Bästa bluetooth högtalare

Hitta de bluetoothhögtalare som har bäst ljud, funktioner och ger mest valuta för pengarna
Uppdaterad augusti 2021

För att du ska få den maximala lyssnarupplevelsen, hjälper vi dig därmed med en bäst i test av bästa bluetooth högtalare. Vilken av dessa högtalare väljer du till strandfesten eller i danssalen? Här får du således en utförlig guide med våra recensioner av produkterna, som hjälper dig i din jakt på den bästa ljudupplevelsen. Alla högtalarna imponerar verkligen på olika sätt genom sina egenheter. En riktigt bra högtalare till rätt pris för rätt tillfälle är därför vad vi har letat efter här.

Alla har vi någon gång klagat på ljudet. För mycket bas, för burkigt eller för vasst. Efter att du har läst igenom denna guide så tror vi att du därmed har det du behöver för att ta ett bra beslut och välja en högtalare som passar för just dina behov. Den bästa upplevelsen är ändå den när du knappt lägger märke till en högtalare, som ändå skapar en sån naturlig upplevelse, oavsett om det är på högsta volym eller lägsta.

Om vårt test av bluetooth högtalare

Vi lägger ned ett stort jobb på att undersöka och kvalitetssäkra högtalare och annan teknisk utrustning på marknaden. Därför vill vi att du ska vara trygg i att du får en ärlig och nyanserad bild av vilka alternativ till en riktigt bra bluetooth högtalare som finns. Vi har bland annat lyssnat, testat hållbarhet samt vattentålighet för att komma fram till så vägledande recensioner som möjligt.

Vilken bluetooth högtalare är bäst?

Vi har testat många bluetooth högtalare. Nedan följer de produkterna som vi rekommenderar från testet, vad som är bra och dåligt med respektive bluetooth högtalare samt en recension av varje produkt.

 1. 1. Bluetooth högtalare bäst i test: Jbl Xtreme 3

  9,7/10
  Jbl Xtreme 3
  Bäst i test
  Effekt
  100 W
  Batteritid
  15 timmar
  Vikt
  1,97 kg
  2990 kr
  Till Butik

  Jbl Xtreme är ett smidigt alternativ för dig som vill ha en högtalare med en riklig bas som ändå går ned i väskan och är lätt att ta med. Den är vatten och dammtät och du får dessutom en bärrem för att enkelt bära runt på den. Den har en intressant funktion som heter PartyBoost - den gör att du kan synka samman flera enheter för en häftigare upplevelse. Den har dessutom en inbyggd Powerbank som gör att festen kan hålla på länge.

  Vi har testat produkten och det som vi tycker är riktigt bra är att trots sin mindre storlek så levererar den ett riktigt bra ljud över lång tid. JBL Xtreme lovar 15 timmars batteritid vilket fungerar otroligt bra.

  Något som vi inte tyckte om, var att lite av tydligheten försvann på högre volym och att den trots allt kostar uppåt 3 000 kronor. I övrigt så har vi svårt att hitta något negativt och har därför valt denna till Bäst i test. Vill du satsa på något riktigt rejält som fungerar på många ställen samtidigt som den är lätt att handskas med så rekommenderar vi starkt denna.

  Läs mer
 2. 2. Bästa bluetooth partyhögtalaren: JBL Partybox

  9,5/10
  JBL Partybox
  Effekt
  Batteritid
  Vikt
  4990 kr
  Till Butik

  JBL Partybox är verkligen en partybox. Det är en riktig pjäs som kan liva upp vilken fest som helst. Den tål dessutom vattenstänk och kan därför med fördel användas vid poolkanten. Det går smidigt att utöka till två för att få en bra stereobild. Den har dessutom några snygga diskoljus som blinkar i takt med musiken, bara det kan göra allt för festen.

  Det bästa med den här högtalaren är det kraftfulla ljudet och att den har en rad olika uttag för att koppla in extern utrustning som exempelvis en telefon eller mikrofon. Ett minus är kanske inte helt oväntat att den kräver konstant strömförsörjning. Ljudet kan också uppfattas som lite murrigt och burkigt. För oss så blir det här den absolut bästa bluetooth partyhögtalaren.

  Läs mer
 3. 3. Mest prisvärda bluetooth högtalaren: JBL Flip Essential

  9,3/10
  JBL Flip Essential
  Effekt
  16 W
  Batteritid
  10 timmar
  Vikt
  0,47 kg
  590 kr
  Till Butik

   

  Det här är ett prisvärt alternativ som låter bra. Den är lätt att ta med och påminner om JBL Xtreme men är mindre i storleken. Ljudet kommer verkligen ut ur högtalaren och skapar en bra vibe i rummet. Varje gång vi spelar den så blir vi paff över hur mycket ljud som kan komma ut ur en sådana liten högtalare. Den har två utåtriktade baselement, JBL Bass Radiator, som gör att du både kan se, höra och känna basen.

  Smidigheten och batteritiden i den här högtalaren fastnade vi extra mycket för. Trots sin mindre storlek så kan du spela uppemot hela 10 timmar. I vissa fall blir den dock för liten och passar därför bättre hemma eller i en mysig lounge på lägre volym.

  Det har varit svårt att hitta minus med den här produkten. Den gör det den ska, på ett ärligt sätt. För oss är det här det mest prisvärda alternativet av dessa fem.

  Läs mer
 4. 4. Bästa premium bluetooth högtalaren: Marshall Emberton

  9,3/10
  Marshall Emberton
  Effekt
  Batteritid
  Vikt
  1290 kr
  Till Butik

  Det här är en nätt och smidig högtalare med oslagbara 20 timmars batteritid och väger endast 700 gram. Marshall bevarar också sin vackra och stiliga design. En stor fördel är också att den laddar extremt snabbt. På bara 20 minuter så klarar den av att spela i 5 timmar. Perfekt för den som verkligen är ivrig på att börja spela musik.

  Den lovar en spridning på 360 grader av ljudet genom True Stereophonic, Marshalls egna teknik. Detta gör att var du än är i rummet kan du uppleva ett fylligt, klart och högt ljud. Den har även vunnit Red Dot Award som delas ut för utmärkande produkter.

  Vi tycker att det absolut bästa är batteritiden och lättheten. Tyvärr så får ljudet vid lägre frekvenser stryka på foten för smidigheten och storleken. Det här är helt klart ett prisvärt premiumalternativ.

  Läs mer
 5. 5. Bästa billiga bluetoothhögtalaren: Andersson bhs 2.2

  8,9/10
  Andersson bhs 2.2
  Effekt
  20 W
  Batteritid
  5 timmar
  Vikt
  0,37 kg
  199 kr
  Till Butik

  Vill du ha ljud för under tvåhundra kronor, så är det här ett gott och helt okej alternativ. Den är vattentålig och smidig i sin storlek. Även här ingår det en fiffig bärrem, som underlättar för utflykt. Utöver musiken så är den även utrustad med en smidig handsfree-funktion.

  Vi tycker främst att den får ett plus för sitt pris och att det, med tanke på det ändå låter bra.

  Några minus är ändå ljudkvalitén och att den håller hälften så mycket batteritid som JBL Flip fast att den är ungefär lika stor. Det här är vårt bästa billiga alternativ.

  Läs mer

Köpguide: Så här väljer du ut den bästa Bluetooth högtalaren.

Idag när vi är rörligare än någonsin och gärna har musiken med oss, så blir det allt viktigare att det låter riktigt bra samtidigt som det skall vara smidigt. Är det dessutom bra batteritid på högtalaren och till och med så att den är vattentätt, då blir det således en garanti för en trevlig stund på stranden eller i skogen.

Vi har tittat lite närmare på en rad olika aspekter i vårt val av högtalare. Vad som är viktigt beror således på dina individuella behov. För en del är ljudupplevelsen det viktiga och för en annan att den är smidig att ta med och billig.

Här följer en lista på kriterier som hjälpt oss i vårt noggranna urval:

 • Ljudkvalité: Är ljudet tydligt, grynigt eller naturligt? För oss är ljudet a och o i valet av en bra högtalare. Självklart så spelar priset in. En billigare högtalare kanske låter sämre rent ljudmässigt, men har andra fördelar och är därför prisvärd. Den bästa högtalaren för oss är den som bara finns där och poppar på utan att vi lägger någon särskild vikt vid det.
 • Batteritid: Att bara några timmar in på strandfesten höra "pipet" som varnar för lågt batteri, det är mardrömmen. Därför är batteritiden central när vi gör våra tester. Motsvarar batteritiden priset och våra förväntningar? Skaparna har tydligt angett hur länge högtalarna skall klara av att leverera. Låt oss se i våra recensioner om dessa håller måttet.
 • Tyngd och Storlek: Hur smidig är produkten? Ja naturligtvis så spelar det också in. Om du ska bära långt är det viktigt att den är enkel att få med. Kanske att den till och med har hjul? Eller så gäller det ett party där storleken, kraften och närheten vid poolen gör hela skillnaden.
 • Vattentålighet: Ibland kan det gå vilt till vid poolkanten. Eller så trivs du med att gå i regnet och lyssna på musik. Oavsett så måste du fundera på hur du vill använda din högtalare och se till så att den klarar att leverera i de olika väderförhållandena som du föredrar att bruka den i. Kanske får den kosta lite mer och tåla rikligt med vatten?

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
1 röster, Genomsnitt: 4 / 5
Senaste tester