och liknande vertyg
  Fiskars Essential Roll-Sharp knivslip
  Steg
  1 st
  Energikälla
  Manuell
  Övrigt
  Keramisk slipsten
  128 kr
  Till Butik

  För dig som söker en billigare knivslip men vilken ändå gör jobbet med ett tillfredsställande resultat så är denna smidiga lilla, nätta apparat från Fiskars det perfekta valet för dig samt dina knivar.

  En väldigt bra fördel med denna lilla manick är att du klarar dig bra under strömavbrott eller också om du vill ta med den på utflykter. När det till exempel vankas campingsemester eller fiskehelg eftersom du kan använda den utan el.

  Vi gillar Fiskars Essential Roll-Sharp knivslip som bästa budget mestadels för att den är så enkel att använda samt att den är gjord i hållbar keramik. Att den dessutom slipar dina knivar så pass bra som den faktiskt gör för det billiga priset är även det till enorm fördel för den här lilla apparaten.

  Tack vare det billiga priset samt den stilrena designen tycker vi att denna knivslip blir en perfekt inflyttningspresent. Eller kanske som gåva till någon fiskare du känner vilken mer än ofta behöver slipa sina fiskeknivar.

  Läs mer
 5. 5. Bra val: Mannerströms Knivslip Carbon

  9,1/10
  Mannerströms egen framtagna manuella knivslip för dig som har erfarenhet att slipa knivar för hand
  Mannerströms Knivslip Carbon
  Steg
  N/A
  Energikälla
  Manuell
  Övrigt
  Längd: 20 cm
  475 kr
  Till Butik

  Denna knivslip från Mannersströms är en manuell variant vilken inte bara passar perfekt hemma. Utan den fungerar lika väl vid fisketurer, campingturer eller andra typer av utflykter eftersom du inte behöver ha tillgång till el för att kunna använda den.

  Den har en alldeles lagom längd på 20 centimeter. Samt är tillverkad med ett handtag i borstat stål med svart ABS inbyggt för ett bättre, mer användarvänligt handgrepp. Vilket gör den lätt hanterlig, den glider ej ur handen på dig när du slipar dina knivar.

  Vi har valt ut Mannerströms Knivslip Carbon 20 cm till ett bra val för att vi helt enkelt tycker att den är ett bra val. Du slipar enkelt upp dina knivar till önskvärd skärpa utan besvär. Vill du vara som en mästerkock bör du prova denna knivslip.

  Vi älskar dess otroligt vackra och stilrena design med den lilla Mannerstömssignaturen i bladet. Vilken passar perfekt som en väggprydnad i ditt kök eller också en bröllopspresent till det nygifta paret eller varför inte inflyttningspresent?

  Läs mer

KÖPGUIDE- Såhär väljer du bästa knivslipen

Idag erbjuder marknaden många olika varianter av både elektriska samt manuella knivslipare i alla möjliga prisklasser. Det finns budgetmodeller liksom dyrare mer högteknologiska elektriska modeller. Det finns därför en del saker vilka du kan fundera över litegrann innan du gör ditt köp. För att hjälpa till lite har vi här samlat några punkter vilka du kan ge lite extra eftertanke.

 • För det första, hur ofta men också hur mycket du använder en knivslip. Samt ifall ni vanligtvis är ett större antal middagsgäster. I sådana fall vore det förmodligen bättre att köpa hem en lite större, mer effektfull, rejälare slip.
 • Förvaringsmöjligheter bör du också tänka på. Hur stor knivslip du kan köpa beror lite på huruvida du faktiskt har plats till att förvara en något större slip eller inte.
 • Vilken budget har du att jobba med. Du bör jämföra prisskillnaderna mellan olika återförsäljare. Eftersom priserna kan variera oerhört mycket från butik till butik.
 • Vilka sorts knivar slipar du oftast. Storleken brukar kunna variera en hel del beroende på sliparnas specifika expertområde. Du bör försöka att hitta en knivslip vilken passar dina behov bäst.
 • Vill du även kunna ta med dig slipen på till exempel campingsemestern, jakt eller fisketuren. Ja, då bör du fundera på en portabel, mindre manuell slip istället för en elektrisk knivslip vilken kan bli svår att plugga in ute i det vilda.
 • Du bör helst köpa något av de lite mer välbeprövade märkena ute på marknaden. Gärna en med inkluderad garanti, då vet du att det är en kvalitativ knivslip du köper.
 • Ifall du tänker köpa en knivslip som gåva till någon annan grillmästare du känner bör du även tänka på hur den är designad. Givetvis vill du ge bort en tidlös, stilren gåva.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
1 röster, Genomsnitt: 4 / 5
Senaste tester