Kan man använda glasformar i en airfryer?

Airfryers blir allt populärare köksmaskiner, men det råder fortfarande en viss förvirring om vad de kan och inte kan användas till. En vanlig fråga är om du kan använda en glasskål i en airfryer eller inte. Svaret är ja, det kan du! Men det finns några saker du måste tänka på. Här är några tips för att använda en glasskål i din airfryer.

 

Är det säkert att använda en glasskål i en airfryer?

Så länge skålen är klassad för användning i ugnstemperaturer, ja! glasfat är säkra att använda i din airfryer.

Vilka typer av formar kan jag använda?

Du kan använda vilken typ av ugnssäker form som helst som passar i din airfryer. Några populära alternativ inkluderar: bakformar, ramekins, suffléformar och till och med muggar för att göra individuella portioner!

Vad ska jag undvika?

Använd inte ihåliga föremål, som en plåtburk! Det är troligt att locket inte stöder ugnstemperaturer och kan explodera. Undvik också att lägga plastföremål i din airfryer, eftersom de kan smälta eller gå sönder.

Varför använda en glasform i min airfryer?

Att ha en form som är genomskinlig gör det superenkelt att hålla ett öga på din mat medan den lagar mat. Du behöver inte fortsätta att öppna och stänga locket för att kontrollera dina pommes frites, ris, pizza och mer. En glasskål låter dig fortsätta titta från sidlinjen! Genomskinlig innebär också att du snabbt kan identifiera och ta bort din måltid så fort den är klar, utan att behöva kasta dig i fritösoljan. Och eftersom formen är genomskinlig kan du fortfarande njuta av den visuella aspekten av din mat medan den lagar mat!

Finns det några speciella skötselråd?

Eftersom luftfritöser fungerar vid relativt låga temperaturer behöver du inte oroa dig för speciella skötselråd. Tvätta helt enkelt din disk som vanligt och använd den i din airfryer.