Test: Vilken är den Bästa fönsterputsroboten 2022?

Vi har testat så du ska slippa! Hitta bästa fönsterputsroboten med vår hjälp.

Vid första anblick kan detta tyckas som ännu en onödig pryl som kommer ligga och samla damm hemma. Men sanningen att säga tog det inte lång tid för oss att bli helt frälsta. Inget mer trist fönsterputsande, inget mer balanserande på stegar med livet som insats och inga mer ränder på rutorna. Dessa små robotar lyfte fönsterputsandet till oanade höjder och har, jämte robotdammsugaren, en given plats i ditt hem. Vi har testat en mängd olika robotar och har bland dessa valt ut de topp 5 som vi tycker är allra bäst. 

 

Testvinnare - Bästa fönsterputsroboten

 1. Bäst i test: Ecovacs Winbot 880
 2. Bästa batteridrivna fönsterputsroboten: Ecovacs Winbot X v2
 3. Bästa billiga fönsterputsroboten: Cecotec WinDroid 870 Connected
 4. Bästa fönsterputsroboten med spray: DiteWinba FPR20
 5. Fönsterputsroboten med högst externa kundbetyg: Conga WinDroid 970 Cecotec

Våra 5 bästa fönsterputsrobotar (oktober 2022)

 1. 1. Ecovacs Winbot 880- Bäst i test

  Ecovacs Winbot 880
  4,7 av 5 i betyg
  4,7
  Bäst i test
  Köp nu
  köp
  på Robotexperten
  Sammanfattning: Intelligent och effektiv fönsterputsrobot som gör underverk med dina fönster.
  Mått
  25 x 25 cm
  Vikt
  1,8 kg
  Energikälla
  Nätansluten
  Fördelar
  • Bra funktioner
  • Lättförståelig instruktionsbok
  Nackdelar
  • Ganska dyr
  Produktbeskrivning

  Vi testade Ecovacs Winbot 880 Fönstertvätt. Det här är en intelligent och effektiv robot som med sittvälutvecklade navigationssystem noggrant rengör hela fönsterytan. Den fungerar riktigt bra på stora fönster, men den klarar även fönster som är så små som 30 centimeter. Den har en fantastiskt god vidhäftningsförmåga, så du inte behöver oroa dig för att den ska falla till golvet. Den är utrustad med ett real time voice-system som ger dig statusuppdateringar genom hela processen. Du kan också via ett så kallat spot mode, välja ut ett område som behöver en extra djupgående rengöring. Markera bara området så kommer roboten att fokusera extra på det.

  Något vi verkligen gillade med den här roboten, var den medföljande fjärrkontrollen. Med den kan du både styra och aktivera roboten. Du navigerar enkelt mellan de olika funktionerna och kan bland annat starta, stoppa och pausa den med ett enkelt tryck med fingret. Den höga användarvänligheten var till slut det som avgjorde att vi valde den till bäst i test.

  Var kan jag köpa produkten?
 2. 2. Ecovacs Winbot X v2- Bästa batteridrivna fönsterputsroboten

  Ecovacs Winbot X v2
  4,5 av 5 i betyg
  4,5
  Köp nu
  köp
  på Tretti
  Sammanfattning: Det bästa valet för ditt trådlösa hem.
  Mått
  25 x 25 cm
  Vikt
  2,9 kg
  Energikälla
  Batteridriven
  Fördelar
  • Trådlös
  • Kan användas överallt
  Nackdelar
  • Kort drifttid
  Produktbeskrivning

  Titeln "bästa batteridrivna fönsterputsroboten" gick till Ecovacs Winbot X v2 Fönstertvätt. Till skillnad från Ecovacs Winbot 880, är den här roboten helt trådlös. Det gör att du naturligtvis slipper onödiga sladdar. Det betyder också att du kan använda den i stort sett överallt utan att vara beroende av ett strömuttag i närheten. Den har en batteritid på 50 minuter, vilket var något vi upplevde som mindre positivt. Beroende på vilken inställning du väljer, räcker batteriet till ungefär två stora fönster. Med en laddningstid på dryga timmen kan det ta sin tid att tvätta alla fönster. Särskilt om du har många fönster. Den stora fördelen är att du slipper göra det själv.

  Något vi däremot gillade är det smarta rengöringssystemet. Med sin nya teknologi väljer roboten automatiskt det smartaste rengöringsmönstret. Dessutom har den här roboten har större rengöringskuddar som täcker större ytor och är effektivare än sin föregångare. Den har också ett säkerhetssystem. Om sensorn känner av att roboten inte har ett säkert grepp, kommer systemet avge varningssignaler och stoppa roboten.

  Var kan jag köpa produkten?
 3. 3. Cecotec WinDroid 870 Connected- Bästa billiga fönsterputsroboten

  Cecotec WinDroid 870 Connected
  4,3 av 5 i betyg
  4,3
  Köp nu
  köp
  på CDON
  Sammanfattning: Håller dina fönster rena till en billig peng och lite jobb.
  Mått
  29 x 14 cm
  Vikt
  1,6 kg
  Energikälla
  Nätansluten
  Fördelar
  • Bra pris
  • Liten och smidig
  Nackdelar
  • Vissa föredrar de fyrkantiga robotarna
  Produktbeskrivning

  Intelligent fönsterrobot Cetotec WinDroid 870 Connected 80W Svart vann titeln bästa billiga fönsterputsroboten. Det här är en liten smidig robot. Den har återanvändningsbara rengöringsdukar i microfiber. Man kan köpa till extra rengöringsdukar. Medan du använder den ena, så kan du enkelt tvätta den andra i tvättmaskinen. Med tanke på priset så är det här ett bra val. Den är liten och lätt och du styr den enkelt med hjälp av fjärrkontrollen. En sak som vann vårt stora gillande, var att den är utrustad med en säkerhetslina, så det behöver du inte köpa extra.

  Den här roboten stängs av automatiskt när den är klar så du behöver heller inte stå och passa den. En sak som tyvärr talar till dess nackdel är kanske just den runda formen. Den klarar inte riktigt av hörnen så bra som vi skulle önska. Trots att den här roboten har fått ett blandat mottagande av användare runt om i världen, vill vi ändå framhålla att det är den bästa roboten för det priset.

  Var kan jag köpa produkten?
  Till CDON
  2197 kr
 4. 4. DiteWinba FPR20- Bästa fönsterputsroboten med spray

  DiteWinba FPR20
  4,1 av 5 i betyg
  4,1
  Köp nu
  köp
  på Dite
  Sammanfattning: Fönsterputsrobot till bra pris med egen sprayfunktion.
  Mått
  30 x 15 cm
  Vikt
  1,6 kg
  Energikälla
  Nätansluten
  Fördelar
  • Fungerar på alla släta ytor
  • AUtomatisk sprayfunktion
  Nackdelar
  • Låter mycket
  Produktbeskrivning

  Av de robotar med sprayfunktion som vi testade, så valde vi Fönsterputsrobot DITEWIMBA FPR20 med sprayfunktion till den bästa. Det enda du behöver göra är att fylla på vatten, sedan sköter den sig själv. Den sprayar och putsar tills dina fönster är kristallklara. Roboten har flera sensorer som beräknar bästa rutten och täcka hela ytan. Den känner automatiskt av hinder och vill du att den ska putsa lite extra på något ställe, styr du detta enkelt med hjälp av fjärrkontrollen.

  Den har två riktigt kraftfulla motorer som skapar ett vakuum som håller den fast mot rutan. Dessutom är den utrustad med säkerhetslina som hindar den från att falla om vakuumet skulle släppa. En av de saker vi tyckte allra bäst om med den här roboten är att den fungerar på alla släta ytor. Du kan använda den lika väl på köksskåpen som på fönstren. Det ger den en mångsidighet som flera av de andra apparaterna saknar. Det mest negativa med den här roboten är ljudet. Den låter relativt högt.

  Var kan jag köpa produkten?
  Till Dite
  2495 kr
 5. 5. Conga WinDroid 970 Cecotec- Fönsterputsroboten med högst externa kundbetyg

  Conga WinDroid 970 Cecotec
  3,9 av 5 i betyg
  3,9
  Köp nu
  köp
  på Butiqen
  Sammanfattning: Fönsterrengöringsrobot med fem steg - Den fuktar, skrubbar, vrider, rengör och torkar.
  Mått
  25 x 25 cm
  Vikt
  2,4 kg
  Energikälla
  Nätansluten
  Fördelar
  • Intelligent fönsterrengöringsrobot
  • Kommer enkelt åt hörn och kanter
  • Säkerhetslina ingår
  Nackdelar
  • Sladden kan kännas lite otymplig
  Produktbeskrivning

  Fönsterrengöringsrobot Conga WinDroid 970 Cecotec är den robot som har fått absolut bäst användarbetyg och vi kan inte annat än att hålla med. Den är liten och tyst och den fyrkantiga formen gör att den enkelt fixar att putsa rent även i hörnen. Den är utrustad med smart navigering vilket gör att den räknar ut den bästa rutten, lokaliserar hinder och rengör hela fönsterytan. Du kan använda den både utomhus och inomhus. Den fungerar lika bra på fönster som på duschkabinen eller kakel. Dessutom kan du använda den både inomhus och utomhus.

  Den har ett rengöringssystem som arbetar sig igenom fem steg. Den fuktar, skrubbar, vrider, rengör och torkar och du kan även sätta den i ett så kallat loop-läge. Då passerar densamma punkt tio gånger för en extra grundlig rengöring. Även denna robot styr du enkelt med hjälp av en fjärrkontroll. En sak vi verkligen gillade är att den har ett säkerhetssystem som hela tiden garanterar strömförsörjningen. Detta hindrar roboten från att falla ner från fönstret vid till exempel ett strömavbrott.

  Var kan jag köpa produkten?

Varför lita på Bäst i Test 365?
Avgörande faktorer när du ska hitta bästa fönsterputsroboten

Vad ska man tänka på vid köp av fönsterputsrobot?

Marknaden för maskiner som tar över våra trista hushållssysslor växer alltmer. Idag tänker vi knappt på det. De har införlivats i vårt dagliga vardagsliv och har blivit självklara prylar i våra hem. Tiden före tvättmaskinens intåg minns knappt någon idag. Dammsugarrobotar och självgående gräsklippare finns idag nästan överallt och även om fönsterputsrobotar ännu inte har nått ut lika mycket än, så är de absolut på gång. Det kan det vara svårt att veta hur du ska välja rätt produkt för just dina behov. Därför listar vi här nedan några punkter som kan vara bra att tänka på.

Sugförmåga

Sugförmåga är en viktig sak att titta på när du ska köpa en fönsterputsrobot. Du vill absolut inte att roboten ska tappa fästet och ramla i golvet, Även om du inte har köpt den allra dyraste modellen, så vill du ändå inte att den ska gå sönder. Dessutom kan det vara rent livsfarligt om den faller ner från en högre höjd. Träffar den någon i till exempel huvudet kan det gå riktigt illa. Se efter om modellen du funderar på att köpa, har en säkerhetslina. Om den inte har det, är det en god idé att köpa till en sådan. Det kan visa sig vara den billigaste livförsäkringen du någonsin skaffat.

Rengöringskraft

Rengöringskraften är nästa sak på listan. Undersök och jämför olika robotar. En del är gjorda för att användas oftare för att underhålla dina fönster. Andra är mer lämpade för hårt smutsade glas.

Styrning

Är du en tekniknörd kan du kika på vad du har för alternativ att styra den. Det finns modeller som du styr via en fjärrkontroll och det finns modeller som du kan styra med olika appar i din telefon eller surfplatta. Återigen är det ditt behov som styr.

Programmering

Du kan också kolla om du kan programmera roboten. Kan du till exempel bestämma när den ska starta eller stanna? Det kan vara en stor fördel att bara behöva ställa in inställningarna du vill ha en gång och sedan låta roboten sköta resten.

"Smartbot"

Ännu en sak som du kan titta på innan du bestämmer dig, är hur "smart" den är. Hur den går tillväga när den tvättar fönstret kan ha stor betydelse. Antingen kan den följa ett tillfälligt mönster eller så kanske den går mer systematiskt tillväga. En del robotar kan du ställa in så att de fokuserar extra på ett speciellt område. Andra kan känna av det själva. Som du ser är variationerna stora.

Senast uppdaterad: mars 2022
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
55 röster, Genomsnitt: 4.5 / 5