Test: Vilken är den Bästa bluetooth högtalaren 2022?

Hitta de bluetoothhögtalare som har bäst ljud, funktioner och ger mest valuta för pengarna.

För att du ska få den maximala lyssnarupplevelsen, hjälper vi dig därmed med en bäst i test av bästa bluetooth högtalare. Vilken av dessa högtalare väljer du till strandfesten eller i danssalen? Här får du således en utförlig guide med våra recensioner av produkterna, som hjälper dig i din jakt på den bästa ljudupplevelsen. Alla högtalarna imponerar verkligen på olika sätt genom sina egenheter. En riktigt bra högtalare till rätt pris för rätt tillfälle är därför vad vi har letat efter här.

Alla har vi någon gång klagat på ljudet. För mycket bas, för burkigt eller för vasst. Efter att du har läst igenom denna guide så tror vi att du därmed har det du behöver för att ta ett bra beslut och välja en högtalare som passar för just dina behov. Den bästa upplevelsen är ändå den när du knappt lägger märke till en högtalare, som ändå skapar en sån naturlig upplevelse, oavsett om det är på högsta volym eller lägsta.

Testvinnare - Bästa bluetooth högtalaren

 1. Bäst i test: JBL Xtreme 3
 2. Bästa bluetooth partyhögtalaren: JBL Partybox 100
 3. Mest prisvärda bluetooth högtalaren: Linocell Portabel
 4. Bästa premium bluetooth högtalaren: Marshall Emberton Portabel högtalare
 5. Bästa billiga bluetoothhögtalaren: Anker SoundCore Mini 2 BT Speaker

Våra 5 bästa bluetooth högtalare (september 2022)

 1. 1. JBL Xtreme 3- Bäst i test

  JBL Xtreme 3
  4,7 av 5 i betyg
  4,7
  Bäst i test
  Köp nu
  köp
  på Webhallen
  Sammanfattning: Förvånansvärt bra ljud i relation till produktens storlek.
  Uteffekt
  100 W
  Batteritid
  15 timmar
  Vikt
  1,97 kg
  Fördelar
  • Fyra element och två basreflektorer
  • Riktigt bra speltid
  • Parkoppla med PartyBoost
  Nackdelar
  • Något dyr
  Produktbeskrivning

  Jbl Xtreme är ett smidigt alternativ för dig som vill ha en högtalare med en riklig bas som ändå går ned i väskan och är lätt att ta med. Den är vatten och dammtät och du får dessutom en bärrem för att enkelt bära runt på den. Den har en intressant funktion som heter PartyBoost - den gör att du kan synka samman flera enheter för en häftigare upplevelse. Den har dessutom en inbyggd Powerbank som gör att festen kan hålla på länge.

  Vi har testat produkten och det som vi tycker är riktigt bra är att trots sin mindre storlek så levererar den ett riktigt bra ljud över lång tid. JBL Xtreme lovar 15 timmars batteritid vilket fungerar otroligt bra.

  Något som vi inte tyckte om, var att lite av tydligheten försvann på högre volym och att den trots allt kostar uppåt 3 000 kronor. I övrigt så har vi svårt att hitta något negativt och har därför valt denna till Bäst i test. Vill du satsa på något riktigt rejält som fungerar på många ställen samtidigt som den är lätt att handskas med så rekommenderar vi starkt denna.

  Var kan jag köpa produkten?
 2. 2. JBL Partybox 100 - Bästa bluetooth partyhögtalaren

  JBL Partybox
  4,5 av 5 i betyg
  4,5
  Köp nu
  köp
  på Komplett
  Sammanfattning: Kraftfulla bärbara högtalare som är anpassade för hemmafesten.
  Uteffekt
  160 W
  Batteritid
  12 timmar
  Vikt
  9.7 kg
  Fördelar
  • Kraftfullt ljud
  • Snygg design
  • Lång batteritid
  Nackdelar
  • Något otymplig att transporter
  Produktbeskrivning

  JBL Partybox är verkligen en partybox. Det är en riktig pjäs som kan liva upp vilken fest som helst. Den tål dessutom vattenstänk och kan därför med fördel användas vid poolkanten. Det går smidigt att utöka till två för att få en bra stereobild. Den har dessutom några snygga diskoljus som blinkar i takt med musiken, bara det kan göra allt för festen.

  Det bästa med den här högtalaren är det kraftfulla ljudet och att den har en rad olika uttag för att koppla in extern utrustning som exempelvis en telefon eller mikrofon. Ett minus är kanske inte helt oväntat att den kräver konstant strömförsörjning. Ljudet kan också uppfattas som lite murrigt och burkigt. För oss så blir det här den absolut bästa bluetooth partyhögtalaren.

  Var kan jag köpa produkten?
 3. 3. Linocell Portabel - Mest prisvärda bluetooth högtalaren

  Linocell Cross Beat Bluetooth högtalare
  4,3 av 5 i betyg
  4,3
  Köp nu
  köp
  på Kjell
  Sammanfattning: Testets mest prisvärda alternativ som dessutom är vattentät och kompakt.
  Uteffekt
  10 W
  Batteritid
  6 timmar
  Vikt
  0,36 kg
  Fördelar
  • Vattentät
  • Bra ljud i förhållande till storleken
  • Lättanvända knappar
  Nackdelar
  • Batteritiden hade gärna fått vara något längre
  Var kan jag köpa produkten?
 4. 4. Marshall Emberton Portabel högtalare- Bästa premium bluetooth högtalaren

  Marshall Emberton Portabel högtalare
  4,3 av 5 i betyg
  4,3
  Köp nu
  köp
  på Kjell
  Sammanfattning: Det mest lämpliga valet för dig som vill ha det där lilla extra vad gäller ljudkvalitet.
  Uteffekt
  20 W
  Batteritid
  20 timmar
  Vikt
  0,7 kg
  Fördelar
  • Ljud av hög kvalitet
  • Tål vatten - IPX7
  • Unik 360°-ljudbild
  Nackdelar
  • Dyra i förhållande till uteffekt
  Produktbeskrivning

  Det här är en nätt och smidig högtalare med oslagbara 20 timmars batteritid och väger endast 700 gram. Marshall bevarar också sin vackra och stiliga design. En stor fördel är också att den laddar extremt snabbt. På bara 20 minuter så klarar den av att spela i 5 timmar. Perfekt för den som verkligen är ivrig på att börja spela musik.

  Den lovar en spridning på 360 grader av ljudet genom True Stereophonic, Marshalls egna teknik. Detta gör att var du än är i rummet kan du uppleva ett fylligt, klart och högt ljud. Den har även vunnit Red Dot Award som delas ut för utmärkande produkter.

  Vi tycker att det absolut bästa är batteritiden och lättheten. Tyvärr så får ljudet vid lägre frekvenser stryka på foten för smidigheten och storleken. Det här är helt klart ett prisvärt premiumalternativ.

  Var kan jag köpa produkten?
  Till Kjell
  1590 kr
 5. 5. Anker SoundCore Mini 2 BT Speaker- Bästa billiga bluetoothhögtalaren

  Anker SoundCore Mini 2 BT Speaker
  3,9 av 5 i betyg
  3,9
  Köp nu
  köp
  på Webhallen
  Sammanfattning: Lätta och smidiga högtalare som enkelt går ner i resväskan.
  Uteffekt
  5 W
  Batteritid
  15 timmar
  Vikt
  0,17 kg
  Fördelar
  • Lätt och smidig
  • Lång batteritid
  • Vattentät
  Nackdelar
  • Man får det man betalar för
  Var kan jag köpa produkten?

Varför lita på Bäst i Test 365?
Avgörande faktorer när du ska hitta bästa bluetooth högtalaren

Vad ska man tänka på vid köp av bluetooth högtalare?

Idag när vi är rörligare än någonsin och gärna har musiken med oss, så blir det allt viktigare att det låter riktigt bra samtidigt som det skall vara smidigt. Är det dessutom bra batteritid på högtalaren och till och med så att den är vattentätt, då blir det således en garanti för en trevlig stund på stranden eller i skogen.

Vi har tittat lite närmare på en rad olika aspekter i vårt val av högtalare. Vad som är viktigt beror således på dina individuella behov. För en del är ljudupplevelsen det viktiga och för en annan att den är smidig att ta med och billig.

Här följer en lista på kriterier som hjälpt oss i vårt noggranna urval:

Ljudkvalité

Är ljudet tydligt, grynigt eller naturligt? För oss är ljudet a och o i valet av en bra högtalare. Självklart så spelar priset in. En billigare högtalare kanske låter sämre rent ljudmässigt, men har andra fördelar och är därför prisvärd. Den bästa högtalaren för oss är den som bara finns där och poppar på utan att vi lägger någon särskild vikt vid det.

Batteritid

Att bara några timmar in på strandfesten höra "pipet" som varnar för lågt batteri, det är mardrömmen. Därför är batteritiden central när vi gör våra tester. Motsvarar batteritiden priset och våra förväntningar? Skaparna har tydligt angett hur länge högtalarna skall klara av att leverera. Låt oss se i våra recensioner om dessa håller måttet.

Tyngd och Storlek

Hur smidig är produkten? Ja naturligtvis så spelar det också in. Om du ska bära långt är det viktigt att den är enkel att få med. Kanske att den till och med har hjul? Eller så gäller det ett party där storleken, kraften och närheten vid poolen gör hela skillnaden.

Vattentålighet

Ibland kan det gå vilt till vid poolkanten. Eller så trivs du med att gå i regnet och lyssna på musik. Oavsett så måste du fundera på hur du vill använda din högtalare och se till så att den klarar att leverera i de olika väderförhållandena som du föredrar att bruka den i. Kanske får den kosta lite mer och tåla rikligt med vatten?

Senast uppdaterad: april 2022
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
21 röster, Genomsnitt: 5 / 5