Test: Vilken är den Bästa Glassmaskinen 2024?

Gör en supergod hemmagjord glass, sorbet eller frozen yoghurt med din egna glassmaskin.

En glassmaskin är en underbar apparat som förvandlar ditt kök till ett privat glassmakeri. Det är en maskin som skapar hemlagad glass, sorbet, gelato och andra frysta godsaker. Med hjälp av enkel teknik och några basingredienser, kan du skapa dina egna unika smaker och konsistenser, fria från konstgjorda tillsatser och konserveringsmedel. En glassmaskin ger dig full kontroll över ingredienserna och smakerna, vilket gör det möjligt att experimentera med kreativa kombinationer och uppfylla särskilda dietbehov.

En glassmaskin är perfekt när man vill ha en färsk och hemlagad dessert till hands. Oavsett om du planerar en festlig tillställning, ett familjemiddag eller bara vill njuta av något svalt på en varm sommardag, kommer en glassmaskin att göra underverk. Dessutom är det en utmärkt lösning för dem som har speciella kostbehov eller allergier. Med din egen glassmaskin kan du skapa laktosfri, sockerfri eller vegan glass, helt anpassad efter dina önskemål. Det ger även möjligheten att utforska olika kulturers glassrecept, vilket gör den till en oumbärlig del av varje matentusiasts köksutrustning.

I vårt noggranna test av olika glassmaskiner stod en modell ut från mängden - Severin Glassmaskin. Detta är en maskin som balanserar prisvärdhet, kvalitet och användarvänlighet på ett imponerande sätt. Severin Glassmaskin har visat sig vara ett pålitligt och effektivt verktyg för att skapa läckra, hemgjorda glassar med minimal ansträngning. Oavsett om du är en hemmakock eller bara en glassälskare, kommer denna maskin att förvandla ditt kök till en plats för kulinarisk kreativitet.

Testvinnare - Bästa Glassmaskinen 2024

Här är en överblick över årets bästa Glassmaskiner.

 1. Glassmaskin bäst i test: Severin Glassmaskin med Kompressor Yoghurtfunktion 2L
 2. Bästa stora glassmaskinen: Glassmaskin Vanilla 2.5L ICM1S-250
 3. Mest prisvärda glassmaskinen: Krups Perfekt Mix Glassmaskin GVS241
 4. Bästa glassmaskin för sorbet: Yonanas Yonanas Glassmaskin Sorbet för Frysta Bär & Frukter
 5. Bästa billiga glassmaskinen: Nemox Glassmaskin Dolce Vita 15 watt 1

Våra 5 bästa Glassmaskiner (maj 2024)

1. Severin Glassmaskin med Kompressor Yoghurtfunktion 2L- Glassmaskin bäst i test

Severin Glassmaskin med Kompressor Yoghurtfunktion 2L - Glassmaskin bäst i test
Betyg 4,7/5
Betyg 4,7/5
Bäst i test
Till butik
köp
(Kitchen Time)

En väldigt praktisk glassmaskin med multifunktioner som till exempel yoghurttillverkning också. Vilket är en mycket uppskattad extrafunktion bland både barnfamiljer som aktiva eller lata singlar samt sportnördar. Alla kan dra nytta och njuta av de delikata glassar eller yoghurt vilken maskinen kan tillverka. Det är endast din fantasi som sätter stopp för vilka fantastiska smaker du kan uppfinna.

Den är utrustad med en stor glassbunke på två liter för att kunna underhålla en hel familjs glassbegär. Antingen kan du förbereda glassen själv eller så kan du göra det till en rolig aktivitet tillsammans med dina barn kanske någon nyfiken liten grannunge också tittar in för att få vara med om den spännande glasstillverkningen.

Glassmaskin med Kompressor Yoghurtfunktion 2 L blev utvald till bäst i test dels tack vare att vi uppskattar kylningsfunktionen den är utrustad med väldigt mycket. Kylningen gör att den här maskinen håller glassen kall i ända upp till en hel timme efter att den blivit tillverkad. Så du kan ställa ut den på kalasbordet i trädgården och alla gäster hinner ta för sig innan den hunnit smälta.

Något annat vi verkligen gillar är multifunktionen av både kyla och värme vilket ger den kapacitet att kunna tillverka både glass, sorbet, yoghurt som frozen yoghurt. Vilket är en dröm för dem av oss vilka kanske inte har så stor plats i köket för att förvara en mängd olika maskiner.

Egenskaper

 • Kapacitet: 2 liter
 • Tillverkningstid: 30 min
 • Produkttyper: glass, yoghurt, sorbet

Fördelar

 • Inbyggd kompressor
 • Snabb tillverkningstid

Nackdelar

 • Keep-cool-funktionen hade gärna fått ha en längre tidsinställning

Omdöme

Maskin med inbyggd kompressor som även har yoghurtfunktion.
Våra betyg
Kapacitet:
Betyg 9.7/5
4,7/5
Tid:
Betyg 9.7/5
4,7/5
Kvalitet:
Betyg 9.7/5
4,7/5
Totalt:
Betyg 4,7/5
4,7/5

Priser

2. Glassmaskin Vanilla 2.5L ICM1S-250- Bästa stora glassmaskinen

Glassmaskin Vanilla 2.5L ICM1S-250 - Bästa stora glassmaskinen
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Till butik
köp
(Bagaren och kocken)

En glassmaskin vilken är som gjord för er lite större familjer eller kanske till er vilka bor i kollektiv. Med sin kapacitet på hela 2.5 liter kan ni göra tillräckligt med glass för att det ska räcka till alla. Till allas förnöjelse behöver ni inte heller vänta en evighet på att få provsmaka resultatet eftersom du med denna apparat har färdig glass att servera inom mindre än en timme.

Den här glassmaskinen är även utrustad med tre stycken förinställda program för att ytterligare underlätta användandet något. Dess funktioner fungerar klockrent vilket kanske inte är en chock då den faktiskt kommer med en inkluderad garanti på fem år.

Vi har valt ut Wilfa ICM1S-250 till den bästa stora glassmaskinen till stor del tack vare den stora mängd av god glass den kan tillverka på så pass kort tid som den faktiskt gör. Dessutom är den även utrustad med en nerkylningsfunktion vilket gör att du kan ställa fram glassmaskinen på bordet i bersån under bjudningar utan att glassen hinner smälta innan alla hunnit smaka.

Något vi gillar extra mycket är den praktiska designen i rostfritt stål. Den smarta konstruktionen med löstagbara delar för att du lätt ska kunna rengöra den och montera ihop den utan något krångel. Med denna glassmaskin får du mer tid över till tillverkning av glass samt familjetid utan att spendera all tid i köket för att diska då det bara är att stoppa in delarna i diskmaskinen.

Egenskaper

 • Kapacitet: 2,5 liter
 • Tillverkningstid: 60 min
 • Produkttyper: glass

Fördelar

 • Stort utrymme
 • Har 3 inbyggda program
 • Lång garantitid

Nackdelar

 • Tar upp ganska mycket plats

Omdöme

En större maskin med lika stor kapacitet samt utrustad med 3 program.
Våra betyg
Kapacitet:
Betyg 9.1/5
4,1/5
Tid:
Betyg 9.9/5
4,9/5
Kvalitet:
Betyg 9.5/5
4,5/5
Totalt:
Betyg 4,5/5
4,5/5

3. Krups Perfekt Mix Glassmaskin GVS241- Mest prisvärda glassmaskinen

Krups Perfekt Mix Glassmaskin GVS241 - Mest prisvärda glassmaskinen
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Till butik
köp
(Tretti)

Här presenterar vi en riktigt kvalitetsmaskin för er riktiga glassälskare. Den praktiska designen är utrustad med en öppning vid locket för att du lättare ska kunna blanda ner ingredienserna till glassen till och med samtidigt som maskinen är igång. Den är dessutom utrustad med en lättläslig LCD-display vilken visar hur långt gången tillverkningsprocessen gått samt när glassen är klar. Den är tillverkad i hög kvalitet och klarar av ovarsam barnanvändning.

Med en glassbytta på 1.6 liter passar den lika bra både till den ensamme användaren likväl som till ett helt sällskap. Den är även utrustad med kylningssystem för att inte glassen ska smälta. Glassmaskinen har dessutom en automatisk avstängningsknapp för att underlätta processen lite. Det tillåter dig att göra andra saker samtidigt.

Vi valde ut Krups Sorbetiere Venise GVS241 till den mest prisvärda glassmaskinen eftersom den är väldigt enkel att använda samtidigt som den är relativt snabb och producerar god glass. Det vi gillar allra mest är faktiskt hur tyst den går. Istället för att föra oljud vilket tyvärr de flesta av köksapparaterna nu gör.

Vi ser inte heller något problem med att behöva sätta in glassbunken i frysen innan användning. Utan med lite framförhållning har du din bunke redo tills den ska användas. Den väldigt enkla användningen gör att det är en superrolig underhållning för barnen också. Utan att du behöver stå och vakta vad de gör hela tiden.

Egenskaper

 • Kapacitet: 1,6 liter
 • Tillverkningstid: 60 min
 • Produkttyper: glass, sorbet

Fördelar

 • Ljudsignal när glassen är klar
 • Låsbart lock
 • Tydlig LCD display

Nackdelar

 • Receptboken finns ej på svenska

Omdöme

Prisvärd maskin som även kan tillverka sorbet.
Våra betyg
Kapacitet:
Betyg 9.7/5
4,7/5
Tid:
Betyg 9.1/5
4,1/5
Kvalitet:
Betyg 9.1/5
4,1/5
Totalt:
Betyg 4,3/5
4,3/5

4. Yonanas Yonanas Glassmaskin Sorbet för Frysta Bär & Frukter- Bästa glassmaskin för sorbet

Yonanas Yonanas Glassmaskin Sorbet för Frysta Bär & Frukter - Bästa glassmaskin för sorbet
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Till butik
köp
(Kitchen Time)

Denna välgenomtänkta, lilla apparat från Yonanas är ett utmärkt val för dig som vill ha en hållbar, lättsam glassmaskin. Den smidiga storleken samt att den är tillverkad i rostfritt stål gör att du kan placera den i princip varsomhelst. Dock i närheten av ett eluttag såklart.

Detta är en väldigt enkel glassmaskin att använda. Den har en inbyggd kylningsfunktion vilken gör att den är perfekt till att göra till exempel sorbeter med. Den producerar otroligt goda sorbeter av både glass och bär eller av enbart bär också för er mer hälsomedvetna glassnjutare.

Vi valde ut Yonanas Glassmaskin Sorbet för Frysta Bär & Frukter till bästa glassmaskin för sorbet mycket på grund av den stilrena designen som är så snygg att du vill lämna den framme i köket som en prydnad för vänner och bekanta att se. Samt att det går att göra något hälsosammare glass vilken vi upplever som utsökt samt uppfriskande.

Att den är så otroligt lätt att rengöra är ett stort plus i kanten. Eftersom det är något som annars kan ta enormt mycket tid vilket i sin tur leder till att du drar dig för att använda glassmaskinen. Vi gillar också de fantastiska recepten på goda glassar och sorbeter vilka följer med glassmaskinen vid köpet.

Egenskaper

 • Kapacitet: n/a
 • Tillverkningstid: 15 min
 • Produkttyper: Sorbet

Fördelar

 • Bästa valet för sorbettillverkning
 • Lätt att använda och diska

Nackdelar

 • Tillverkar inte vanlig glass

Omdöme

Hälsomedveten maskin speciellt framtagen för att tillverka sorbetglass.
Våra betyg
Kapacitet:
Betyg 9.5/5
4,5/5
Tid:
Betyg 9.6/5
4,6/5
Kvalitet:
Betyg 8.8/5
3,8/5
Totalt:
Betyg 4,3/5
4,3/5

Priser

5. Nemox Glassmaskin Dolce Vita 15 watt 1- Bästa billiga glassmaskinen

Nemox Glassmaskin Dolce Vita 15 watt 1 - Bästa billiga glassmaskinen
Betyg 4,1/5
Betyg 4,1/5
Till butik
köp
(Kitchen Time)

När vi testade den här produkten blev vi glatt överraskade över vilken otroligt krämig och god glass den kan producera. Till det låga priset hade vi inte förväntat oss att den kan tillverka en sådan högkvalitativ, god glass. Den stora 1.5 liters glassbyttan tillåter dig att göra upp till 900 gram glass vilket är tillräckligt för ett sällskap eller en familj på 6-10 personer. Givetvis kan det variera lite beroende på hur glassugna ni är.

Den är designad för att vara elegant och passa in fint i ditt kök utan att du behöver stoppa undan den. Ni kan även lämna glassen i maskinen. Sedan ställa fram den på bordet för servering direkt ur bunken tack vare att den är så len för ögonen. Samt att om ni vill stoppa undan den är den så liten i storleken att det inte är några problem att smyga in den i ett av köksskåpen.

En av anledningarna till att vi valde ut just Nemox Dolce Vita Glassmaskin 1,5 L till bästa billiga glassmaskin är att för det otroligt låga priset får du enormt god kvalitet för pengarna. Vi gillar framförallt hur mångfunktionell den är. Med denna imponerande apparat har du möjlighet att inte bara tillverka både glass, sorbeter samt yoghurt. Utan du kan till och med använda den till nedkylning av exempelvis läsk också.

Att den är gjord i plast tycker vi är ett extra stort plus då den blir lättsam att rengöra samt att det känns säkrare för oss hönsmammor om våra barn kan använda en plastapparat istället för någon metallmanick. Den är väldigt familjevänlig. Vi ser den som en perfekt underhållning för hela familjen. Med denna glassmaskin kan ni tillsammans experimentera samt testa er fram till just era favoritrecept.

Egenskaper

 • Kapacitet: 1,5 liter
 • Tillverkningstid: 30 min
 • Produkttyper: glass, sorbet, frozen yoghurt

Fördelar

 • Kan producere kræmig og velsmagende is.
 • Stor kapacitet på 1,5 liter.
 • Elegant design, der passer ind i køkkenet.
 • Multifunktionel - kan lave is, sorbet, yoghurt og køle drikkevarer.
 • Familievenlig og sikker at bruge.

Nackdelar

 • Fremstillet af plast, hvilket kan være mindre holdbart.
 • Kan være for lille til større selskaber eller begivenheder.

Omdöme

Prispressad maskin som snabbt producerar flera olika sorters produkter.
Våra betyg
Kapacitet:
Betyg 8.8/5
3,8/5
Tid:
Betyg 8.9/5
3,9/5
Kvalitet:
Betyg 9.6/5
4,6/5
Totalt:
Betyg 4,1/5
4,1/5

Priser

Så hittar du bästa Glassmaskin

Vad är viktigt att tänka på när jag väljer glassmaskin?

För att hitta den bästa glassmaskinen för dina behov, finns det flera viktiga faktorer att ta hänsyn till. Dessa inkluderar bland annat maskinens kapacitet, användarvänlighet, kvalitet på iskristallerna, rengöringsfunktioner och inte minst kundrecensioner. Genom att noggrant överväga dessa aspekter kan du hitta en glassmaskin som ger dig den bästa möjliga upplevelsen och resultatet.

Kapacitet

Ett av de mest grundläggande kriterierna när man väljer en glassmaskin är dess kapacitet. Kapaciteten avser hur mycket glass maskinen kan göra åt gången. Om du ofta gör stora mängder glass, kanske till fest eller stora middagar, vill du ha en maskin med hög kapacitet. En maskin med en kapacitet på 1-2 liter borde räcka för de flesta hemmabrukare. Men om du planerar att göra mindre portioner eller sällan gör glass, kan en mindre maskin vara mer lämplig och kostnadseffektiv. Kom ihåg att större maskiner ofta tar upp mer plats i skåpet och kan vara tyngre att flytta runt.

Användarvänlighet

En annan viktig faktor att tänka på är hur lätt maskinen är att använda. De bästa glassmaskinerna är de som är enkla att sätta upp, använda och rengöra. Kolla om maskinen har en digital display, vilken kan göra det lättare att ställa in och övervaka processen. Andra användarvänliga funktioner kan inkludera en timer, automatisk avstängning och ljudsignaler när glassen är klar. En maskin som är komplicerad att använda kan leda till frustration och mindre användning.

Kvalitet på iskristallerna

Kvaliteten på iskristallerna som bildas under glassgörandet är avgörande för glassens konsistens och smak. För mjuk, krämig glass vill du ha små, fina iskristaller. En bra glassmaskin kommer att ha en stark motor och effektiv kylfunktion för att snabbt frysa blandningen, vilket minskar storleken på iskristallerna. Om iskristallerna blir för stora kan glassen bli isig och mindre njutbar.

Rengöringsfunktioner

Rengöring av en glassmaskin kan vara ett tråkigt men nödvändigt jobb. Därför är det viktigt att leta efter en maskin som är lätt att rengöra. Det bästa är om alla delar som kommer i kontakt med maten är löstagbara och diskmaskinssäkra. Detta gör rengöringen mycket enklare och snabbare. En bra rengöringsfunktion ökar också maskinens livslängd.

Kundrecensioner

Slutligen, glöm inte att titta på kundrecensioner. Även om alla ovanstående faktorer är viktiga, är det ofta kundrecensionerna som ger den mest ärliga och praktiska insikten i hur maskinen presterar i verkliga livet. Leta efter recensioner som nämner de faktorer som är viktigast för dig, och se hur maskinen har presterat för andra användare. Kom ihåg att även den bästa maskinen kan ha negativa recensioner, så

Jämför de bästa Glassmaskinerna i testet

Glassmaskin Kapacitet Tillverkningstid Produkttyper Totalbetyg Pris
Severin Glassmaskin med Kompressor Yoghurtfunktion 2L 2 liter 30 min glass, yoghurt, sorbet Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
2815 kr
Glassmaskin Vanilla 2.5L ICM1S-250 2,5 liter 60 min glass Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
3614 kr
Krups Perfekt Mix Glassmaskin GVS241 1,6 liter 60 min glass, sorbet Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
709 kr
Yonanas Yonanas Glassmaskin Sorbet för Frysta Bär & Frukter n/a 15 min Sorbet Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
855 kr
Nemox Glassmaskin Dolce Vita 15 watt 1 1,5 liter 30 min glass, sorbet, frozen yoghurt Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
742 kr
glassmaskin test

Så gjorde vi testet

Det finns många aspekter att beakta vi den här typen av test. Vi har framförallt tänkt på fyra huvudfaktorer när vi utfört testet.

 • Funktionalitet. Fungerar alla funktioner som de ska. Vad klarar maskinen faktiskt göra.
 • Kvalitet. Håller den måttet. Rostar den eller ramlar den isär lätt. Är den hållbar så att barnen kan använda den utan att de råkar ha sönder någon liten pinal. Eller att den inte går sönder av sig själv efter några få gångers bruk.
 • Prisnivå. Är det ett rimligt pris för produkten i fråga. Uppfyller den alla kriterier för att vara värd sitt pris.
 • Resultat. Blir det goda, bra resultat med önskvärd konsistens. Eller blir det kanske blaskig glass eller sorbet. Detta är också viktigt för våra beräkningar.

Fördelar med en glassmaskin

Att äga en glassmaskin kan förvandla din dessertupplevelse. Den ger dig friheten att skapa egna smaker och konsistenser, samtidigt som du har full kontroll över ingredienserna. Nedan listas några av de största fördelarna med att ha en egen glassmaskin.

 • Kreativ frihet: Med en egen glassmaskin kan du experimentera med olika smaker och ingredienser, vilket du kanske inte hittar i butikshyllorna. Du kan skapa traditionella smaker som vanilj och choklad, eller vara mer äventyrlig och prova exotiska frukter, nötter eller till och med kryddiga smaker. Du kan även justera sötman efter eget tycke och smak. Detta ger dig möjligheten att verkligen utforska dina kulinariska färdigheter.
 • Hälsosammare alternativ: När du gör din egen glass hemma har du full kontroll över vad som går i den. Det innebär att du kan undvika onödiga tillsatser, konstgjorda färger och konserveringsmedel som ofta finns i köpt glass. Dessutom kan du justera mängden socker, eller till och med byta ut det mot hälsosammare alternativ som honung eller agavesirap.
 • Anpassad kost: Om du eller någon i din familj har särskilda dietbehov, kan en glassmaskin vara mycket användbar. Du kan göra laktosfri, glutenfri eller vegan glass enkelt hemma. Detta är inte bara bekvämt, utan också kostnadseffektivt eftersom specialkost ofta kan vara dyrare att köpa.
 • Färskhet: Hemgjord glass smakar oftast mycket bättre än köpt glass, och en stor del av det beror på färskheten. När du gör din egen glass kan du njuta av den precis när den är klar och på sin topp av smak och konsistens. Du behöver inte oroa dig för att glassen har suttit i en frysdisk i flera veckor eller månader.
 • Ekonomiskt fördelaktigt: Även om kostnaden för en glassmaskin kan verka hög initialt, kan den faktiskt spara pengar i långa loppet. Om du regelbundet köper premiumglass kan du snabbt tjäna in kostnaden för maskinen genom att göra din egen glass hemma. Dessutom har du möjlighet att använda ingredienser som du redan har hemma, vilket ytterligare minskar kostnaderna.

Nackdelar med en glassmaskin

Trots de många fördelarna med att äga en glassmaskin finns det också några nackdelar att tänka på. Dessa kan inkludera kostnaden för maskinen, tidsåtgången för att göra glassen och utrymmet den tar i köket. Här är några av de vanligaste nackdelarna med glassmaskiner.

 • Kostnad: En av de största nackdelarna med att äga en glassmaskin är kostnaden. En bra maskin kan vara ganska dyr, särskilt om du vill ha en med hög kapacitet och extra funktioner. Detta kan vara en avskräckande faktor för många, särskilt om du inte planerar att använda maskinen regelbundet. Det är dock viktigt att komma ihåg att om du regelbundet köper glass i butik, kan maskinen snabbt betala för sig själv.
 • Tid: Att göra egen glass kan vara tidskrävande. Beroende på modellen kan det ta flera timmar innan glassen är klar att ätas. Dessutom måste vissa delar av maskinen ofta frysas över natten innan de kan användas, vilket kräver planering. Om du är en person som ofta vill ha glass omedelbart, kanske du inte har tålamodet att vänta på att din egen glass ska frysa.
 • Utrymme: En annan nackdel med glassmaskiner är att de kan ta upp mycket utrymme i ditt kök. Om du har ett litet kök eller redan har mycket köksutrustning, kan det vara svårt att hitta plats för en glassmaskin. Dessutom kan vissa modeller vara ganska tunga, vilket gör dem svåra att flytta runt. Det är viktigt att överväga storleken och vikten av maskinen innan du gör ditt köp.
Vanliga frågor om glassmaskin

Vanliga frågor om glassmaskiner

Kan jag göra annat än glass i en glassmaskin?

Ja, de flesta glassmaskiner kan användas för att göra mer än bara glass. Du kan också göra sorbet, gelato, frusen yoghurt och till och med frusna drinkar. Vissa modeller kommer med speciella inställningar eller tillbehör för att göra dessa andra frusna godsaker. Det är viktigt att kontrollera produktbeskrivningen eller användarhandboken för din specifika modell för att se vad den kan göra.

Är glassmaskiner svåra att rengöra?

Rengöring av en glassmaskin kan variera beroende på modellen. Vissa maskiner har löstagbara delar som är diskmaskinssäkra, vilket gör rengöringen mycket enklare. Andra kan kräva handdiskning. Generellt sett bör du alltid rengöra din glassmaskin efter varje användning för att förhindra bakterietillväxt och bibehålla maskinens effektivitet och livslängd. Det är alltid bäst att följa tillverkarens instruktioner för rengöring.

Hur lång tid tar det att göra glass i en glassmaskin?

Tiden det tar att göra glass i en maskin kan variera beroende på modellen och receptet du använder. Vissa maskiner kan producera glass på så lite som 20 minuter, medan andra kan ta upp till två timmar. Kom ihåg att detta inte inkluderar den tid det tar att förbereda glassblandningen eller eventuell extra tid för att frysa maskinens delar om det behövs.

Behöver jag alltid frysa skålen innan jag gör glass?

Detta beror på vilken typ av glassmaskin du har. Vissa modeller har en inbyggd frysfunktion, vilket innebär att du inte behöver frysa skålen i förväg. Andra modeller, oftast de billigare, kräver att du fryser skålen i minst 8 timmar innan du gör glassen. Det är viktigt att alltid följa tillverkarens instruktioner för bästa resultat.

Kan jag göra sockerfri eller laktosfri glass i en glassmaskin?

Ja, en av de stora fördelarna med att äga en glassmaskin är att du har full kontroll över ingredienserna. Du kan lätt göra sockerfri glass genom att byta ut sockret mot ett sockerfritt alternativ som Stevia eller Erythritol. För laktosfri glass kan du använda laktosfria mjölkprodukter eller icke-mejeribaserade alternativ som mandel-, soja- eller kokosmjölk.

Är det billigare att göra egen glass än att köpa den?

Detta beror på flera faktorer, inklusive kostnaden för ingredienserna du använder och hur ofta du äter glass. Om du ofta köper premiumglass eller har särskilda kostbehov som gör att du köper dyrare specialglass, kan det definitivt vara billigare att göra din egen glass hemma. Förutom kostnaden får du också fördelen av att kunna kontrollera ingredienserna och experimentera med olika smaker.

Senast uppdaterad: 19 oktober 2023
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
43 röster, Genomsnitt: 4.8 / 5