Bästa powerbanken 2021

Få ut mest valuta för pengarna och de snabbaste laddningshastigheterna med våra expertköpsråd av powerbanks
Uppdaterad september 2021

Är du trött på att mobilens batteri tar slut för snabbt? Då är en powerbank en bra investering. Med en sådan kan du ladda din telefon även när du är på språng och slipper därmed oroa dig över laddningsmöjligheter på plats. Vi har testat fem powerbanks där du nedankan läsa mer om resultatet hsamt ta reda på varför vi valde iiglo Solar Powerbank till bäst i test.

Så här gjorde vi testet av powerbanks

När vi testade powerbanks kollade vi alla faktorer som du kunnat läsa om i köpguiden ovan. Vi provade att ladda olika enheter och även flera enheter samtidigt. Vi har också tagit hjälp av kundomdömen för att se vad andra tycker. Men främst går vi efter våra egna åsikter och uppfattningar av de olika modellerna.

Vid test av powerbanks är det viktigt att kolla hur snabbt de laddar enheter, men också hur snabb laddningen av powerbanken är. Utöver det är storleken av stor betydelse. Eftersom det är en produkt vi använder utanför hemmet bör den inte vara jättestor. Det är inte alltid man kan lita på effekten och kapaciteten som tillverkarna anger och av den anledningen testar vi alla produkter själv.

Vi garanterar att alla ovanstående produkter tillhör marknadens allra bästa alternativ när du är ute efter en powerbank. Vi rekommenderar att du väljer den som passar din budget och dina behov för att du ska bli nöjd.

Testvinnare - Bästa powerbanks

 • iiglo Solar Powerbank
 • Mophie Powerstation Plus 6000 mAh USB-C
 • Mophie powerstation USB-C XXL 19500mAh
 • Andersson Powerbank 20 000 PD/QC 3.0
 • GP Powerbank Voyage 2 / 10000 mAh

Vilken powerbank är bäst?

Vi har testat många powerbanks. Nedan följer de produkterna som vi rekommenderar från testet, vad som är bra och dåligt med respektive powerbank samt en recension av varje produkt.

 1. 1. iiglo Solar Powerbank

  9,7/10
  iiglo Solar Powerbank
  Bäst i test
  Kapacitet (Ah)
  20000 mAh
  Effekt
  25 Watt
  Utkontakt
  USB-C, mikro-USB B
  Ingångskontakt
  Mikro-USB typ B
  Till Butik
  649 kr

  Vi har testat iiglo Solar Powerbank och vi tycker att den är bra av flera anledningar. Kapaciteten är hög med dess 20 000 mAh och effekt på 25 watt. En stor fördel med just den här powerbanken är att du kan ladda den med en solpanel. Det är perfekt när du är ute på båttur, vandring eller campar i skogen. Trots sin höga kapacitet är den här modellen kompakt. Den får enkelt plats i väskan. Det här är en powerbank som dessutom är vattenresistent.

  När vi testade iiglo Solar Powerbank blev vi inte så kloka på om själva solcellsfunktionen var effektiv, men själva powerbanken var det i alla fall. Vi gillar LED-lamporna som anger hur mycket batteri som återstår på den och även faktumet att den kan användas som ficklampa. Enheten har tre USB-portar, två USB-A och en USB-C, samt att den har möjlighet att ladda enheter trådlöst.

  Det var ett lätt val att utse just denna powerbank till bäst i test eftersom den har många fördelar. Den höga kapaciteten ger dig möjlighet att ladda din mobil minst sex gånger och dessutom kan du ladda upp powerbanken med hjälp av solljuset. Denna powerbank har helt enkelt allting du kan önska dig av en powerbank samtidigt som den är liten och kompakt.

  Läs mer
 2. 2. Mophie Powerstation Plus 6000 mAh USB-C

  9,3/10
  Mophie Powerstation Plus 6000 mAh USB-C
  Kapacitet (Ah)
  6000 mAh
  Effekt
  18 Watt
  Utkontakt
  USB-C, USB-A
  Ingångskontakt
  USB-C
  Till Butik
  799 kr

  Det här är den produkt vi testat som har lägst kapacitet, men som ändå är den bästa slimmade produkten. Den har en minimal design och en vikt på så lite som 167 gram. Den får lätt plats i fickan tillsammans med din telefon. Powerbanken är utrustad med den allra senaste typen av snabbladdning till en effekt på 18 watt. Tack vare att den både har USB-A- och USB-C-port kan du ladda två enheter samtidigt.

  Vi gillar verkligen Mophie Powerstation Plus 6000 mAh USB-C, mycket eftersom den har en slimmad men ändå väldigt tålig design. Den är utvecklad för att tåla stötar och fall. Storleken är som en normalstor mobiltelefon och passar utmärkt vid kortare utflykter där man inte vill ta med sig en tyngre powerbank. 

  Läs mer
 3. 3. Mophie powerstation USB-C XXL 19500mAh

  9,3/10
  Mophie powerstation USB-C XXL 19500mAh
  Kapacitet (Ah)
  19500mAh
  Effekt
  30 Watt
  Utkontakt
  USB-C
  Ingångskontakt
  USB-C
  Till Butik
  1190 kr

  Det här är en värstingmodell från Mophie med en hög kapacitet på 19 500 mAh och snabbladdning på 30 watt. På så sätt kan du ladda moderna enheter supersnabbt. Du kan ladda två enheter samtidigt, en i USB-C-porten och en i USB-A-porten. Den här modellen är perfekt för dig som behöver ladda din laptop och inte bara din mobil med powerbanken.

  Mophie fokuserar mycket på stöttålighet och det rådde ingen tvekan hos vår testpanel gällande att den här powerbanken skulle utses till bästa premium. Dessutom har den en väldigt fördelaktig storlek med tanke på dess kapacitet och effekt. Den må kosta lite mer än de övriga produkterna i testet, men den är värd det för dig som snabbt och effektivt vill kunna ladda dina enheter oavsett var du befinner dig.

  Läs mer
 4. 4. Andersson Powerbank 20 000 PD/QC 3.0

  9,1/10
  Andersson Powerbank 20 000 PD/QC 3.0
  Kapacitet (Ah)
  20000 mAh
  Effekt
  18 Watt
  Utkontakt
  USB-A, USB-C
  Ingångskontakt
  USB-B, USB-C
  Till Butik
  399 kr

  Nästa powerbank på listan är Andersson Powerbank 20 000 PD/QC 3.0 och det är testets mest prisvärda alternativ. Den är utrustad med quick charge 3.0 för snabbladdning av såväl nyare mobiler som laptops och Nintendo Switch. Även den här powerbanken har två USB-A- och en USB-C-port. USB-C-porten kan inte bara användas för laddning av enheter utan också när du vill ladda upp själva powerbanken snabbt.

  Andersson Powerbank 20 000 PD/QC 3.0 har en tydlig display där du ser dess aktuella batterinivå. Den sjunker gradvis när du laddar dina enheter och på så sätt har du alltid koll på hur mycket batteri den har kvar.

  Vi gillar den här enhetens kompakta design och låga vikt, det är mycket enkelt att ta med den ut. Snabbladdningen levererar vad den ska och en stor fördel med denna powerbank är att den har ett mycket fördelaktigt pris. Det var inte svårt att välja den till det mest prisvärda alternativet i vårt test. En del kunder har fått en enhet med displayen monterad upp och ner, något som dock kan åtgärdas med garantin. Det är skönt med en powerbank med möjlighet att ladda alla typer av enheter utan att den för den saken skull kostar skjortan.

  Läs mer
 5. 5. GP Powerbank Voyage 2 / 10000 mAh

  9,1/10
  GP Powerbank Voyage 2 / 10000 mAh
  Kapacitet (Ah)
  10000 mAh
  Effekt
  15 Watt
  Utkontakt
  USB-A, USB-C
  Ingångskontakt
  Micro-USB, USB-C
  Till Butik
  199 kr

  GP Powerbank Voyage 2 har en kapacitet på 10 000 mAh, vilket kan ladda en smartphone upp till fyra gånger på en laddning. Effekten ligger i sin tur på 4,80 watt. Den finns i olika färger, både klassiskt svart och mer färgglatt orange och blått. Det tar 4,5 timmar att ladda upp powerbanken vilket anses vara snabbt.

  Även den här powerbanken har två USB-A-portar och en USB-C-port. En nackdel är att det tar lite längre tid för den här modellen att ladda din mobila enhet i jämförelse med andra powerbanks. Den har smidiga LED-indikatorer för att du enkelt ska se när den är fulladdad eller laddas.

  Anledningen till att vi valde just GP Powerbank Voyage 2 / 10000 mAh till bästa billiga powerbank var för att den har mycket att erbjuda till ett otroligt lågt pris. Den fyller sin funktion även om den är något långsam vid laddning av enheter. Dock gottgörs det av hur snabbt själva powerbanken laddas.

  Läs mer

KÖPGUIDE - så här väljer man bästa powerbanken

Innan du köper en powerbank bör du tänka igenom en del faktorer som påverkar vilken modell du ska välja. Det är alltid dina behov som avgör vilken produkt som är bäst för just dig. Genom att gå igenom nedanstående faktorer kommer du garanterat bli nöjd med den powerbank du väljer.

 • KapacitetKapaciteten för en powerbank anges alltid i mAh och det är en av de absolut viktigaste aspekterna när du väljer modell. Den beskriver hur många gånger din mobil kan laddas upp innan powerbanken måste laddas. Om en powerbank har en kapacitet på 20 000 mAh, som vår testvinnare, laddar den en mobil mellan sex och åtta gånger innan den behöver laddas själv. Samma kapacitet laddar en surfplatta mellan två och tre gånger.
 • EffektEffekten beskriver hur snabbt enheterna laddas och det anges alltid i watt. Det här är extra viktigt om det är en laptop eller liknande som ska laddas, är effekten låg laddas enheten nämligen långsammare än den förbrukar energin. Det leder till att den ändå laddas ur. En mobil eller surfplatta har en så låg förbrukning att den kommer att laddas upp oavsett effekt. Därför är själva effekten mer viktig att titta på om du tänker ladda en laptop.
 • Snabbladdning / Quick chargeUtöver själva kapaciteten och effekten är även laddningstiden en viktig faktor. Därför bör du kontrollera att powerbanken, såväl som enheten som ska laddas, stödjer quick charge/snabbladdning. Det innebär att en enhet kan laddas till 80 % batteri under väldigt kort tid, runt 30 till 40 minuter. Det finns idag två versioner av quick charge; 2.0 och 3.0. Skillnaden mellan dessa är stor och vi rekommenderar därför att du väljer en powerbank med 3.0. Den laddar nämligen snabbare och med mindre energiförlust.
 • Vikt och storlekJu högre kapacitet en powerbank har desto större är den. Dock är även powerbanks med hög kapacitet relativt små idag i jämförelse med för några år sedan. Dock har de flesta powerbankarna en standardstorlek och hälften så låg kapacitet ger inte en hälften så stor powerbank. Det viktigaste är att du väljer en powerbank som är lätt för dig att ta med i väskan eller fickan.
 • Uttag och laddning av flera enheterMånga powerbanks har flera uttag för att stödja så många enheter som möjligt. Det finns också modeller som ger dig möjlighet att ladda flera enheter samtidigt. När du bestämmer dig för en sådan variant är både effekten och kapaciteten av stor vikt. Om du vet att bara du kommer att använda enheten är den här faktorn inte av så stor vikt.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
4 röster, Genomsnitt: 3.8 / 5
Senaste tester