Test: Vilken är den Bästa Ismaskinen 2023?

Läs vår stora genomgång av några av de bästa ismaskinerna för ditt hem

En ismaskin är alltid bra att ha, bland annat under sommarhettans dagar behöver vi alla något att kyla ned våra drycker med. Eller om du ska ha kalas eller fest och till exempel vill bjuda på en god välkyld fruktbål. Det finns många användningsområden för ismaskinen vilket ger dig många anledningar att införskaffa en.

När du väl bestämt dig för att köpa en ismaskin kan det däremot vara svårt att veta vilken du ska välja av alla olika modeller vilka dagens marknad erbjuder. För att försöka hjälpa er lite på traven har vi därför gjort ett test av en mängd olika produkter. Här nedan kommer vi att presentera våra fyra favoritprodukter samt berätta varför vi valde ut Wilfa Frostbitt Ismaskin till testvinnare.

Testvinnare - Bästa Ismaskinen 2023

Här är en överblick över årets bästa Ismaskiner.

 1. Bästa ismaskinen: Wilfa Frostbitt Ismaskin
 2. Bästa premiumvalet: Caso CS3301 IceMaster PRO Ismaskin
 3. Mest prisvärda ismaskinen: Champion Ismaskin
 4. Bästa budgetvalet: Andersson Ismaskin IEM 2.1

 

Våra 4 bästa Ismaskiner (juni 2023)

1. Wilfa Frostbitt Ismaskin- Bästa ismaskinen

Wilfa Frostbitt Ismaskin - Bästa ismaskinen
Betyg 4,7/5
Betyg 4,7/5
Bäst i test
Till butik
köp
(Kjell)

För dig som är i behov av en effektiv glassmaskin är Wilfa Frostbitt Ismaskin ett utmärkt val. Den har en kapacitet på hela 70 iskuber per timme. Trots sin lilla storlek levererar denna maskin enligt förväntningar.

Den är även utrustad med ett reglage för att du enkelt ska kunna skifta mellan två olika iskubsstorlekar. Vilket ger dig lite mer användning för den. Beroende på kubstorleken samt temperaturen i rummet tar det cirka 10 minuter att få färdiga isbitar.

Vi har valt ut Wilfa Frostbitt till bäst i test tack vare att det är en mycket välfungerande ismaskin till ett rimligt pris. Dessutom uppskattar vi den låga ljudnivån på den här ismaksinen då de flesta av våra köksapparater annars brukar kunna vara väldigt högljudda.

Vi gillar den lilla storleken vilken gör att den är väldigt enkel att ställa undan tills nästa gång du behöver isbitar. Vi finner den väldigt lätta att fylla på då du bara behöver hälla i vatten för att sedan slå igång den och låta den arbeta.

Omdöme

Snyggt designad ismaskin som klarar av att producera upp till 70 iskuber i timmen.

Priser

Till Kjell
1695 kr

2. Caso CS3301 IceMaster PRO Ismaskin- Bästa premiumvalet

Caso CS3301 IceMaster PRO Ismaskin - Bästa premiumvalet
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Till butik
köp
(Kitchen Time)

För dig som letar efter en snygg, stilren och samtidigt väldigt funktionell ismaskin behöver inte leta längre då denna maskin verkligen lever upp till Pro i sitt namn. En lite mer modern variant som använder sig av kompressor-teknik för komprimeringen av kuberna.

Detta är en väldigt effektiv ismaskin vilken kan pumpa ut cirka 500 gram isbitar per timme. Den kommer snabbt i gång med processen och tar mellan 6-13 minuter tills du har färdig is att kyla ner din uppfriskande läsk med.

Varför vi valt ut just Caso IceMaster Pro CS3301 Ismaskin till bästa premium är mycket tack vare den smarta, kompakta designen vilken gör den både effektiv, lättanvänd samt snygg på köksbänken. Du kan till och med lämna den framme på bordet vid servering då den smälter in som en del av dukningsupplägget.

Vi gillar också att den har kapacitet för att producera mycket is med sin stora vattentank på hela tre liter. Auto off funktionen tycker vi är en väldigt smart lösning vilken också höjer värdet. Samt att själva isbehållaren är uttagbar vilket gör den lättrengjord.

Omdöme

Premiummaskin med betydligt större vattentank än många konkurrenter.

Priser

3. Champion Ismaskin- Mest prisvärda ismaskinen

Champion Ismaskin - Mest prisvärda ismaskinen
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Till butik
köp
(Bagaren och kocken)

Denna stilrena samt högteknologiska ismaskin kommer med en tydlig, lättavsläslig LED - display för att förenkla användandet av maskinen. Den här ismaskinen rymmer ända upp till 600 gram färdiga iskuber. Vilket är mer än tillräckligt för vardagsbruk, till er trädgårdsfest eller kalas.

Den är gjord i rostfritt stål, vilket ger en väldigt stilren design. Du behöver därför inte gömma undan den här maskinen utan den passar alldeles utmärkt välpolerad, framme på köksbänken.

Vi har inte bara valt ut Champion Ismaskin till mest prisvärda på grund av sin snabba produktionsförmåga på upp till 10 kilo under en tidsperiod på 24 timmar. Utan även för att den är så lättsam både att använda samt ta med dig när du ska ut på äventyr och vill kunna bistå med is.

Denna högkvalitativa produkt gillar vi extra mycket för att den passar till alla både en ensam person likväl som en familj, eller ett sällskap av goda vänner. Ni kan med denna maskin njuta av välkylda drycker. Vi gillar att det går så otroligt snabbt, efter bara ett par minuter har du färdig is.

Omdöme

Prispressad ismaskin med otroligt höga externa kundbetyg.

4. Andersson Ismaskin IEM 2.1- Bästa budgetvalet

Andersson Ismaskin IEM 2.1 - Bästa budgetvalet
Betyg 4,1/5
Betyg 4,1/5
Till butik
köp
(Netonnet)

För dig som är ute efter riktigt god kvalitet i ett vackert paket är detta den perfekta ismaskinen. Den har kapacitet att kunna producera 12 kilo isbitar på 24 timmar. Samt att den har en funktion vilken stänger av då behållaren blivit full eller vattnet tagit slut för att slippa onödigt sölande.

Andersson Ismaskin IEM 2.1 är väldigt lätt att rengöra och då den är så kraftig samt stabil kan du låta barnen använda den själva utan problem. För dagar du har mycket att förbereda och dem vill ha kalla drycker på momangen är detta den perfekta lösningen att slippa stressa,

Vi valde dels ut Andersson Ismaskin IEM 2.1 till bästa budget ismaskin på grund av att den fungerar perfekt och levererar isbitar snabbt trots att den har ett så billigt pris. Vi tycker också att det är lagom storlek på isbitarna.

Denna maskin upplever vi som väldigt snabbt med sin tid på endast 7 minuter innan den producerar färdig is. Något annat vi tycker om är att tillverkarna generöst inkluderat en väl passande isskopa med maskinen för att du ska kunna vara is - cool när du fyller på drinkarna.

Omdöme

Prispressad ismaskin som gör det den ska.

Priser

Så hittar du bästa Ismaskin

Vad är viktigt att tänka på när jag väljer ismaskin?

Eftersom det finns så otroligt många olika modeller av ismaskiner att välja mellan kan det vara bra att tänka igenom några saker innan du gör själva köpet. Ifall du utgår ifrån ett par huvudregler så kan det inte gå fel. Vi kommer att ta upp några punkter med saker vilka kan vara värda att fundera igenom innan du gör köpet.

Hur mycket kommer du använda den?

För det första, hur ofta men också hur mycket du använder en ismaskin. Samt ifall ni vanligtvis är ett större antal gäster till saftkalasen. I sådana fall vore det förmodligen bättre att köpa hem en lite större, mer effektfull, något rejälare ismaskin.

Pris

Vad har du för budget att röra dig med. Jämför prisskillnaden mellan olika återförsäljare. Priserna kan variera oerhört mycket olika butiker emellan.

Effekt

Effekten är viktig. Klarar den av att frysa mycket is, samt tar det lång eller kort tid tills maskinen har lyckats producera färdigställd is.

Tillbehör

Vilken typ av användning behöver du den till. Både storleken av samt tillbehören till ismaskinerna kan variera en hel del beroende på deras specifika användningsområde. Försök att hitta en maskin vilken passar dina behov.

Storlek

Vill du även kunna ta med dig ismaskinen på semestern, bör du fundera på en portabel, mindre ismaskin istället för att hämta hem hela Nordpolen.

Kvalitet

Köp helst något av de mer välbeprövade märken på marknaden. Gärna med en tillhörande garanti, då vet du att det är en kvalitativ grill du köper.

Design

Ifall du tänker köpa ismaskinen som en gåva till någon annan drinkmästare du känner bör du även tänka på design. Självklart vill du ge bort en tidlös, stilren gåva.

Jämför de bästa Ismaskinerna i testet

Ismaskin Is / timme Vattentank Produktionstid Totalbetyg Pris
Wilfa Frostbitt Ismaskin 0,5 kg 1,2 liter 13-16 min Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
1695 kr
Caso CS3301 IceMaster PRO Ismaskin 0,5 kg 3,1 liter 6 - 13 min Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
1849 kr
Champion Ismaskin 0,41 kg 1,7 liter 10-15 min Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
1968 kr
Andersson Ismaskin IEM 2.1 0,5 kg 1,85 liter 7-15 min Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
990 kr
ismaskin test

Så gjorde vi testet

Det finns en hel del olika faktorer vilka vi tagit hänsyn till då vi gjorde testet. Dessa har vi vägt av under avgörandet huruvida ismaskinerna uppfyller våra liksom era kriterier och önskemål på de apparater vi använder oss av i köket. Är du intresserad av att veta lite mer om hur testet gick till kan du läsa det här.

 • Funktionsduglighet: Fungerar ismaskinen som den ska. Eller krånglar den mycket. Samt att vi tittar på vilka funktioner maskinen har.
 • Ljudnivå: Vi har även tagit med ljudnivån i beräkningarna då vi redan har alldeles för mycket buller runt oss vilket gör att vi bör tänka extra mycket på att sänka ljudnivån på våra maskiner.
 • Prissättning: Är det ett rättvist satt pris på ismaskinen. Eller är produkten överskattad med ett för högt pris vilket den inte klarar av att leva upp till.
 • Kvalitet: Ett krav är att ismaskinen håller bra. Den får inte gå sönder lätt. Rostfria produkter är fördelaktigt.
 • Effektivitet: Har den bra kylningseffekt snabbt hur lång är nedkylningstiden.
 • Användarvänlighet: Det är till fördel om det är en lättanvänd maskin. Så att du inte lätt råkar skada dig. Det bör vara en behändig samt harmlös apparat.
 • Rengöring: Det är till fördel om ismaskinen är lätt att rengöra. Det är inte bra om det kanske finns kanter eller hörn vilka är svåråtkomliga under rengöring
 • Design: Ismaskinen bör vara estetiskt tilltalande. Både för din egna skull samt för eventuella gästers eller om du ska ge bort den som en gåva till någon annan bål- fantast.

FAQ

Vad är en ismaskin?

En ismaskin är en enhet som används för att tillverka is. Det är en praktisk lösning för människor som regelbundet behöver stora mängder is, till exempel för fester, restauranger eller andra sammankomster. Ismaskiner finns i olika storlekar och modeller, och de fungerar genom att frysa en vätska (vanligtvis vatten) till is.

Hur fungerar en ismaskin?

En ismaskin fungerar genom att frysa en vätska till is. Processen kan ske genom kylning, där en kompressor kyls vattnet till lämplig temperatur, eller genom utfrysning, där vattnet frys till is genom att tina och frysa om och om igen. En viktig del av en ismaskin är en evakueringsventil som frigör överskottsvatten när det har frusit till is.

Hur gör man smaksatt is i ismaskinen?

Steg för steg-guide för att göra smaksatt is i en ismaskin:

 1. Förbered ingredienserna: Mät upp vatten, socker, fruktjuice eller sylt, mjölk eller grädde och eventuella smaktillsatser (t.ex. vanilj, kryddor, nötter) med hjälp av en köksvåg eller mätglas.

 2. Mixa ingredienserna: Kombiner alla ingredienser i en blender eller kanna och mixa tills de är jämna.

 3. Fyll ismaskinen: Fyll ismaskinen med den smaksatta blandningen och starta den enligt tillverkarens anvisningar.

 4. Skapa isen: När isen är klar (vanligtvis 30-60 minuter), förvara den i kylskåp eller frysfack tills den är redo att användas.

 5. Servera: Servera den smaksatta isen som en självständig dessert eller som en del av en fruktdrink eller smoothie.

OBS! Vissa ismaskiner klarar endast av att frysa rent vatten. Kontrollera instruktionerna för just din maskin innan du lägger i andra ingredienser.

Varför skulle jag vilja ha en ismaskin?

En ismaskin är en praktisk lösning för att tillverka stora mängder is snabbt och enkelt. Det är också bra för att tillverka speciella former av is, som kuber eller kulor, som kan användas för att kyla drycker. Om du har en restaurang eller en bar, kan en ismaskin vara en nödvändig investering för att tillfredsställa dina kunders behov.

Vilken typ av ismaskin ska jag välja?

Valet av en ismaskin beror på dina specifika behov. Tänk på hur mycket is du behöver, vilken form av is du vill ha, och din budget. Det finns bärbara ismaskiner som är lätta att flytta och lämpliga för mindre sammankomster, inbyggda ismaskiner som integreras i frysboxar och kommersiella ismaskiner som är lämpliga för stora sammankomster eller restauranger.

Hur ofta behöver jag rengöra min ismaskin?

Hur ofta en ismaskin behöver rengöras beror på hur ofta den används. För regelbunden användning rekommenderas det att rengöra en ismaskin minst en gång i månaden för att hålla den i bra skick och undvika obehagliga smaker eller lukter som kan överföras till isen. För mer intensiv användning kan det vara nödvändigt att rengöra den oftare.

Hur gör man en smoothie med ismaskin?

Steg för steg-guide för att göra en smoothie med en ismaskin:

 1. Förbered ingredienserna: Skär upp frukt och grönsaker i små bitar och lägg dem i en påse eller behållare i kylskåpet för att hålla dem kalla.

 2. Skapa is: Fyll en ismaskin med kallt vatten och starta den. När isen är klar, lägg den i en påse eller behållare.

 3. Mixa ingredienserna: Lägg is, frukt, grönsaker, mjölk, yoghurt och eventuella tillägg (t.ex. nötter, frön eller honung) i en blender.

 4. Blend till jämn: Blend ingredienserna tills de är jämna och smidiga, det tar vanligtvis 1-2 minuter.

 5. Servera: Häll smoothien i en stor glas eller behållare och toppa med extra frukt, nötter eller andra tillbehör om så önskas. Servera och njut av din hemgjorda smoothie!

Senast uppdaterad: 7 februari 2023
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
31 röster, Genomsnitt: 5 / 5