Bästa glassmaskinen 2021

Gör en supergod hemmagjord glass, sorbet eller frozen yoghurt med din egna glassmaskin
Uppdaterad augusti 2021

Nästan alla älskar glass, speciellt en varm sommardag. Det är svårt att motstå den kalla, krämiga konsistensen samt den goda smaken. När efterrätten är på ingång brukar förväntningarna vara lika höga hos både de yngre som de äldre gästerna.

Det finns många anledningar till att köpa en glassmaskin, men det kan vara svårt att hitta en bra som fyller de funktioner du är ute efter. Vi har därför testat ett stort antal glassmaskiner och valt att presentera fem produkter vilka är överlägsna de andra. Mer om dem samt varför vi valde ut just Severin Glassmaskin till vinnare av vårt test kan du läsa här nedan.

Om vårt test av Glassmaskiner

Det finns många aspekter att beakta vi den här typen av test. Vi har framförallt tänkt på fyra huvudfaktorer när vi utfört testet.

 • Funktionalitet. Fungerar alla funktioner som de ska. Vad klarar maskinen faktiskt göra.
 • Kvalitet. Håller den måttet. Rostar den eller ramlar den isär lätt. Är den hållbar så att barnen kan använda den utan att de råkar ha sönder någon liten pinal. Eller att den inte går sönder av sig själv efter några få gångers bruk.
 • Prisnivå. Är det ett rimligt pris för produkten i fråga. Uppfyller den alla kriterier för att vara värd sitt pris.
 • Resultat. Blir det goda, bra resultat med önskvärd konsistens. Eller blir det kanske blaskig glass eller sorbet. Detta är också viktigt för våra beräkningar.

Vilken glassmaskin är bäst?

Vi har testat många Glassmaskiner. Nedan följer de produkterna som vi rekommenderar från testet, vad som är bra och dåligt med respektive glassmaskin samt en recension av varje produkt.

 1. 1. Glassmaskin bäst i test: Severin Glassmaskin

  9,7/10
  Severin Glassmaskin
  Bäst i test
  Kapacitet
  2 liter
  Tillverkningstid
  30 min
  Produkttyper
  glass, yoghurt, sorbet
  3990 kr
  Till Butik

  En väldigt praktisk glassmaskin med multifunktioner som till exempel yoghurttillverkning också. Vilket är en mycket uppskattad extrafunktion bland både barnfamiljer som aktiva eller lata singlar samt sportnördar. Alla kan dra nytta och njuta av de delikata glassar eller yoghurt vilken maskinen kan tillverka. Det är endast din fantasi som sätter stopp för vilka fantastiska smaker du kan uppfinna.

  Den är utrustad med en stor glassbunke på två liter för att kunna underhålla en hel familjs glassbegär. Antingen kan du förbereda glassen själv eller så kan du göra det till en rolig aktivitet tillsammans med dina barn kanske någon nyfiken liten grannunge också tittar in för att få vara med om den spännande glasstillverkningen.

  Glassmaskin med Kompressor Yoghurtfunktion 2 L blev utvald till bäst i test dels tack vare att vi uppskattar kylningsfunktionen den är utrustad med väldigt mycket. Kylningen gör att den här maskinen håller glassen kall i ända upp till en hel timme efter att den blivit tillverkad. Så du kan ställa ut den på kalasbordet i trädgården och alla gäster hinner ta för sig innan den hunnit smälta.

  Något annat vi verkligen gillar är multifunktionen av både kyla och värme vilket ger den kapacitet att kunna tillverka både glass, sorbet, yoghurt som frozen yoghurt. Vilket är en dröm för dem av oss vilka kanske inte har så stor plats i köket för att förvara en mängd olika maskiner.

  Läs mer
 2. 2. Bästa stora glassmaskinen: Wilfa ICM1S-250 Glassmaskin

  9,5/10
  Wilfa ICM1S-250 Glassmaskin
  Kapacitet
  2,5 liter
  Tillverkningstid
  60 min
  Produkttyper
  glass
  3790 kr
  Till Butik

  En glassmaskin vilken är som gjord för er lite större familjer eller kanske till er vilka bor i kollektiv. Med sin kapacitet på hela 2.5 liter kan ni göra tillräckligt med glass för att det ska räcka till alla. Till allas förnöjelse behöver ni inte heller vänta en evighet på att få provsmaka resultatet eftersom du med denna apparat har färdig glass att servera inom mindre än en timme.

  Den här glassmaskinen är även utrustad med tre stycken förinställda program för att ytterligare underlätta användandet något. Dess funktioner fungerar klockrent vilket kanske inte är en chock då den faktiskt kommer med en inkluderad garanti på fem år.

  Vi har valt ut Wilfa ICM1S-250 till den bästa stora glassmaskinen till stor del tack vare den stora mängd av god glass den kan tillverka på så pass kort tid som den faktiskt gör. Dessutom är den även utrustad med en nerkylningsfunktion vilket gör att du kan ställa fram glassmaskinen på bordet i bersån under bjudningar utan att glassen hinner smälta innan alla hunnit smaka.

  Något vi gillar extra mycket är den praktiska designen i rostfritt stål. Den smarta konstruktionen med löstagbara delar för att du lätt ska kunna rengöra den och montera ihop den utan något krångel. Med denna glassmaskin får du mer tid över till tillverkning av glass samt familjetid utan att spendera all tid i köket för att diska då det bara är att stoppa in delarna i diskmaskinen.

  Läs mer
 3. 3. Mest prisvärda glassmaskinen: Krups GVS241 Glassmaskin

  9,3/10
  Krups GVS241 Glassmaskin
  Kapacitet
  1,6 liter
  Tillverkningstid
  60 min
  Produkttyper
  glass, sorbet
  749 kr
  Till Butik

  Här presenterar vi en riktigt kvalitetsmaskin för er riktiga glassälskare. Den praktiska designen är utrustad med en öppning vid locket för att du lättare ska kunna blanda ner ingredienserna till glassen till och med samtidigt som maskinen är igång. Den är dessutom utrustad med en lättläslig LCD-display vilken visar hur långt gången tillverkningsprocessen gått samt när glassen är klar. Den är tillverkad i hög kvalitet och klarar av ovarsam barnanvändning.

  Med en glassbytta på 1.6 liter passar den lika bra både till den ensamme användaren likväl som till ett helt sällskap. Den är även utrustad med kylningssystem för att inte glassen ska smälta. Glassmaskinen har dessutom en automatisk avstängningsknapp för att underlätta processen lite. Det tillåter dig att göra andra saker samtidigt.

  Vi valde ut Krups Sorbetiere Venise GVS241 till den mest prisvärda glassmaskinen eftersom den är väldigt enkel att använda samtidigt som den är relativt snabb och producerar god glass. Det vi gillar allra mest är faktiskt hur tyst den går. Istället för att föra oljud vilket tyvärr de flesta av köksapparaterna nu gör.

  Vi ser inte heller något problem med att behöva sätta in glassbunken i frysen innan användning. Utan med lite framförhållning har du din bunke redo tills den ska användas. Den väldigt enkla användningen gör att det är en superrolig underhållning för barnen också. Utan att du behöver stå och vakta vad de gör hela tiden.

  Läs mer
 4. 4. Bästa glassmaskin för sorbet: Yonanas Glassmaskin Sorbet

  9,3/10
  Yonanas Glassmaskin Sorbet
  Kapacitet
  n/a
  Tillverkningstid
  15 min
  Produkttyper
  Sorbet
  616 kr
  Till Butik

  Denna välgenomtänkta, lilla apparat från Yonanas är ett utmärkt val för dig som vill ha en hållbar, lättsam glassmaskin. Den smidiga storleken samt att den är tillverkad i rostfritt stål gör att du kan placera den i princip varsomhelst. Dock i närheten av ett eluttag såklart.

  Detta är en väldigt enkel glassmaskin att använda. Den har en inbyggd kylningsfunktion vilken gör att den är perfekt till att göra till exempel sorbeter med. Den producerar otroligt goda sorbeter av både glass och bär eller av enbart bär också för er mer hälsomedvetna glassnjutare.

  Vi valde ut Yonanas Glassmaskin Sorbet för Frysta Bär & Frukter till bästa glassmaskin för sorbet mycket på grund av den stilrena designen som är så snygg att du vill lämna den framme i köket som en prydnad för vänner och bekanta att se. Samt att det går att göra något hälsosammare glass vilken vi upplever som utsökt samt uppfriskande.

  Att den är så otroligt lätt att rengöra är ett stort plus i kanten. Eftersom det är något som annars kan ta enormt mycket tid vilket i sin tur leder till att du drar dig för att använda glassmaskinen. Vi gillar också de fantastiska recepten på goda glassar och sorbeter vilka följer med glassmaskinen vid köpet.

  Läs mer
 5. 5. Bästa billiga glassmaskinen: Nemox Dolce Vita Glassmaskin

  9,1/10
  Nemox Dolce Vita Glassmaskin
  Kapacitet
  1,5 liter
  Tillverkningstid
  30 min
  Produkttyper
  glass, sorbet, frozen yoghurt
  1173 kr
  Till Butik

  När vi testade den här produkten blev vi glatt överraskade över vilken otroligt krämig och god glass den kan producera. Till det låga priset hade vi inte förväntat oss att den kan tillverka en sådan högkvalitativ, god glass. Den stora 1.5 liters glassbyttan tillåter dig att göra upp till 900 gram glass vilket är tillräckligt för ett sällskap eller en familj på 6-10 personer. Givetvis kan det variera lite beroende på hur glassugna ni är.

  Den är designad för att vara elegant och passa in fint i ditt kök utan att du behöver stoppa undan den. Ni kan även lämna glassen i maskinen. Sedan ställa fram den på bordet för servering direkt ur bunken tack vare att den är så len för ögonen. Samt att om ni vill stoppa undan den är den så liten i storleken att det inte är några problem att smyga in den i ett av köksskåpen.

  En av anledningarna till att vi valde ut just Nemox Dolce Vita Glassmaskin 1,5 L till bästa billiga glassmaskin är att för det otroligt låga priset får du enormt god kvalitet för pengarna. Vi gillar framförallt hur mångfunktionell den är. Med denna imponerande apparat har du möjlighet att inte bara tillverka både glass, sorbeter samt yoghurt. Utan du kan till och med använda den till nedkylning av exempelvis läsk också.

  Att den är gjord i plast tycker vi är ett extra stort plus då den blir lättsam att rengöra samt att det känns säkrare för oss hönsmammor om våra barn kan använda en plastapparat istället för någon metallmanick. Den är väldigt familjevänlig. Vi ser den som en perfekt underhållning för hela familjen. Med denna glassmaskin kan ni tillsammans experimentera samt testa er fram till just era favoritrecept.

  Läs mer

KÖPGUIDE- Såhär väljer du bästa glassmaskinen

När du väl ska till att köpa en glassmaskin finns det vissa saker du bör ha i åtanke. Det är inte bara att köpa första bästa glassmaskin du ser. Några punkter att fundera på har vi här nedan samlat för att hjälpa dig att hitta rätt.

 • Vilka ska använda glassmaskinen? Hur användningsvänlig behöver den vara. Är det bara du själv eller ska de mindre barnen kanske också kunna använda den.
 • Hur många kommer under normala omständigheter att avnjuta glassen du gör. Är det bara du själv då räcker det med en mindre glassmaskin men om ni ofta är flera kan det vara bra att leta efter en apparat vilken kan producera mer glassmassa.
 • Hållbarheten bör du ha i åtanke speciellt om ni är en familj då barn ibland kan vara så där oskyldigt fumliga. Köp gärna en glassmaskin med garanti inkluderad.
 • Är det bara glass du vill tillverka eller behöver du kanske en multifunktionell apparat vilken även producerar yoghurt eller sorbet till exempel.

 

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
1 röster, Genomsnitt: 4 / 5
Senaste tester