Test: Vilken är den Bästa Laserskrivare 2024?

Skriv ut fler sidor och få bättre tillförlitlighet med en av dessa högrankade laserskrivare.

En laserskrivare är en typ av skrivare som producerar högkvalitativa texter och grafik genom att direkt överföra ett laserstråle till papperets yta. Detta sker genom att en laserstråle rör sig fram och tillbaka över en trumma inuti skrivaren, vilket skapar en elektriskt laddad bild som sedan lockar till sig tonerpartiklar. De laddade partiklarna överförs sedan till papperet genom en kombination av värme och tryck. Resultatet är skarpa, klara utskrifter som är resistenta mot smudging och blekning, vilket gör laserskrivare idealiska för utskrift av allt från affärsdokument till personliga foton.

Laserskrivare kommer väl till pass i många olika sammanhang, men de är särskilt användbara när man behöver producera stora volymer av högkvalitativa utskrifter snabbt och kostnadseffektivt. De är vanligtvis snabbare än bläckstråleskrivare och har ofta lägre driftskostnader per sida, vilket gör dem till ett bra val för företag och hemmakontor. Dessutom ger laserskrivare konsekvent utmärkt utskriftskvalitet, oavsett om du skriver ut textdokument, grafik eller foton. Detta gör dem till ett utmärkt verktyg för alla som värdesätter professionella resultat.

I vårt omfattande test av laserskrivare har vi utsett Brother DCP-L2530DW till den främsta modellen. Med sin snabba utskriftshastighet, högkvalitativa utskrifter och användarvänliga funktioner, har denna skrivare imponerat på våra testare. Den erbjuder också trådlös anslutning, vilket gör det enkelt att skriva ut direkt från din smartphone eller dator. Så om du är på jakt efter den ultimata laserskrivaren, behöver du inte leta längre än Brother DCP-L2530DW.

Testvinnare - Bästa Laserskrivare 2024

Här är en överblick över årets bästa Laserskrivare.

 1. Laserskrivare bäst i test: Brother DCP-L2530DW
 2. Bästa billiga laserskrivaren: HP Laser 107w Printer
 3. Bästa färglaserskrivaren: HP Color LaserJet Pro M255dw
 4. Bästa monolaserskrivaren: Brother HL-L2350DW
 5. Bästa multifunktionslaserskrivaren: Brother DCP-L3550CDW

Våra 5 bästa Laserskrivare (maj 2024)

1. Brother DCP-L2530DW- Laserskrivare bäst i test

Brother DCP-L2530DW - Laserskrivare bäst i test
Betyg 4,7/5
Betyg 4,7/5
Bäst i test
Till butik
köp
(Netonnet)

Här har du en kompakt allt i ett laserskrivare utrustad med trådlös anslutning. Denna produkt både skriver, kopierar samt skannar i upp till 30 ark per minut. Den är även utrustad med dubbelsidig utskriftsfunktion vilket är skonsamt både för din plånbok samt miljön. Absolut perfekt för dig som arbetar mycket eller ofta hemifrån. Den robusta, stadiga designen är utformad för längre livslängd. Samt att du ska kunna placera den i ditt kontor smidigt utan att den tar upp alldeles för mycket plats eller stör inredningen.

Brother DCP-L2530DW är en lättinstallerad laserskrivare som dessutom är väldigt enkel att förstå sig på och manövrera. Denna skrivare arbetar dessutom väldigt tyst, under 50 decibel vilket gör den till en av de mest tystgående skrivarna på marknaden. Alltså skriver den ut dina dokument samtidigt som den tillåter dig den arbetsro du faktiskt behöver för att kunna fokusera fullt ut på dina arbetsuppgifter.

Brother DCP-L2530DW valde vi ut till testvinnare främst av allt tack vare dess mångsidiga egenskaper. Vi gillar att den klarar av de flesta arbeten vilka krävs från en kontorsmaskin. Du behöver inte köpa fler apparater vilka tar upp onödig plats utan du klarar dig i princip med denna samt en laptop såklart. 

Något vi verkligen tycker är praktiskt med denna produkt är det stora pappersmagasinet vilket rymmer hela 250 ark. Du kan skriva ut en hel bok utan att behöva fylla på en enda gång. En väldigt bra egenskap då du inte behöver slösa tid på att fylla på papper hela tiden samt att du kan hålla fokus på uppgiften framför dig istället för att bli avbruten på grund av små sidoarbeten.

Egenskaper

 • Utskriftshastighet: 30 sid/min
 • Färgutskrifter: Nej
 • Max DPI svart/vit: 600 x 600 dpi
 • Max DPI Färg: N/A

Fördelar

 • Prisvärd allroundskrivare
 • Snabb utskrivshastighet
 • Scanning och kopieringsfunktioner

Nackdelar

 • Går ej att skriva ut i färg

Omdöme

"Mer än bara en skrivare - din tysta, trådlösa arbetskamrat!".
Våra betyg
Utskriftskvalitet:
Betyg 9.7/5
4,7/5
Hastighet:
Betyg 9.7/5
4,7/5
Kostnad:
Betyg 9.7/5
4,7/5
Totalt:
Betyg 4,7/5
4,7/5

Priser

2. HP Laser 107w Printer- Bästa billiga laserskrivaren

HP Laser 107w Printer - Bästa billiga laserskrivaren
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Till butik
köp
(Netonnet)

Det här är en utmärkt kompakt monolaserskrivare till ditt hemmakontor. För att dessutom nyttja den inbyggda funktionen för trådlösa utskrifter kan du med lätthet installera HP Laser 107w Printer samt koppla upp den till wifi oavsett om du arbetar från en MAC eller PC. Den är också utrustad med Hi- speed USB 2.0 port för att göra din installation så lättsam som möjligt.

För dig som inte behöver en avancerad maskin. Utan som kanske utför mer enklare textarbeten samt mindre bilder av hög kvalitet är denna skrivare ett alldeles utmärkt val. Den är kompakt och byggd i starkt material för att öka hållbarheten.

Ett par av anledningarna till att vi valde ut HP Laser 107w Printer till den mesta prisvärda laserskrivaren är att den ger utskrifter av god kvalitet med tydlig text, skarp grafik samt fylligt bläck. Den kostar inte en förmögenhet men lyckas ändå leverera.

Något annat vi gillar är dess smidiga storlek samt att den är len för ögonen då vissa kan se stökiga ut med för många detaljer som sticker ut.

Egenskaper

 • Utskriftshastighet: 20 sid/min
 • Färgutskrifter: Nej
 • Max DPI svart/vit: 1200 x 1200 dpi
 • Max DPI Färg: N/A

Fördelar

 • Mycket prisvärt alternativ
 • Liten och robust
 • Går att skriva ut trådlöst

Nackdelar

 • Få extrafunktioner
 • Endast svartvita utskrifter

Omdöme

"Smidighet möter kvalitet - ditt hemmakontor har aldrig varit mer effektivt!".
Våra betyg
Utskriftskvalitet:
Betyg 9.4/5
4,4/5
Hastighet:
Betyg 9.5/5
4,5/5
Kostnad:
Betyg 9.6/5
4,6/5
Totalt:
Betyg 4,5/5
4,5/5

Priser

3. HP Color LaserJet Pro M255dw- Bästa färglaserskrivaren

HP Color LaserJet Pro M255dw - Bästa färglaserskrivaren
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Till butik
köp
(Netonnet)

En laserskrivare för trådlösa utskrifter med klara, levande färger du verkligen kan lita på. Denna skrivare gör sitt jobb och den gör det bra. Den har ett stort pappersmagasin vilket ger mer tid till ditt arbete samt att du inte behöver ta fokus ifrån din tankebana för att fylla på med papper alltför ofta.

Det är en väldigt snabb och effektiv skrivare som passar utmärkt till ditt hemmakontor oavsett om du är en frekvent användare eller mer sporadisk, när tillfällen dyker upp.

Att vi valde ut HP Color Laserjet Pro M255dw till Bästa färgskrivare är dels tack vare sina fantastiska högupplösta bildutskrifter i vackra färger samt rika detaljer. Även andra funktioner som till exempel 2,7" pekskärmen vilken underlättar manövreringen av skrivarens funktioner oerhört.

Något annat vi förälskat oss i Funktionen för mobila utskrifter, den inbyggda USB- porten för direktutskrifter. Samt ytterligare en funktion vilket är att det är möjligt att skriva ut den första sidan direkt från viloläge utan att behöva vänta på uppstart.

Egenskaper

 • Utskriftshastighet: 21 sid/min
 • Färgutskrifter: Ja
 • Max DPI svart/vit: 600 x 600 dpi
 • Max DPI Färg: 600 x 600 dpi

Fördelar

 • Stort pappersmagasin
 • Prisvärt alternativ för färgutskrifter
 • Stilren design

Nackdelar

 • Finns andra skrivare med mer högupplösta utskriftsmöjligheter

Omdöme

"Smart, snabb och färgstark - för utskrifter som verkligen gör intryck!".
Våra betyg
Utskriftskvalitet:
Betyg 9.7/5
4,7/5
Hastighet:
Betyg 9.3/5
4,3/5
Kostnad:
Betyg 9.5/5
4,5/5
Totalt:
Betyg 4,5/5
4,5/5

Priser

4. Brother HL-L2350DW- Bästa monolaserskrivaren

Brother HL-L2350DW - Bästa monolaserskrivaren
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Till butik
köp
(Netonnet)

Den här kompakta monolaserskrivaren för rapida utskrifter är som gjord för dig med ett hemmakontor eller en familj i vilken familjemedlemmarna tycker om att skriva, pyssla med papper, fotografering samt annan pappers, kopieringskonst. Det stora pappersmagasinet gör att ni kan vara många användare efter varandra utan att någon blir stående med lång näsa och måste fylla på den istället för att göra sin utskrift.

Brother HL-L2350DW är väldigt lätt att installera samt hantera. Därför vill vi rekommendera denna skrivare till alla. Både tekniska genier liksom gröngölingar inom området. Samt att den är utrustad med ett stort pappersmagasin för att du inte ska behöva slösa bort tid på att krångla med papperspåfyllning vid var och vartannat kopieringstillfälle.

Att vi valde ut Brother HL-L2350DW till bästa billiga skrivaren är självklart då du får mycket skrivare för lite pengar. Du får en maskin vilken arbetar effektivt samt ger högkvalitativa utskriftsresultat.

Eftersom vi också är miljömedvetna gillar vi framförallt att den här skrivaren uppfyller kraven för de miljöstandarder vilka tilldelar märkningar som exempelvis Svanen, Energy Star samt Blå Ängeln.

Egenskaper

 • Utskriftshastighet: 30 sid/min
 • Färgutskrifter: Nej
 • Max DPI svart/vit: 2400 x 600 dpi
 • Max DPI Färg: N/A

Fördelar

 • Snabb prisvärd monolaserskrivare
 • Ekonomisk i förhållande till utskriftskvalitet
 • Bästa valet för snabba textutskrifter

Nackdelar

 • Saknar ethernetport
 • Långsam navigering med knapparna

Omdöme

"Snabb, smidig och skarp - din bästa kompanjon i pappersdjungeln!".
Våra betyg
Utskriftskvalitet:
Betyg 9.4/5
4,4/5
Hastighet:
Betyg 9.6/5
4,6/5
Kostnad:
Betyg 8.9/5
3,9/5
Totalt:
Betyg 4,3/5
4,3/5

Priser

5. Brother DCP-L3550CDW- Bästa multifunktionslaserskrivaren

Brother DCP-L3550CDW - Bästa multifunktionslaserskrivaren
Betyg 4,1/5
Betyg 4,1/5
Till butik
köp
(Netonnet)

Här har du den perfekta multifunktionsskrivaren för professionella färgutskrifter. Du kan sluta leta nu då du hittat skrivaren som klarar allt med galans. Med denna laserskrivare på ditt kontor är du väl förberedd för arbete långt in i framtiden.

Brother DCP-L3550CDW arbetar väldigt snabbt samtidigt som den är driftsäker. Du kan själv skapa professionellt utformade affärsdokument att sända ut till klienter samt potentiella intressenter. Inte nog med det. Den arbetar dessutom med en utskriftskvalitet på ända upp till 2400 DPI samt är utrustad med LED-teknik för att kunna producera dina arbeten på professionella nivåer.

Vi gillar att du inte behöver några andra maskiner då denna både skriver ut, kopierar samt skannar dina dokument åt dig utan problem med väldigt högkvalitativa utskriftsresultat. Detta gör att det inte blir alltför många apparater som ska ta upp plats i hemmet.

Vi har redan nämnt några av de anledningar till varför vi valde ut Brother DCP-L3550CDW till bästa premium skrivare. Men en sista vi inte bör glömma att nämna vilken vi anser vara väldigt fördelaktig är att den ger mycket värde för pengarna. Du kan se den som en investering då den kommer förbättra exempelvis ditt arbete hemifrån under en lång tid framöver.

Egenskaper

 • Utskriftshastighet: 18 sid/min
 • Färgutskrifter: Ja
 • Max DPI svart/vit: 600 x 600 dpi
 • Max DPI Färg: 600 x 600 dpi

Fördelar

 • Prisvärd multifunktionsskrivare i färglaser
 • Mycket snabba scanningar

Nackdelar

 • Långsamma utskrifter
 • Ganska stor och otymplig

Omdöme

"Allt-i-ett, för professionella utskrifter direkt från ditt hemmakontor!".
Våra betyg
Utskriftskvalitet:
Betyg 9.1/5
4,1/5
Hastighet:
Betyg 9.2/5
4,2/5
Kostnad:
Betyg 9/5
4,0/5
Totalt:
Betyg 4,1/5
4,1/5

Priser

Så hittar du bästa Laserskrivare

Vad är viktigt att tänka på när jag väljer laserskrivare?

Att hitta den bästa laserskrivaren kan vara en utmaning, särskilt med tanke på det stora antalet modeller som finns tillgängliga på marknaden. Det finns dock vissa kriterier som kan hjälpa dig att göra ett informerat val. Här är några av de viktigaste faktorerna att beakta när du letar efter den perfekta laserskrivaren för dina behov.

Utskriftskvalitet

En av de viktigaste aspekterna att tänka på när man väljer en laserskrivare är utskriftskvaliteten. En skrivare med hög utskriftskvalitet kommer att producera klara, skarpa texter och detaljerade bilder, vilket är avgörande för professionella dokument och presentationer. För att bedöma utskriftskvaliteten kan du titta på skrivarens upplösning, som mäts i punkter per tum (DPI). Ju högre DPI, desto bättre är kvaliteten på utskrifterna. Recensioner från användare och oberoende tester kan också ge värdefull information om skrivarens utskriftskvalitet.

Utskriftshastighet

Utskriftshastigheten är en annan viktig faktor att ta hänsyn till, särskilt om du planerar att skriva ut stora volymer av dokument. Utskriftshastigheten mäts i sidor per minut (PPM), och en snabbare skrivare kan spara dig mycket tid. Dock bör du vara medveten om att utskriftshastigheten kan variera beroende på om du skriver ut i svartvitt eller i färg, och om du skriver ut text eller bilder.

Driftskostnad

Driftskostnaden för en laserskrivare är ett annat viktigt övervägande. Detta inkluderar kostnaden för toner, papper, och eventuell underhåll eller reparationer som kan behövas över tiden. Vissa laserskrivare har höga initiala kostnader men låga driftskostnader, vilket kan vara mer ekonomiskt på lång sikt. Du bör också titta på skrivarens tonerkapacitet, eftersom skrivare med högre kapacitet ofta har lägre kostnad per sida.

Trådlös kapabilitet

I dagens digitala ålder är det allt viktigare att ha en skrivare som kan anslutas trådlöst till dina enheter. En skrivare med trådlös kapabilitet gör det möjligt att skriva ut direkt från din smartphone, surfplatta eller dator, vilket kan vara mycket bekvämt. Detta är särskilt användbart för hemmakontor eller små företag där flera personer kanske behöver använda skrivaren samtidigt.

Användarrecensioner

Slutligen bör du alltid titta på användarrecensioner innan du köper en laserskrivare. Användarrecensioner kan ge dig en inblick i hur skrivaren presterar i verkliga situationer, och kan hjälpa dig att identifiera eventuella problem eller brister som inte nämns i produktbeskrivningen. Tänk dock på att alla användares erfarenheter är unika, och att en negativ recension inte nödvändigtvis innebär att du kommer att ha samma problem.

Jämför de bästa laserskrivare i testet

Laserskrivare Utskriftshastighet Färgutskrifter Max DPI svart/vit Max DPI Färg Totalbetyg Pris
Brother DCP-L2530DW 30 sid/min Nej 600 x 600 dpi N/A Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
1690 kr
HP Laser 107w Printer 20 sid/min Nej 1200 x 1200 dpi N/A Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
1149 kr
HP Color LaserJet Pro M255dw 21 sid/min Ja 600 x 600 dpi 600 x 600 dpi Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
3299 kr
Brother HL-L2350DW 30 sid/min Nej 2400 x 600 dpi N/A Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
1249 kr
Brother DCP-L3550CDW 18 sid/min Ja 600 x 600 dpi 600 x 600 dpi Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
2990 kr
laserskrivare test

Så gjorde vi testet

Att välja ut de fem bästa, mest användningsbara laserskrivarna var en intressant uppgift. Således har vi lagt ner mycket energi samt arbete på att göra testet så utförligt som möjligt. Vi ville försöka utgå från alla relevanta aspekter gällande produkterna. Alltså inte bara läsa en hög med andra test tillgängliga online. Vi har rådfrågat oss av experter vilka fått gett utlåtanden samt tips gällande laserskrivare. Här nedan har vi listat några av de punkter vi haft som utgångspunkter för testet.

 • Funktionsduglighet. Fungerar alla funktioner som utlovat. Fungerar dem bra eller kanske lite dåligt.
 • Priset. Har produkten ett rättvist pris eller inte om du tittar på dess jämlikar inom samma produktklass.
 • Hållbarhet. Vi har studerat exempelvis vilka typer av material de är tillverkade i för att testa kunna hållbarheten mellan de olika apparaterna.
 • Utskriftskvalitet. Vi har jämfört bland annat DPI mellan de olika skrivarna. Detta för att kunna räkna ut vilken som har bäst färg samt bildkvalitet.
 • Ljudnivån. Detta är väldigt viktigt för att du ska kunna arbeta ostört i lugn och ro. Vi har därför jämfört hur många decibel var och en av de olika skrivarna släpper ifrån sig.

Fördelar med laserskrivare

Laserskrivare har en rad fördelar som gör dem till ett utmärkt val för både hem och kontor. Här är några av de mest framträdande fördelarna med att välja en laserskrivare.

 • Hög utskriftshastighet: En av de största fördelarna med laserskrivare är deras snabba utskriftshastighet. De kan generera sidor i en mycket högre takt än bläckstråleskrivare, vilket gör dem idealiska för arbetsplatser där stora volymer av utskrifter behöver produceras snabbt. Dessutom, även om utskriftshastigheten kan variera beroende på modell och konfiguration, tenderar laserskrivare generellt att behålla sin snabbhet oavsett om de skriver ut textdokument eller detaljerade bilder.
 • Utmärkt utskriftskvalitet: Laserskrivare producerar mycket skarpa och klara utskrifter, vilket gör dem särskilt lämpliga för professionella dokument och presentationer. De använder en laser för att exakt överföra tonerpartiklar till papperet, vilket resulterar i extremt precisa linjer och konturer. Detta innebär att även små tecken och tunna linjer återges tydligt, och färgerna är vanligtvis mycket livfulla och konsekventa.
 • Låga driftskostnader: Även om laserskrivare kan ha högre inköpspriser än bläckstråleskrivare, tenderar de att ha lägre kostnader över tid. Detta beror på att tonerkassetterna som används i laserskrivare varar längre än bläckpatronerna som används i bläckstråleskrivare, vilket resulterar i lägre kostnader per sida. Dessutom kräver laserskrivare generellt mindre underhåll än bläckstråleskrivare, vilket sparar tid och pengar på lång sikt.
 • Lång livslängd: Laserskrivare är kända för sin hållbarhet och långa livslängd. De är robust konstruerade och kan hantera höga utskriftsvolymer utan att kompromissa med prestanda eller kvalitet. Detta gör dem till ett kostnadseffektivt val för företag och individer som behöver en pålitlig skrivare som kan stå emot tidens tand.
 • Trådlös anslutning: Många moderna laserskrivare erbjuder trådlösa anslutningsalternativ, vilket gör det möjligt att skriva ut direkt från smartphones, surfplattor och datorer utan behov av kablar. Detta kan vara särskilt praktiskt i kontorsmiljöer där flera användare behöver tillgång till skrivaren, eller för hemmabruk där du kanske vill skriva ut från olika rum i huset.

Nackdelar med laserskrivare

Trots de många fördelarna med laserskrivare finns det också några nackdelar att tänka på. Här är några av de mest märkbara nackdelarna med att använda en laserskrivare.

 • Högre inköpspris: En av de största nackdelarna med laserskrivare är deras höga inköpspris jämfört med bläckstråleskrivare. Även om de långsiktiga driftskostnaderna kan vara lägre, kan detta initiala pris vara avskräckande för vissa konsumenter, särskilt för de som endast behöver skriva ut dokument ibland och inte har behovet av den höga utskriftsvolym och hastighet som laserskrivare erbjuder.
 • Större storlek: Laserskrivare tenderar att vara större och tyngre än bläckstråleskrivare, vilket kan vara ett problem om utrymme är en begränsning. Detta beror på den mer komplexa tekniken inuti skrivaren, inklusive lasern och tonerkassetterna. Om du har ett litet kontor eller hemmakontor kan storleken på en laserskrivare vara en viktig faktor att överväga.
 • Låg kvalitet på färgutskrifter: Även om laserskrivare generellt producerar mycket skarpa och klara svartvita utskrifter, kan kvaliteten på färgutskrifter ibland vara lägre än vad du skulle få från en bläckstråleskrivare. Färger kan se platta och mindre levande ut, vilket gör dem mindre lämpliga för utskrifter av högkvalitativa bilder eller grafik. Om du planerar att skriva ut mycket färgfoton eller grafik kan en bläckstråleskrivare vara ett bättre val.
Vanliga frågor om laserskrivare

Vanliga frågor om laserskrivare

Är laserskrivare bättre än bläckstråleskrivare?

Om en laserskrivare är "bättre" än en bläckstråleskrivare beror helt på dina specifika behov. Laserskrivare tenderar att vara snabbare, mer kostnadseffektiva över tid, och producera skarpare textutskrifter, vilket gör dem till ett bra val för företag eller individer som skriver ut stora volymer av dokument. Å andra sidan kan bläckstråleskrivare ge bättre kvalitet på färgfoton och de har ofta ett lägre inköpspris, vilket kan vara fördelaktigt för hemanvändare eller små företag med begränsade utskriftsbehov.

Kan laserskrivare skriva ut foton?

Ja, laserskrivare kan skriva ut foton, men kvaliteten kan variera. Generellt sett är laserskrivare bäst för att skriva ut textdokument och enkla grafiker, men de kan ha svårt att återge de levande färger och detaljerade nyanser som krävs för högkvalitativa foton. Om du främst vill skriva ut foton, kan en bläckstråleskrivare eller en specialiserad fotoskrivare vara ett bättre val.

Hur länge håller tonerkassetter i en laserskrivare?

Livslängden på en tonerkassett kan variera beroende på flera faktorer, inklusive skrivarmodellen, typen av dokument du skriver ut, och hur ofta du använder skrivaren. Generellt sett kan en tonerkassett i en laserskrivare räcka för flera tusen sidor, vilket ofta är mycket mer än vad en bläckpatron i en bläckstråleskrivare kan erbjuda. Detta bidrar till laserskrivarens övergripande kostnadseffektivitet.

Är laserskrivare miljövänliga?

Laserskrivare anses generellt vara mer miljövänliga än bläckstråleskrivare. De är mer energieffektiva, och eftersom tonerkassetterna varar längre än bläckpatroner, genererar de mindre avfall. Dessutom finns det återvinningsprogram för tonerkassetter, vilket hjälper till att minska miljöpåverkan ytterligare. Det är dock viktigt att notera att alla typer av skrivare har en miljöpåverkan, och det bästa sättet att minimera denna påverkan är att skriva ut så lite som möjligt.

Är laserskrivare säkra att använda?

Ja, laserskrivare är säkra att använda. De är konstruerade för att följa stränga säkerhetsstandarder och genomgår omfattande tester innan de släpps på marknaden. Det är dock viktigt att följa tillverkarens säkerhetsinstruktioner, inklusive att inte titta direkt in i lasern och att hantera tonerkassetterna med försiktighet.

Behöver laserskrivare underhåll?

Ja, alla skrivare, inklusive laserskrivare, behöver viss form av underhåll för att fortsätta fungera effektivt. För laserskrivare kan detta innebära att byta tonerkassetter, rengöra inuti skrivaren från tid till annan och ibland ersätta delar som trumman. Dock tenderar laserskrivare att kräva mindre underhåll än bläckstråleskrivare, vilket gör dem till ett bekvämt val för många användare.

Senast uppdaterad: 19 oktober 2023
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
39 röster, Genomsnitt: 4.8 / 5