Bästa laserskrivaren 2021

Skriv ut fler sidor och få bättre tillförlitlighet med en av dessa högrankade laserskrivare.
Uppdaterad augusti 2021

En laserskrivare är ett utmärkt verktyg för dig som till exempel arbetar hemifrån, där det vanligtvis medföljer en hel del pappersarbete av olika slag. För dig som har en slö och krånglig laserskrivare därhemma, vilken tar en hel evighet på sig att skriva ut dina dokument, är det kanske dags för att göra en uppgradering, modernisering.

Eftersom det finns en sån oerhört stor variation av laserskrivare att välja bland har vi gjort ett test för att hjälpa dig att välja ut rätt skrivare till dig och ditt hemmakontor. Här nedan kan du läsa lite mer om våra fem utvalda favoritprodukter samt varför vi valde ut just Brother DCP-L2530DW till den vinnande skrivaren av vårt test.

 

Om vårt test av laserskrivare

Att välja ut de fem bästa, mest användningsbara laserskrivarna var en intressant uppgift. Således har vi lagt ner mycket energi samt arbete på att göra testet så utförligt som möjligt. Vi ville försöka utgå från alla relevanta aspekter gällande produkterna. Alltså inte bara läsa en hög med andra test tillgängliga online. Vi har rådfrågat oss av experter vilka fått gett utlåtanden samt tips gällande laserskrivare. Här nedan har vi listat några av de punkter vi haft som utgångspunkter för testet.

 • Funktionsduglighet. Fungerar alla funktioner som utlovat. Fungerar dem bra eller kanske lite dåligt.
 • Priset. Har produkten ett rättvist pris eller inte om du tittar på dess jämlikar inom samma produktklass.
 • Hållbarhet. Vi har studerat exempelvis vilka typer av material de är tillverkade i för att testa kunna hållbarheten mellan de olika apparaterna.
 • Utskriftskvalitet. Vi har jämfört bland annat DPI mellan de olika skrivarna. Detta för att kunna räkna ut vilken som har bäst färg samt bildkvalitet.
 • Ljudnivån. Detta är väldigt viktigt för att du ska kunna arbeta ostört i lugn och ro. Vi har därför jämfört hur många decibel var och en av de olika skrivarna släpper ifrån sig.

Vilken laserskrivare är bäst?

Vi har testat många laserskrivare. Nedan följer de produkterna som vi rekommenderar från testet, vad som är bra och dåligt med respektive laserskrivare samt en recension av varje produkt.

 1. 1. Laserskrivare bäst i test: Brother DCP-L2530DW

  9,7/10
  Brother DCP-L2530DW
  Bäst i test
  Utskriftshastighet
  30 sid/min
  Färgutskrifter
  Nej
  Max DPI svart/vit
  600 x 600 dpi
  Max DPI Färg
  N/A
  1690 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Prisvärd allroundskrivare
  • Snabb utskrivshastighet
  • Scanning och kopieringsfunktioner
  Nackdelar
  • Går ej att skriva ut i färg

  Här har du en kompakt allt i ett laserskrivare utrustad med trådlös anslutning. Denna produkt både skriver, kopierar samt skannar i upp till 30 ark per minut. Den är även utrustad med dubbelsidig utskriftsfunktion vilket är skonsamt både för din plånbok samt miljön. Absolut perfekt för dig som arbetar mycket eller ofta hemifrån. Den robusta, stadiga designen är utformad för längre livslängd. Samt att du ska kunna placera den i ditt kontor smidigt utan att den tar upp alldeles för mycket plats eller stör inredningen.

  Brother DCP-L2530DW är en lättinstallerad laserskrivare som dessutom är väldigt enkel att förstå sig på och manövrera. Denna skrivare arbetar dessutom väldigt tyst, under 50 decibel vilket gör den till en av de mest tystgående skrivarna på marknaden. Alltså skriver den ut dina dokument samtidigt som den tillåter dig den arbetsro du faktiskt behöver för att kunna fokusera fullt ut på dina arbetsuppgifter.

  Brother DCP-L2530DW valde vi ut till testvinnare främst av allt tack vare dess mångsidiga egenskaper. Vi gillar att den klarar av de flesta arbeten vilka krävs från en kontorsmaskin. Du behöver inte köpa fler apparater vilka tar upp onödig plats utan du klarar dig i princip med denna samt en laptop såklart. 

  Något vi verkligen tycker är praktiskt med denna produkt är det stora pappersmagasinet vilket rymmer hela 250 ark. Du kan skriva ut en hel bok utan att behöva fylla på en enda gång. En väldigt bra egenskap då du inte behöver slösa tid på att fylla på papper hela tiden samt att du kan hålla fokus på uppgiften framför dig istället för att bli avbruten på grund av små sidoarbeten.

  Läs mer
 2. 2. Bästa billiga laserskrivaren: HP Laser 107w Printer

  9,5/10
  HP Laser 107w Printer
  Utskriftshastighet
  20 sid/min
  Färgutskrifter
  Nej
  Max DPI svart/vit
  1200 x 1200 dpi
  Max DPI Färg
  N/A
  1149 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Mycket prisvärt alternativ
  • Liten och robust
  • Går att skriva ut trådlöst
  Nackdelar
  • Få extrafunktioner
  • Endast svartvita utskrifter

  Det här är en utmärkt kompakt monolaserskrivare till ditt hemmakontor. För att dessutom nyttja den inbyggda funktionen för trådlösa utskrifter kan du med lätthet installera HP Laser 107w Printer samt koppla upp den till wifi oavsett om du arbetar från en MAC eller PC. Den är också utrustad med Hi- speed USB 2.0 port för att göra din installation så lättsam som möjligt.

  För dig som inte behöver en avancerad maskin. Utan som kanske utför mer enklare textarbeten samt mindre bilder av hög kvalitet är denna skrivare ett alldeles utmärkt val. Den är kompakt och byggd i starkt material för att öka hållbarheten.

  Ett par av anledningarna till att vi valde ut HP Laser 107w Printer till den mesta prisvärda laserskrivaren är att den ger utskrifter av god kvalitet med tydlig text, skarp grafik samt fylligt bläck. Den kostar inte en förmögenhet men lyckas ändå leverera.

  Något annat vi gillar är dess smidiga storlek samt att den är len för ögonen då vissa kan se stökiga ut med för många detaljer som sticker ut.

  Läs mer
 3. 3. Bästa färglaserskrivaren: HP Color LaserJet Pro M255dw

  9,5/10
  HP Color LaserJet Pro M255dw
  Utskriftshastighet
  21 sid/min
  Färgutskrifter
  Ja
  Max DPI svart/vit
  600 x 600 dpi
  Max DPI Färg
  600 x 600 dpi
  3299 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Stort pappersmagasin
  • Prisvärt alternativ för färgutskrifter
  • Stilren design
  Nackdelar
  • Finns andra skrivare med mer högupplösta utskriftsmöjligheter

  En laserskrivare för trådlösa utskrifter med klara, levande färger du verkligen kan lita på. Denna skrivare gör sitt jobb och den gör det bra. Den har ett stort pappersmagasin vilket ger mer tid till ditt arbete samt att du inte behöver ta fokus ifrån din tankebana för att fylla på med papper alltför ofta.

  Det är en väldigt snabb och effektiv skrivare som passar utmärkt till ditt hemmakontor oavsett om du är en frekvent användare eller mer sporadisk, när tillfällen dyker upp.

  Att vi valde ut HP Color Laserjet Pro M255dw till Bästa färgskrivare är dels tack vare sina fantastiska högupplösta bildutskrifter i vackra färger samt rika detaljer. Även andra funktioner som till exempel 2,7" pekskärmen vilken underlättar manövreringen av skrivarens funktioner oerhört.

  Något annat vi förälskat oss i Funktionen för mobila utskrifter, den inbyggda USB- porten för direktutskrifter. Samt ytterligare en funktion vilket är att det är möjligt att skriva ut den första sidan direkt från viloläge utan att behöva vänta på uppstart.

  Läs mer
 4. 4. Bästa monolaserskrivaren: Brother HL-L2350DW

  9,3/10
  Brother HL-L2350DW
  Utskriftshastighet
  30 sid/min
  Färgutskrifter
  Nej
  Max DPI svart/vit
  2400 x 600 dpi
  Max DPI Färg
  N/A
  1249 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Snabb prisvärd monolaserskrivare
  • Ekonomisk i förhållande till utskriftskvalitet
  • Bästa valet för snabba textutskrifter
  Nackdelar
  • Saknar ethernetport
  • Långsam navigering med knapparna

  Den här kompakta monolaserskrivaren för rapida utskrifter är som gjord för dig med ett hemmakontor eller en familj i vilken familjemedlemmarna tycker om att skriva, pyssla med papper, fotografering samt annan pappers, kopieringskonst. Det stora pappersmagasinet gör att ni kan vara många användare efter varandra utan att någon blir stående med lång näsa och måste fylla på den istället för att göra sin utskrift.

  Brother HL-L2350DW är väldigt lätt att installera samt hantera. Därför vill vi rekommendera denna skrivare till alla. Både tekniska genier liksom gröngölingar inom området. Samt att den är utrustad med ett stort pappersmagasin för att du inte ska behöva slösa bort tid på att krångla med papperspåfyllning vid var och vartannat kopieringstillfälle.

  Att vi valde ut Brother HL-L2350DW till bästa billiga skrivaren är självklart då du får mycket skrivare för lite pengar. Du får en maskin vilken arbetar effektivt samt ger högkvalitativa utskriftsresultat.

  Eftersom vi också är miljömedvetna gillar vi framförallt att den här skrivaren uppfyller kraven för de miljöstandarder vilka tilldelar märkningar som exempelvis Svanen, Energy Star samt Blå Ängeln.

  Läs mer
 5. 5. Bästa multifunktionslaserskrivaren: Brother DCP-L3550CDW

  9,1/10
  Brother DCP-L3550CDW
  Utskriftshastighet
  18 sid/min
  Färgutskrifter
  Ja
  Max DPI svart/vit
  600 x 600 dpi
  Max DPI Färg
  600 x 600 dpi
  2990 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Prisvärd multifunktionsskrivare i färglaser
  • Mycket snabba scanningar
  Nackdelar
  • Långsamma utskrifter
  • Ganska stor och otymplig

  Här har du den perfekta multifunktionsskrivaren för professionella färgutskrifter. Du kan sluta leta nu då du hittat skrivaren som klarar allt med galans. Med denna laserskrivare på ditt kontor är du väl förberedd för arbete långt in i framtiden.

  Brother DCP-L3550CDW arbetar väldigt snabbt samtidigt som den är driftsäker. Du kan själv skapa professionellt utformade affärsdokument att sända ut till klienter samt potentiella intressenter. Inte nog med det. Den arbetar dessutom med en utskriftskvalitet på ända upp till 2400 DPI samt är utrustad med LED-teknik för att kunna producera dina arbeten på professionella nivåer.

  Vi gillar att du inte behöver några andra maskiner då denna både skriver ut, kopierar samt skannar dina dokument åt dig utan problem med väldigt högkvalitativa utskriftsresultat. Detta gör att det inte blir alltför många apparater som ska ta upp plats i hemmet.

  Vi har redan nämnt några av de anledningar till varför vi valde ut Brother DCP-L3550CDW till bästa premium skrivare. Men en sista vi inte bör glömma att nämna vilken vi anser vara väldigt fördelaktig är att den ger mycket värde för pengarna. Du kan se den som en investering då den kommer förbättra exempelvis ditt arbete hemifrån under en lång tid framöver.

  Läs mer

KÖPGUIDE - Så här väljer du bästa laserskrivare

Det finns en del saker att tänka på när det är dags för att välja ut vilken laserskrivare du bör köpa. Det kanske kan vara svårt att veta exakt vad du ska titta efter i en laserskrivare då vi alla inte är professionella maskintekniker. Därför har vi sammanställt en lista med några punkter du bör fundera igenom innan du gör ditt köp.

 • Det allra första du bör tänka igenom är vad ska du använda din skrivare till? Är det för några enstaka utskrifter ibland eller är det kanske mer frekvent användning. Ska den mest skriva ut text eller ska den även skriva ut bra bilder, och göra skanningar.
 • En annan viktig del vilken du behöver fundera lite över är prestandan. Då prestandan mellan olika typer av laserskrivare kan variera kraftigt kan det vara bra att välja en skrivare vilken matchar dina behov samt förväntningar.
 • Kolla vilka funktioner den tilltänkta skrivaren är utrustad med för att maximera apparatens arbetseffekt. En mångfunktionell skrivare kan spara dig både tid, pengar samt energi.
 • Du kan titta på vilken DPI skrivaren har. Dots per inch står ordet DPI för och informerar om i vilken upplösning skrivaren klarar att göra utskrifter. Utskrifterna blir tydligare desto högre DPI- värde en skrivare har.
 • Vill du följa med strömmen och vara miljövänlig bör du välja en duplex skrivare. Eftersom de kan skriva på båda sidorna av arken vilket spar in på slöseri av papper i onödan.
 • Anslutningsalternativen är också väldigt viktiga när du ska välja skrivare. Du kan vanligtvis ansluta via USB eller wifi och tillsammans med vissa skrivare finns ännu fler alternativ som till exempel AirPrint samt Google Cloud Print.
 • Prislappen kan du ha med i beräkningarna också. Vad har du för budget att röra dig med. Det absolut dyraste valet behöver inte nödvändigtvis alltid vara den allra bästa. Du bör därför kolla runt och jämföra mellan olika skrivare samt återförsäljare.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
1 röster, Genomsnitt: 4 / 5
Senaste tester