Test: Vilken är den Bästa Ismaskinen 2022?

Läs vår stora genomgång av några av de bästa ismaskinerna för ditt hem

En ismaskin är alltid bra att ha, bland annat under sommarhettans dagar behöver vi alla något att kyla ned våra drycker med. Eller om du ska ha kalas eller fest och till exempel vill bjuda på en god välkyld fruktbål. Det finns många användningsområden för ismaskinen vilket ger dig många anledningar att införskaffa en.

När du väl bestämt dig för att köpa en ismaskin kan det däremot vara svårt att veta vilken du ska välja av alla olika modeller vilka dagens marknad erbjuder. För att försöka hjälpa er lite på traven har vi därför gjort ett test av en mängd olika produkter. Här nedan kommer vi att presentera våra fyra favoritprodukter samt berätta varför vi valde ut Wilfa Frostbitt Ismaskin till testvinnare.

 

Testvinnare - Bästa Ismaskinen

 1. Bästa ismaskinen: Wilfa Frostbitt Ismaskin
 2. Bästa premiumvalet: Caso CS3301 IceMaster PRO Ismaskin
 3. Mest prisvärda ismaskinen: Champion Ismaskin
 4. Bästa budgetvalet: Andersson Ismaskin IEM 2.1

Våra 4 bästa Ismaskiner (oktober 2022)

 1. 1. Wilfa Frostbitt Ismaskin- Bästa ismaskinen

  Wilfa Frostbitt Ismaskin
  4,7 av 5 i betyg
  4,7
  Bäst i test
  Köp nu
  köp
  på Kjell
  Sammanfattning: Snyggt designad ismaskin som klarar av att producera upp till 70 iskuber i timmen.
  Is / timme
  0,5 kg
  Vattentank
  1,2 liter
  Produktionstid
  13-16 min
  Produktbeskrivning

  För dig som är i behov av en effektiv glassmaskin är Wilfa Frostbitt Ismaskin ett utmärkt val. Den har en kapacitet på hela 70 iskuber per timme. Trots sin lilla storlek levererar denna maskin enligt förväntningar.

  Den är även utrustad med ett reglage för att du enkelt ska kunna skifta mellan två olika iskubsstorlekar. Vilket ger dig lite mer användning för den. Beroende på kubstorleken samt temperaturen i rummet tar det cirka 10 minuter att få färdiga isbitar.

  Vi har valt ut Wilfa Frostbitt till bäst i test tack vare att det är en mycket välfungerande ismaskin till ett rimligt pris. Dessutom uppskattar vi den låga ljudnivån på den här ismaksinen då de flesta av våra köksapparater annars brukar kunna vara väldigt högljudda.

  Vi gillar den lilla storleken vilken gör att den är väldigt enkel att ställa undan tills nästa gång du behöver isbitar. Vi finner den väldigt lätta att fylla på då du bara behöver hälla i vatten för att sedan slå igång den och låta den arbeta.

  Var kan jag köpa produkten?
  Till Kjell
  1695 kr
 2. 2. Caso CS3301 IceMaster PRO Ismaskin- Bästa premiumvalet

  Caso CS3301 IceMaster PRO Ismaskin
  4,5 av 5 i betyg
  4,5
  Köp nu
  köp
  på Kitchen Time
  Sammanfattning: Premiummaskin med betydligt större vattentank än många konkurrenter.
  Is / timme
  0,5 kg
  Vattentank
  3,1 liter
  Produktionstid
  6 - 13 min
  Produktbeskrivning

  För dig som letar efter en snygg, stilren och samtidigt väldigt funktionell ismaskin behöver inte leta längre då denna maskin verkligen lever upp till Pro i sitt namn. En lite mer modern variant som använder sig av kompressor-teknik för komprimeringen av kuberna.

  Detta är en väldigt effektiv ismaskin vilken kan pumpa ut cirka 500 gram isbitar per timme. Den kommer snabbt i gång med processen och tar mellan 6-13 minuter tills du har färdig is att kyla ner din uppfriskande läsk med.

  Varför vi valt ut just Caso IceMaster Pro CS3301 Ismaskin till bästa premium är mycket tack vare den smarta, kompakta designen vilken gör den både effektiv, lättanvänd samt snygg på köksbänken. Du kan till och med lämna den framme på bordet vid servering då den smälter in som en del av dukningsupplägget.

  Vi gillar också att den har kapacitet för att producera mycket is med sin stora vattentank på hela tre liter. Auto off funktionen tycker vi är en väldigt smart lösning vilken också höjer värdet. Samt att själva isbehållaren är uttagbar vilket gör den lättrengjord.

  Var kan jag köpa produkten?
 3. 3. Champion Ismaskin- Mest prisvärda ismaskinen

  Champion Ismaskin
  4,3 av 5 i betyg
  4,3
  Köp nu
  köp
  på Bagaren och kocken
  Sammanfattning: Prispressad ismaskin med otroligt höga externa kundbetyg.
  Is / timme
  0,41 kg
  Vattentank
  1,7 liter
  Produktionstid
  10-15 min
  Produktbeskrivning

  Denna stilrena samt högteknologiska ismaskin kommer med en tydlig, lättavsläslig LED - display för att förenkla användandet av maskinen. Den här ismaskinen rymmer ända upp till 600 gram färdiga iskuber. Vilket är mer än tillräckligt för vardagsbruk, till er trädgårdsfest eller kalas.

  Den är gjord i rostfritt stål, vilket ger en väldigt stilren design. Du behöver därför inte gömma undan den här maskinen utan den passar alldeles utmärkt välpolerad, framme på köksbänken.

  Vi har inte bara valt ut Champion Ismaskin till mest prisvärda på grund av sin snabba produktionsförmåga på upp till 10 kilo under en tidsperiod på 24 timmar. Utan även för att den är så lättsam både att använda samt ta med dig när du ska ut på äventyr och vill kunna bistå med is.

  Denna högkvalitativa produkt gillar vi extra mycket för att den passar till alla både en ensam person likväl som en familj, eller ett sällskap av goda vänner. Ni kan med denna maskin njuta av välkylda drycker. Vi gillar att det går så otroligt snabbt, efter bara ett par minuter har du färdig is.

  Var kan jag köpa produkten?
 4. 4. Andersson Ismaskin IEM 2.1- Bästa budgetvalet

  Andersson Ismaskin IEM 2.1
  4,1 av 5 i betyg
  4,1
  Köp nu
  köp
  på Netonnet
  Sammanfattning: Prispressad ismaskin som gör det den ska.
  Is / timme
  0,5 kg
  Vattentank
  1,85 liter
  Produktionstid
  7-15 min
  Produktbeskrivning

  För dig som är ute efter riktigt god kvalitet i ett vackert paket är detta den perfekta ismaskinen. Den har kapacitet att kunna producera 12 kilo isbitar på 24 timmar. Samt att den har en funktion vilken stänger av då behållaren blivit full eller vattnet tagit slut för att slippa onödigt sölande.

  Andersson Ismaskin IEM 2.1 är väldigt lätt att rengöra och då den är så kraftig samt stabil kan du låta barnen använda den själva utan problem. För dagar du har mycket att förbereda och dem vill ha kalla drycker på momangen är detta den perfekta lösningen att slippa stressa,

  Vi valde dels ut Andersson Ismaskin IEM 2.1 till bästa budget ismaskin på grund av att den fungerar perfekt och levererar isbitar snabbt trots att den har ett så billigt pris. Vi tycker också att det är lagom storlek på isbitarna.

  Denna maskin upplever vi som väldigt snabbt med sin tid på endast 7 minuter innan den producerar färdig is. Något annat vi tycker om är att tillverkarna generöst inkluderat en väl passande isskopa med maskinen för att du ska kunna vara is - cool när du fyller på drinkarna.

  Var kan jag köpa produkten?

Varför lita på Bäst i Test 365?
Avgörande faktorer när du ska hitta bästa ismaskinen

Vad ska man tänka på vid köp av ismaskin?

Eftersom det finns så otroligt många olika modeller av ismaskiner att välja mellan kan det vara bra att tänka igenom några saker innan du gör själva köpet. Ifall du utgår ifrån ett par huvudregler så kan det inte gå fel. Vi kommer att ta upp några punkter med saker vilka kan vara värda att fundera igenom innan du gör köpet.

Hur mycket kommer du använda den?

För det första, hur ofta men också hur mycket du använder en ismaskin. Samt ifall ni vanligtvis är ett större antal gäster till saftkalasen. I sådana fall vore det förmodligen bättre att köpa hem en lite större, mer effektfull, något rejälare ismaskin.

Pris

Vad har du för budget att röra dig med. Jämför prisskillnaden mellan olika återförsäljare. Priserna kan variera oerhört mycket olika butiker emellan.

Effekt

Effekten är viktig. Klarar den av att frysa mycket is, samt tar det lång eller kort tid tills maskinen har lyckats producera färdigställd is.

Tillbehör

Vilken typ av användning behöver du den till. Både storleken av samt tillbehören till ismaskinerna kan variera en hel del beroende på deras specifika användningsområde. Försök att hitta en maskin vilken passar dina behov.

Storlek

Vill du även kunna ta med dig ismaskinen på semestern, bör du fundera på en portabel, mindre ismaskin istället för att hämta hem hela Nordpolen.

Kvalitet

Köp helst något av de mer välbeprövade märken på marknaden. Gärna med en tillhörande garanti, då vet du att det är en kvalitativ grill du köper.

Design

Ifall du tänker köpa ismaskinen som en gåva till någon annan drinkmästare du känner bör du även tänka på design. Självklart vill du ge bort en tidlös, stilren gåva.

Senast uppdaterad: mars 2022
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
21 röster, Genomsnitt: 5 / 5