Test: Vilken är den Bästa Skrivaren 2023?

En stor genomgång av de bästa skrivarna för hemmet eller hemmakontoret 2023

En skrivare är alltid bra att ha trots att det i dagens moderna samhälle kanske kan kännas lite uråldrigt. Trots detta har vi ändå nytta av skrivare ibland, du som har ett hemmakontor kanske mer än andra. Det finns många användningsområden för din skrivare. Vissa av dem kan du bland annat använda till att skriva ut bilder, kopiera, skanna dokument eller annat med.

Det finns många olika typer att välja mellan. Vi har därför gjort ett test av skrivare för att du lättare ska kunna välja ut den rätta för just dina behov. Vi har valt att presentera de fem bästa av testprodukterna. Mer om dem och varför vi valde ut just Brother DCP-L2530DW till testvinnare kan ni läsa mer om här nedan.

Testvinnare - Bästa Skrivaren 2023

Här är en överblick över årets bästa Skrivare.

 1. Skrivare bäst i test: Brother DCP-L2530DW
 2. Bästa multifunktionsskrivaren: Brother DCP-L3550CDW
 3. Bästa fotoskrivaren: Epson Expression Photo HD XP-15000
 4. Bästa monolaserskrivaren: Brother HL-L2350DW
 5. Mest prisvärda skrivaren: HP LaserJet Pro MFP M28w

Våra 5 bästa Skrivare (juni 2023)

1. Brother DCP-L2530DW - Skrivare bäst i test

Brother DCP-L2530DW - Skrivare bäst i test
Betyg 4,7/5
Betyg 4,7/5
Bäst i test
Till butik
köp
(Netonnet)

En kompakt allt i ett laserskrivare med trådlös anslutning som passar både den avancerade användaren med många projekt på gång samt till er vilka har dokument ni skriver ut eller skannar på lite mer oregelbunden basis.

Brother DCP-L2530DW är en extremt tyst maskin vilket innebär att du kan arbeta ostört medan du låter maskinen skriva ut dina dokument utan din inblandning. Den är även tillverkad att vara robust och tålig för vissa yttre påfrestningar vilket ger den lång brukningstid och väl värd sitt pris.

Varför vi valde ut just Brother DCP-L2530DW till vinnare av vårt test är inte svårt att räkna ut. Med sina utomordentliga multifunktioner vilka alla ger slående resultat är den nästan oumbärlig efter att ha testat den. Vi gillar speciellt att den arbetar både snabbt och väldigt tyst till skillnad mot många andra skrivare vi testat.

Något vi tycker är extra bra med denna skrivare är dess stora pappersutrymme vilket gör att du även undkommer ständiga papperspåfyllningsrundor hela tiden. Det blir lättare att hålla fokus på våra uppgifter om vi inte blir avbrutna av sidoarbeten.

Omdöme

.

Priser

2. Brother DCP-L3550CDW- Bästa multifunktionsskrivaren

Brother DCP-L3550CDW - Bästa multifunktionsskrivaren
Betyg 4,7/5
Betyg 4,7/5
Till butik
köp
(Netonnet)

Brother DCP-L3550CDW är en multifunktionsskrivare vilken ger dej möjlighet att både göra utskrifter, inskanningar samt att kopiera dina dokument på ett smidigt sätt. Denna skrivare passar perfekt till ditt hemmakontor då du i princip inte behöver köpa in fler apparater. Förutom självklart en dator, vilket är ett nödvändigt ont i dagens samhälle.

Detta är en väldigt snabb skrivare vilken kan skriva ut dokument med en hastighet på hela 18 sidor per minut. Samt att den även har automatisk dubbelsidig utskriftsfunktion vilket gör den extra åtråvärd. Du ansluter den enkelt till antingen ett trådlöst eller trådbundet nätverk för att kunna skriva ut från både exempelvis dator och telefon.

Vi valde ut Brother DCP-L3550CDW till bästa multifunktionsskrivaren dels tack vare att alla funktioner den är utrustad med fungerar perfekt. Sedan även av andra anledningar som att vi gillar den automatiska dokumentmatningen för skanning samt kopiering och att färgkassetterna till den är både dryga samt något billigare än vad vi sett hos andra märken.

Detta är en stor och stabil skrivare som passar perfekt för dig som vill ha en stationär, pålitlig kopiator hemma. Det är bra att den arbetar snabbt med bra färgutskrifter också. En av de bästa egenskaperna vi tycker att den har är att den är så lättinstallerad samt lättanvänd. Även en nybörjare klarar av att hantera denna maskin.

Omdöme

.

Priser

3. Epson Expression Photo HD XP-15000- Bästa fotoskrivaren

Epson Expression Photo HD XP-15000 - Bästa fotoskrivaren
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Till butik
köp
(Netonnet)

Denna kompakta, välfungerande skrivare ger dig högupplösta fotoutskrifter i ända upp till A3+ format. Detta är den ultimata produkten för dig som söker en skrivare med vilken du får möjlighet att producera professionella, detaljrika, högkvalitativa foton i ditt hem. Du kan också koppla upp den till ditt wifi för smidigare arbete mellan olika applikationer och plattformar. Därför medföljer det även ett antal appar du får tillgång till gratis. Med dessa appar installerade kan du sedan enkelt skapa olika verk av dina foton som du kan välja att antingen posta direkt till exempelvis Facebook eller annars skicka till din skrivare för utskrift.

Epson Expression Photo HD XP-15000 har en bred färgskala samt ett förbättrat bläck för att du ska kunna skriva ut foton av så god kvalitet som möjligt. Den har sex uppsättningar av bläckpatroner i varierande nyanser av svart och grått vilket ger utomstående svartvita bilder. Den röda färgen vilken livar upp samt ger färgerna en mer realistisk ton.

Att vi valt ut Epson Expression Photo HD XP-15000 till bästa fotoskrivaren är ingen chock då den skriver ut det överlägset bästa bilderna av den produkter vi testat. Vi älskar hur färgerna går ihop med varandra på ett naturligt sätt samt även gratisapplikationerna vilka följde med som inte bara välbehövliga tillbehör utan även väldigt underhållande för hela familjen. Särskilt har vi uppskattat målarboken du kan skapa av dina foton och sedan skicka i princip var samt till vem du vill världen över.

Vi tänkte först att den måste vara enorm och otymplig eftersom den kan skriva ut så stora bilder. Men den är förvånansvärt kompakt och smidig att placera inne på ditt exempelvis ditt hemmakontor. Det är inte alla skrivare vilka utöver fantastiska bilder även har ett så brett val av utskriftsformat som denna har vilket gör att vi anser den vara väl värd sin prislapp.

Omdöme

.

Priser

4. Brother HL-L2350DW- Bästa monolaserskrivaren

Brother HL-L2350DW - Bästa monolaserskrivaren
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Till butik
köp
(Netonnet)

En perfekt kompakt monolaserskrivare för snabba utskrifter till ditt hemmakontor. Den skriver ut dina dokument i hastigheter ända upp till 30 sidor i minuten. Dess enorma pappersmagasin underlättar arbetet mycket. Du behöver då inte släppa fokus på din uppgift för att istället fylla på papper till din ständigt krånglande skrivare. Att Brother HL-L2350DW dessutom uppfyller alla krav för att klassad som miljövänlig och bland annat svanmärkt gör den bara än mer attraktiv i det miljömedvetna samhälle vi idag lever i.

Brother HL-L2350DW är tillverkad för både lång hållbarhet samt hög prestanda. Vilket du också märker av dess snabba respons på dina kommandon samt de högkvalitativa utskrifterna vilka den producerar. Dess robusta utformning samt det starka material den är tillverkad av hjälper till att förlänga skrivarens livslängd för att du ska kunna känna dig trygg inför framtidens arbete.

Att Brother HL-L2350DW blev utvald till bästa monolaserskrivare är inte så konstigt då vi blev överraskade över hur tyst den faktiskt arbetar med sina utskrifter trots hastigheterna den kan skriva ut i. Men det finns givetvis även andra faktorer som spelade roll i vårt val. Som den perfekta designen, du vill nästan visa upp denna skrivare som en prydnad i ditt hem.

Det lite billigare priset för bra kvalitet är också något vi uppskattar. Ingen vill lägga ut mer än nödvändigt då vi alla redan har tillräckligt med prylar, räkningar och annat att dagligen betala

Omdöme

.

Priser

5. HP LaserJet Pro MFP M28w- Mest prisvärda skrivaren

HP LaserJet Pro MFP M28w - Mest prisvärda skrivaren
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Till butik
köp
(Netonnet)

Denna laserskrivare med trådlösa utskriftsfunktioner är ett utmärkt val till dig som behöver en multifunktionell apparat. Den både skriver ut, skannar samt kopierar alla dokument du behöver. Utskriftsresultaten blir av väldigt hög kvalitet oavsett om det är text dokument eller högupplösta bilder. Det är en enkel maskin att manövrera med en tydlig LCD- display för dina ögons komfort.

HP LaserJet Pro MFP M28w kan du koppla upp till ett trådlöst nätverk för att smidigt kunna skicka dokument direkt från exempelvis din mobiltelefon. Det enda du behöver göra är att se till så att din mobiltelefon samt skrivare är uppkopplade till samma nätverk. Sedan är det bara att skicka runt dina dokument var du behagar. Utan att du ens behöver vara hemma för att skicka en signal till din skrivare.

Vi valde ut HP LaserJet Pro MFP M28w till den mest prisvärda skrivaren till stor del tack vare kvaliteten på funktionerna vilka den är utrustad med. De vackra bilderna den skriver ut samt de skarpa texterna den producerar.

Att den är liten samt en helt trådlös skrivare gillar vi väldigt mycket då det annars lätt blir ett virrvarr av sladdar hemma vilka sedan ligger i vägen och gör det svårare vid städning till exempel. Den lilla storleken gör den även väldigt lättplacerad samt flyttbar när behov uppkommer.

Omdöme

.

Priser

Så hittar du bästa Skrivare

Vad är viktigt att tänka på när jag väljer skrivare?

Det finns många produkter att välja mellan samt olika faktorer som spelar in på vilken typ av skrivare du behöver. Varav vi här har samlat några av de saker vilka kan vara bra att fundera över innan du köper din nya skrivare

 • Givetvis är det första du bör tänka igenom självklart vad ska du göra med din skrivare? Behöver du den bara till vanliga dokument eller ska den också skriva ut bilder och kanske kunna skanna in bilder också.
 • Är det nödvändigt för dig att den kan uppkopplas till wifi kan du också fundera över. Då bör du titta på mer högteknologiska skrivare.
 • Skriver du ut mycket dokument, ofta med kort om tid kan det vara bra att komma ihåg att utskriftshastigheten kan skilja sig markant från skrivare till skrivare.
 • Tänk även på att din skrivare bör mara så bläcksnål som möjligt både av ekonomiska samt rent praktiska skäl.
 • Kvalitet, den ska ge bra resultat samtidigt som den har lång livslängd. Det ska gärna medfölja några års garanti.
 • Priset är också viktigt att tänka på, jämför därför skrivare hos olika återförsäljare innan du gör ett köp då prisskillnaderna kan vara stora.

Jämför de bästa Skrivarna i testet

Skrivare Utskriftshastighet FÄRGUTSKRIFTER MAX DPI SVART/VIT MAX DPI FÄRG Totalbetyg Pris
Brother DCP-L2530DW 30 sid/min Nej 600 x 600 dpi N/A Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
1690 kr
Brother DCP-L3550CDW 18 sid/min Ja 600 x 600 dpi 600 x 600 dpi Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
2990 kr
Epson Expression Photo HD XP-15000 29 sid/min Ja 5760 x 1400 dpi 5760 x 1400 dpi Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
3290 kr
Brother HL-L2350DW 30 sid/min Nej 2400 x 600 dpi N/A Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
1249 kr
HP LaserJet Pro MFP M28w 18 sid/min Nej 600 x 400 dpi N/A Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
1499 kr
skrivare test

Så gjorde vi testet

Här nedan har vi samlat några av de faktorer vilka vi lagt extra stor vikt vid under testets gång.

 • Ljudnivån. Tillåter skrivaren dig att arbeta ostört eller för den en massa oljud. Vi har testat decibel nivåerna på de olika testprodukterna för att kunna ge er en rättvis bedömning.
 • Nätverksfunktioner. Vad har skrivaren för uppkopplingsmöjligheter samt portar. Har soundbaren något stöd för eventuella streamingtjänster, har den applikationssyrning eller finns det andra välbehövliga funktioner.
 • Användarvänligheten. Kommer skrivaren igång lätt, eller är den svår att installera. Behöver du kanske kalibrera den eller är det några andra inställningar du behöver göra.
 • Utskriftskvalitén. Håller utskrifterna önskad kvalitet både till färg samt kontraster. Klarar den av mer avancerade, högupplösta bilder eller är det mer standardkvalitet på utskrifterna.
 • Funktionaliteten. Vilka funktioner är skrivaren utrustad med samt fungerar de som de ska.

Senast uppdaterad: 12 oktober 2022
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
31 röster, Genomsnitt: 5 / 5