Bästa kapselmaskinen 2021

Stor genomgång av de enligt oss 5 bästa kapselmaskinerna väl värda att införskaffa sig
Uppdaterad september 2021

Vem älskar inte en varm kopp kaffe? Med en kaffemaskin som använder sig av kaffekapslar kan du få din alldeles perfekte kopp java, varje gång! Tack vare en kapselmaskin behöver du inte mäta upp och brygga kaffet själv, utan bara se till att det är vatten i tanken; stoppa in en kaffekapsel i din maskin och trycka på start. För din skull har vi testat 20 olika kapselmaskiner och tagit fram de vi anser gjorde allra bäst ifrån sig. Vi förstår att det kan vara svårt att hitta rätt i konsumentdjungeln.

Läs vidare och se vilken kapselmaskin som blev utsedd till bäst i test 2021.

Om vårt test av Kapselmaskiner

När vi gör våra tester sätter vi alltid största vikt vid att ha en bredd och mångfald. Med det menas både en panel av människor ur många olika delar av samhället, så som område i landet och ålder bara för att nämna några faktorer som vi försöker ha med oss i tankarna. Likaså gäller det en mångfald av själva produkterna vi väljer att testa, för de återfinns ofta i diverse varianter anpassade efter konsumenternas behov.

I testat av kapselmaskinerna som du nu har läst har förhoppningsvis fått en inblick i vad en kaffemaskin för kapslar är för något och vilken typ av kapselmaskin som låter bäst för just dig. Vi har tagit fram ett antal kriterier som vi bad vår testpanel att gradera på en skala mellan ett och fem poäng, där ett är det lägsta och fem det högsta.

Vi kom fram till att vi skulle bedöma kapselmaskiner efter följande, då potentiella konsumenter eller redan nöjda kunder vanligtvis verkar ha tagit sitt beslut baserat på:

 • Andra kunders recensioner på internet. Vad sätter allmänheten för betyg?
 • Prisvärdhet. Kan det vara värt några extra kronor om vi får valuta för pengarna?
 • Hur snabbt det går att koka upp vattnet i kapselmaskinen, samt hur snabbt den sedan brygger kaffet.
 • Smaken på kaffet. En av de absolut viktigaste punkterna på vår lista.
 • Utseende på kapselmaskinen, kan vi tänkas ha den stående i vårt hem?
 • Variation. Hur många valmöjligheter finns det för olika sorters kaffe med just denna maskin? Är dessa valmöjligheter ens nödvändiga eller kunde vi klarat oss utan somliga?
 • Ljudnivå. De allra flesta av oss vill av helt förståeliga skäl inte ha en stor, otymplig maskin som står och brölar i ett hörn. Kan vi ha ett samtal över kapselmaskinens sorl? Inte en enda av de fem kapselmaskinerna som vi valde ut som testets vinnare orsakar något märkbart störningsmoment.
 • Säkerhet. Är kapselmaskinerna utformade för att inte bli strömförande eller överhettade? Stänger de av sig själva automatiskt om ägaren skulle råka glömma bort att göra det? Är kapselmaskinerna försedda med en synlig strömbrytare?
 • Hygien. För att undersöka det här momentet bryggde vi kaffe för att sedan testa kapselmaskinerna med en inbyggd automatisk rengöringsfunktion. Hur väl tvättades egentligen maskinen i fråga av rengöringsprogrammet? För kapselmaskiner som behövde rengöras gör hand eller i diskmaskin plockade vi isär de smutsiga delarna och undersökte hur väl springor och dylikt rengjordes.

Utefter ovanstående kriterier, och ibland smärre debatter inom panelen, utnämnde vi marknadens bästa kapselmaskiner. Vi önskar dig lycka till med att hitta din!

Vilken kapselmaskin är bäst?

Vi har testat många Kapselmaskiner. Nedan följer de produkterna som vi rekommenderar från testet, vad som är bra och dåligt med respektive kapselmaskin samt en recension av varje produkt.

 1. 1. Bäst i test: Sjöstrand Espresso kapselmaskin

  9,7/10
  Lyxig kapselmaskin som klarar av både nespressokapslar eller sjöstrands egna
  Sjöstrand Espresso kapselmaskin
  Bäst i test
  Vattenkapacitet
  1,2 liter
  Pumptryck
  19 bar
  Rengöringsprogram
  Nej
  Effekt
  1350 Watt
  2599 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Kaffekapslar av komposterbart material.
  • Kan hantera både Nespressokapslar och Sjöstrands egna kaffekapslar.
  • Rymligast vattentanken i testet.
  Nackdelar
  • Saknar övriga tilläggsfunktioner, såsom mjölkskummare.
  • Måste rengöras för hand
  • Saknar automatisk avstängningsfunktion.

  Espressomaskinen från Sjöstrand rymmer hela 1,2 liter vatten i sin behållare. Tack vare sin enkla design smälter den in i vilket rum som helst. Maskinen är silvergrått rostfritt stål utan skrikiga färger som drar uppmärksamheten till sig, vilket gör att den fungerar lika bra på ett kontor som på ett kafé. Sjöstrands kapselmaskin står stadigt, maskinen är välbalanserad för att inte välta samtidigt som den är utformad med relativt smala sidor som gör att den trots sin storlek inte tar alltför mycket plats. Kapselbehållaren rymmer hela femton kaffekapslar åt gången. På så sätt kan du fylla behållaren med vatten och brygga en kaffekopp efter den andra, om du till exempel skulle behöva göra kaffe åt ett stort sällskap på kort tid.

  Läs mer
 2. 2. Mest prisvärda kapselmaskinen: Bosch TAS1402 TASSIMO Mulitmaskin till varma drycker

  9,3/10
  Prisvärd kapselmaskin med automatiska rengöringsprogram och löstagbara delar som kan maskindiskas
  Bosch TAS1402 TASSIMO Mulitmaskin till varma drycker
  Vattenkapacitet
  0,8 liter
  Pumptryck
  3,3 bar
  Rengöringsprogram
  Ja (T-disc)
  Effekt
  1300 Watt
  699 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Slitstark och tålig.
  • Rengör och avkalkar sig själv.
  • Delarna går att plocka isär.
  Nackdelar
  • Lägre pumptryck än många andra i testet

  Med Tassimo behöver du inte längre bara begränsa dig till en kopp espresso när du är sugen på en varm dryck. Den här kapselmaskinen kan bland annat laga till varm choklad, te, latte, och mycket mer. Det finns många olika kapslar att välja mellan. Tassimo finns tillgänglig i svart eller vitt, både i samma slanka och kompakta stil. Om du skaffar dig en vit kaffemaskin tänker du dig säkert att den snart är alldeles fläckig. Men tack vara den blanka ytan glider spillet lätt av när du tvättar maskinen. Den tål både hand- och maskindisk, samt har sitt eget interna rengörings- och avkalkningssystem.

  Läs mer
 3. 3. Bästa lilla kapselmaskinen: Essenza Mini Kaffemaskin EN85 Svart

  9,3/10
  Liten smidig kapselmaskin som funkar bra i det mindre köket
  Essenza Mini Kaffemaskin EN85 Svart
  Vattenkapacitet
  0,6 liter
  Pumptryck
  19 bar
  Rengöringsprogram
  Nej
  Effekt
  Upp till 1450 W
  911 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Förhållandevis låg elkonsumtion.
  • Tystlåten.
  • Nespresso erbjuder stor variation av smaker på sina kapslar.
  Nackdelar
  • Avkalkar sig inte automatiskt.
  • Saknar egen strömbrytare, måste därför kopplas ut ur eluttaget.

  Essenza Mini från Nespresso gör verkligen skäl för sitt namn då den bara sträcker sig något längre än en linjal, och har en bredd på under en decimeter. Den här lilla sötnosen gör sig snart hemma i ditt kök. Trots sin ringa storlek har Essenza inga problem att leverera en kraftfull kopp espresso.

  Upphovsmakaren Nespresso har i dagens läge nästan blivit synonymt med kaffe. Med tanke på företagets självklarhet som en av de absoluta ledarna på marknaden, är det inte förvånande att de även brutit igenom bland kapselmaskinerna. Essenza är det perfekta exemplet på en kapselmaskin från en tillverkare med mycket gott rykte, som trots det kostar under tusenlappen.

  Läs mer
 4. 4. Bra val: Nespresso Krups Citiz & Milk Silver

  9,3/10
  Stilren kapselmaskin som hettas upp på mindre än 30 sekunder
  Nespresso Krups Citiz & Milk Silver
  Vattenkapacitet
  1,0 liter
  Pumptryck
  19 bar
  Rengöringsprogram
  Nej
  Effekt
  1710 Watt
  1890 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Kan brygga både espresso, lungo och cappuccino.
  • Du behöver inte själv plocka ut kapseln, utan den finner sin väg till en behållare som töms efter var tionde runda.
  • Enkel att plocka isär.
  Nackdelar
  • Blir varm efter användning.

  Precis som den förra är även den här kapselmaskinen framtagen av Nespresso. Den här gången har de dock valt att marknadsföra sig mer till livsnjutarna. Vi pratar en krämig cappuccino snarare än en snabb kopp svart espresso. I det här testet gör vi vårt bästa för att hitta kapselmaskiner för allas personliga smaker. Krups uppfyller utan tvekan kraven. Med sin inbyggda mjölkskummare brygger Krups lyxigt kaffe på under 30 sekunder.

  Krups finns tillgänglig i två snygga färger; vinrött samt en mörkt kromfärgad grå variant. Den rymmer en hel liter vatten, och har trots sin kapacitet en kort uppvärmningstid. Du behöver inte heller oroa dig för elförbrukningen, då maskinen stänger av sig själv automatiskt.

  Läs mer
 5. 5. Bra val: Nespresso Krups Vertuo Next Premium

  9,1/10
  Intressant kapselmaskin som brygger genom Centrifusion™
  Nespresso Krups Vertuo Next Premium
  Vattenkapacitet
  1,0 liter
  Pumptryck
  19 bar
  Rengöringsprogram
  Nej
  Effekt
  1500 Watt
  1490 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Justerbar koppstorlek, från olika stora muggar till en hel karaff.
  • Bra miljöval. Både förpackning och kapslar är gjorda av återvinningsbart material.
  • Automatisk avstängning.
  Nackdelar
  • Något svårt att byta kapslarna
  • Använder endast Nespressos kapslar

  Föga förvånande letade sig en tredje Nespressoprodukt in på listan. Enkelt förklarat skulle vi kunna säga att Vertuo Next Premium kombinerar det bästa av de två tidigare nämnda kapselmaskinerna. Den här brygger ditt kaffe genom Nespressos egen patenterade teknik Centrifusion™. Det innebär att varje kaffekapsel har en unik streckkod som maskinen läser av, och anpassar på så sätt sin bryggprocess till den mest effektiva metoden för varje enskild sort. Som om inte det låter tillräckligt futuristiskt har du även möjlighet att koppla upp denna kapselmaskin till både wifi och Bluetooth. Trots sina avancerade finesser kan du manövrerar Krups Vertuo Next Premium med ett enkelt knapptryck på maskinen. Ställer du själv in dina personliga kaffepreferenser, kommer maskinen ihåg det.

  Nespresso slår även ett slag för miljön genom att använda 54% återvunnen plast under tillverkningen av den här kapselmaskinen.

  Läs mer

Köpguide - Att tänka på vid val av kapselmaskin

En kapselmaskin brukar kosta några tusenlappar. Som tur är så pratar vi förstås om en engångskostnad. Trots det kan det vara värt att tänka till en extra gång innan ditt köp för att inte blir besviken.

Till att börja med bör du alltid läsa igenom produktbeskrivningen noggrant, gärna från flera återförsäljare. Om tillverkaren har en egen hemsida kan du läsa på om maskinen där och jämföra med vad affären skriver om den. Vi rekommenderar att du läser eller lyssnar på recensioner av andra som köpt produkten innan dig. Några andra saker att tänka på inför köpet:

 • Varumärke. Det kan vara lockande att välja en lite dyrare maskin av en tillverkare med gott rykte. Visserligen är det ofta ett tecken på kvalitet, men även en mindre tillverkare kan ibland erbjuda en lika bra produkt till ett lägre pris. Här blir det dock desto viktigare att läsa recensioner, och vara noga med att dessa är skrivna av oberoende privatpersoner.
 • Användarvänlighet. Kapselmaskiner kommer i alla möjliga modeller. En del är mycket enkla, medan andra är avancerade. Fråga dig här vad du själv söker i en kapselmaskin. Varierar du ditt kaffe mycket, och föredrar många olika knappar och funktioner? Eller är du kanske av den enklare sorten som bara kräver ditt svarta kaffe utan krusiduller?
 • Vattentank. Har du kanske ofta ett behov av att brygga kaffe åt mer än en person åt gången? I sådana fall bör du satsa på en kapselmaskin som rymmer så mycket vatten så möjligt, för att slippa fylla på vattenbehållaren stup i kvarten. Men det här tidigare nämnda gäller ju långt ifrån varenda person, så är du singel eller möjligtvis två vuxna i hushållet kan det vara viktigare att maskinen är liten och behändig.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
1 röster, Genomsnitt: 4 / 5
Senaste tester