Test: Vilken är den Bästa kaffemaskinen 2022?

Läs vår köpguide och ta reda på vilken som är den bästa kaffemaskinen 2022

Testvinnare - Bästa kaffemaskinen

 1. Bäst i test: DeLonghi Kaffemaskin ECAM 21.117B
 2. Bästa premiumvalet: Melitta Barista TS Smart espressomaskin
 3. Mest prisvärda kaffemaskinen: Prima Latte II Kaffemaskin Röd
 4. Bra val: Melitta Purista Black
 5. Bra val: DeLonghi ETAM 29.510.SB espressomaskin

Våra 5 bästa kaffemaskiner (oktober 2022)

 1. 1. DeLonghi Kaffemaskin ECAM 21.117B- Bäst i test

  DeLonghi Kaffemaskin ECAM 21.117B
  4,7 av 5 i betyg
  4,7
  Bäst i test
  Köp nu
  köp
  på Bagaren och kocken
  Sammanfattning: Det utmärkta allroundvalet med stor valfrihet vad gäller styrka och krämighet.
  Effekt
  1450 Watt
  Auto rengöring
  Ja
  Vattenkapacitet
  1,8 liter
  Kaffestyrka
  3 nivåer
  Fördelar
  • Perfekt för långkaffe
  • Automatiskt rengöringsprogram
  • Tar förhållandevis lite plats
  • Lättförståelig kontrollpanel
  Nackdelar
  • Plåten över uppsamlingsbrickan borde lutat mer, för att enklare samla upp spill
  • Espresso-funktionen är något svag i smaken
  Produktbeskrivning

  Den här kraftfulla maskinen brygger lätt två koppar åt gången. Trots sin enkla design med få knappar klarar den av att brygga alltifrån en kopp klassiskt svart kaffe till en lyxig cappuccino. Vi rekommenderar den här kaffemaskinen till den som föredrar den svenska eller tyska stilen på kaffe framför den italienska. Espresso förlorar något i styrkan på smaken jämfört med de andra i testet, men gör heller inga anspråk på att vara en espressomaskin. Det allra bästa med den är hur enkel den är att förstå, ställa in och utnyttja. För en riktigt god kopp hembryggt kaffe, helt utan krångel.

  Med ovanstående motivering blev därför ECAM 21.117B utnämnd till Bäst i Test.

  Var kan jag köpa produkten?
 2. 2. Melitta Barista TS Smart espressomaskin- Bästa premiumvalet

  Melitta Barista TS Smart espressomaskin
  4,5 av 5 i betyg
  4,5
  Köp nu
  köp
  på Bagaren och kocken
  Sammanfattning: En kaffemaskin av premiumkvalitet med mängder av funktioner och finesser.
  Effekt
  1450 watt
  Auto rengöring
  Ja
  Vattenkapacitet
  1,8 liter
  Kaffestyrka
  Flera nivåer
  Fördelar
  • Brygger två koppar på en gång
  • Justerbar via en app på din smartphone
  • Snabb bryggeriprocess
  • Stor vattenbehållare
  Nackdelar
  • Inget automatiskt rengöringsprogram
  Produktbeskrivning

  Melitta Barista TS Smart Espressomaskin är precis som det låter, en smart och interaktiv kaffemaskin. Tack vare Melitta's teknologi kan du koppla upp dig till din Barista TS Smart via mobiltelefonen för att kunna styra din kaffemaskin. Även helt perfekt om du har gäster, då dess stora vattenbehållare klarar av att brygga kaffe för flera personer. Om du arbetar från ett kollektivt kontor, där ni är flera som gått ihop nu senast under pandemin, är Barista TS det smartaste valet. Inte minst för att maskinen är så snabb och effektiv, så du och dina kollegor slipper köa länge.

  Att maskinen är något otymplig gör inte så mycket då den väl står på sin plats. Den är något anspråkslös om vi ska jämföra med de andra maskinerna som närmast liknar konstverk i sig själva, men Melitta sätter funktion över design med råge. Barista TS smart blir snabbt en del omgivningen, en mycket uppskattad kaffemaskin där alla kan hitta sin favorit genom de personliga inställningarna och variationsmöjligheterna.

  Barista TS Smart kan brygga kaffe åt en hel grupp människor, och ändå lyckas skapa ett individuellt val av kaffekopp för varje enskild person. Det här är verkligen en kaffemaskin värd att kallas för premium.

  Var kan jag köpa produkten?
 3. 3. Prima Latte II Kaffemaskin Röd- Mest prisvärda kaffemaskinen

  Prima Latte II Kaffemaskin Röd
  4,3 av 5 i betyg
  4,3
  Köp nu
  köp
  på Cervera
  Sammanfattning: Snyggt designad kaffemaskin med automatisk mjölkskummare och öppet filtersystem.
  Effekt
  1200 Watt
  Auto rengöring
  Ja
  Vattenkapacitet
  1,5 liter
  Kaffestyrka
  1 nivå
  Fördelar
  • Tar både kapslar och malt kaffe
  • Tilldragande design, tillgänglig i rött eller silver
  • Automatisk mjölkskummare
  Nackdelar
  • Ett något högljutt rengöringssystem
  Produktbeskrivning

  Prima Latte 2 av märket Breville har inspirerats av kafédekor från 50-talet. Med den designen i bakhuvudet har maskinen kombinerats med effektiv, modern teknologi. Prima Latte 2 förflyttar ditt bästa fikaställe in i ditt hem, och skapar en härlig vardagslyx, vilket kan vara guld värt nuförtiden när vi tillbringar alltmer tid hemma. Nu när många av oss har våra kontor hemma tycker vi att det är på tiden att även din arbetsplats kaffemaskin har sin plats i ditt hemmakontor. Du tjänar snabbt in vad du hade betalat för hämtkaffe, och smaken är minst lika god. Likaså möjligheten att växla mellan olika kaffesorter.

  Låt dig inte luras av den här kaffemaskinens ringa pris, vi skulle bedöma den att vara i samma klass som även de dyrare varianterna. Prima Latte 2 är utan tvekan testets mest prisvärda kaffemaskin.

  Var kan jag köpa produkten?
 4. 4. Melitta Purista Black- Bra val

  Melitta Purista Black
  4,1 av 5 i betyg
  4,1
  Köp nu
  köp
  på Netonnet
  Sammanfattning: Helautomatisk espressomaskin med tyst kvarn, autoclean och avkalkningsfunktion.
  Effekt
  1450 Watt
  Auto rengöring
  Ja
  Vattenkapacitet
  1,2 liter
  Kaffestyrka
  3 nivåer
  Fördelar
  • Möjlighet att ställa in storleken på koppen
  • Rengör sig själv
  Nackdelar
  • Liten vattenbehållare, max 220 ml
  • Saknar andra funktioner än espresso
  Produktbeskrivning

  Det här är kaffemaskinen för dig med höga krav på din espresso. Med den tysta kaffekvarnen kan du själv mala ditt kaffe och ställa in smakstyrkan. Dröm dig bort till en semester i Venedig nu när vi går mot mörkare tider. Smaken går inte att kritisera. Många andra kaffemaskiner vi testade skapar tyvärr en något blaskig och urvattnad smak under bryggeriets gång. Purista Black behåller inte bara aromerna från kaffebönorna under processen, utan stärker dessutom smaken. Tillverkaren Melitta kan skryta om sitt Aroma Extraction System. Istället för att blanda ut kaffesmaken i vattnet från behållaren, fungerar Purista Black närmare som en perkolator vilket kokar upp vattnet som sedan kokar med de nymalda kaffebönorna inne i maskinen.

  Som om inte det vore själ nog att välja Purista Black har kaffemaskinen dessutom ett rengöringssystem som även kalkar av maskinen inifrån. Allt detta är förstås till hjäp för att du ska kunna fokusera på kaffet, och slippa tänka på underhållet av din kaffemaskin.

  Ett mycket bra val!

  Var kan jag köpa produkten?
 5. 5. DeLonghi ETAM 29.510.SB espressomaskin- Bra val

  DeLonghi ETAM 29.510.SB espressomaskin
  4,1 av 5 i betyg
  4,1
  Köp nu
  köp
  på Bagaren och kocken
  Sammanfattning: Kompakt kaffemaskin med Soft Touch Display och kaffekvarn med hela 13 inställningar.
  Effekt
  1450 Watt
  Auto rengöring
  Ja
  Vattenkapacitet
  1,4 liter
  Kaffestyrka
  Flera nivåer
  Fördelar
  • Högteknologiska funktioner
  • Kaffekvarn med 13 olika inställningar
  • Låg ljudnivå
  Nackdelar
  • Stor och klumpig att flytta
  Produktbeskrivning

  Som något ur en science fiction-film. Den här kaffemaskinen kommer ihåg dina sparade val för just ditt perfekta kaffe, så att du inte behöver ställa in valen varje gång. Dessutom har maskinen en skummjölksfunktion och en avancerad kaffekvarn. Varje användare kan skapa sin egen profil. Ja, du läste rätt. Sin egen profil för en kaffemaskin, på samma sätt som en dator. Kanske är ETAM 29.510.SB något för prylnörden i din familj, som garanterat blir fascinerad av de ändlösa möjligheterna som kommer med maskinen. Som tur är lär den bli populär även hos dem som inte förstår sig på teknik, då den är förvånansvärt lätt att förstå sig på.

  Vi rekommenderar ETAM.29.510.SB till alla, kanske särskilt om det är din första kaffemaskin. Som nybörjare känner du dig kanske lite överväldigad av alla möjligheter till en början, men när du väl lärt dig hur din nya kaffemaskin fungerar kommer du inte kunna sluta experimentera med den. Du kan mala dina egna bönor och ställa in hur fint malet du vill ha ditt kaffe, till och med skapa dina alldeles egna och personliga kaffeblandningar.

  Var kan jag köpa produkten?

Varför lita på Bäst i Test 365?
Avgörande faktorer när du ska hitta bästa kaffemaskinen

Vad ska man tänka på vid köp av kaffemaskin?

En ny kaffemaskin kan bli en dyr historia, därför förstår vi självklart vikten av att bli nöjd med sitt köp. Du vill med största sannolikhet ha ditt kaffe på momangen om morgnarna! Följande kan vara bra att tänka på innan ditt köp:

Variation eller enkelhet

Kaffemaskiner har ofta en uppsjö olika inställningar, vilket är kanon om du vill kunna bjuda varje gäst på sin egen favorit eller variera själv. Somliga vill dock helst att det ska vara så enkelt som möjligt. Av den anledningen gjorde vi vårt bästa i att försöka välja ut olika sorters maskiner, så att alla kan hitta en som passar deras egen livsstil och kaffedrickande vanor. Vi har läst igenom användarmanualer för att bedöma hur pedagogiskt utformade de är för någon som inte tidigare bryggt sitt eget kaffe i en liknande maskin. I just det här stycket tänkte vi också passa på att påpeka att många andra privatpersoner har lagt ut egna instruktionsfilmer om sina kaffemaskiner på hemsidor som till exempel YouTube.

Miljövänligt

Kaffemaskiner med kapslar kan tyckas vara slösaktigt, men med mer efterfrågan på ekologiskt medvetna alternativ har tillverkare lyssnat. Det är värt att hålla utkik efter kapslar av till exempel återvunnet eller komposterbart material. Långt ifrån alla kaffemaskiner använder dock kaffekapslar. Som du kommer se i nedanstående test är de flesta betydligt mer avancerade än så, och ger dig möjlighet att både mala dina egna bönor och skumma din egen mjölk. Kaffemaskinerna vi har utnämnt till testvinnare är dessutom effektiva vad det gäller att spara på vatten, där nästan ingenting går till spillo.

El- och vattenkonsumtion

Kaffemaskinerna i våra test rymmer olika mängder vatten. Här kan det vara bra att tänka till eftersom el- respektive vattenkonsumtionen kan väga upp varandra. Med andra ord, rymmer maskinen vatten för färre koppar åt gången måste den köras flera gånger. Å andra sidan, om du mycket sällan behöver en hel kanna kaffe är det bäst att välja en som är till för bara en eller två personer.

Utseende

Då kaffemaskiner för det mesta står på en och samma plats länge, kan det bli relevant hur de ser ut. Du ska trots allt se på den flera gånger om dagen, så det hjälper om den smälter in med dina andra möbler och prydnader i, förmodligen, köket. Det märks tydligt att tillverkarna bakom våra kaffemaskiner lägger ner en hel del tid på designen, och det är inte att underskatta det heller.

Senast uppdaterad: mars 2022
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
24 röster, Genomsnitt: 4.6 / 5