Test: Vilken är den Bästa bluetooth högtalaren 2024?

Hitta de bluetoothhögtalare som har bäst ljud, funktioner och ger mest valuta för pengarna.

Bluetooth högtalare är en mirakulös uppfinning för musikälskare och ljudentusiaster. Dessa små, bärbara enheter levererar kraftfullt ljud och strömmar musik trådlöst från din smartphone, surfplatta eller annan kompatibel enhet. Genom att använda Bluetooth-teknologi kan du njuta av din favoritmusik, podcasts eller ljudböcker var du än befinner dig - allt utan att behöva koppla in några sladdar. De ger en frihet och flexibilitet som traditionella högtalare inte kan matcha, vilket gör dem till ett måste för alla som värdesätter både ljudkvalitet och bekvämlighet.

När behöver man då Bluetooth högtalare? Svaret är enkelt - nästan alltid. Oavsett om du vill lyssna på musik i ditt hem, på stranden, i parken eller på en campingplats, kommer Bluetooth högtalare att vara din bästa vän. De är perfekta för fester och sammankomster där du vill dela musiken med andra, men de är också utmärkta för personligt bruk när du vill njuta av högkvalitativt ljud utan att vara bunden till en plats. Med sin bärbarhet och robusthet kan Bluetooth högtalare följa med dig på alla dina äventyr, vilket gör varje upplevelse ännu mer minnesvärd med din favoritmelodi som bakgrundsmusik.

Vi har testat ett flertal modeller på marknaden och det är med stor glädje vi presenterar "JBL Xtreme 3" som det bästa Bluetooth Högtalare. Denna högtalare har inte bara imponerat oss med sitt kraftfulla ljud och djupa bas, utan även med sin stryktålighet och långa batterilivslängd. Dessutom har den en snygg design som passar in i alla miljöer. Låt oss dyka djupare in i de specifika egenskaperna för denna fantastiska högtalare och varför den står som ovärdig vinnare i vårt test.

Testvinnare - Bästa bluetooth högtalaren 2024

Här är en överblick över årets bästa bluetooth högtalare.

 1. Bäst i test: JBL Xtreme 3
 2. Bästa bluetooth partyhögtalaren: JBL Partybox 100
 3. Mest prisvärda bluetooth högtalaren: Linocell Portabel
 4. Bästa premium bluetooth högtalaren: Marshall Emberton Portabel högtalare
 5. Bästa billiga bluetoothhögtalaren: Anker SoundCore Mini 2 BT Speaker

Våra 5 bästa bluetooth högtalare (juli 2024)

1. JBL Xtreme 3- Bäst i test

JBL Xtreme 3 - Bäst i test
Betyg 4,7/5
Betyg 4,7/5
Bäst i test
Till butik
köp
(Webhallen)

Jbl Xtreme är ett smidigt alternativ för dig som vill ha en högtalare med en riklig bas som ändå går ned i väskan och är lätt att ta med. Den är vatten och dammtät och du får dessutom en bärrem för att enkelt bära runt på den. Den har en intressant funktion som heter PartyBoost - den gör att du kan synka samman flera enheter för en häftigare upplevelse. Den har dessutom en inbyggd Powerbank som gör att festen kan hålla på länge.

Vi har testat produkten och det som vi tycker är riktigt bra är att trots sin mindre storlek så levererar den ett riktigt bra ljud över lång tid. JBL Xtreme lovar 15 timmars batteritid vilket fungerar otroligt bra.

Något som vi inte tyckte om, var att lite av tydligheten försvann på högre volym och att den trots allt kostar uppåt 3 000 kronor. I övrigt så har vi svårt att hitta något negativt och har därför valt denna till Bäst i test. Vill du satsa på något riktigt rejält som fungerar på många ställen samtidigt som den är lätt att handskas med så rekommenderar vi starkt denna.

Egenskaper

 • Uteffekt: 100 W
 • Batteritid: 15 timmar
 • Vikt: 1,97 kg

Fördelar

 • Fyra element och två basreflektorer
 • Riktigt bra speltid
 • Parkoppla med PartyBoost

Nackdelar

 • Något dyr

Omdöme

Förvånansvärt bra ljud i relation till produktens storlek.
Våra betyg
Ljudkvalitet:
Betyg 9.4/5
4,4/5
Anslutningsstabilitet:
Betyg 9.9/5
4,9/5
Batteritid:
Betyg 9.8/5
4,8/5
Totalt:
Betyg 4,7/5
4,7/5

Priser

2. JBL Partybox 100 - Bästa bluetooth partyhögtalaren

JBL Partybox - Bästa bluetooth partyhögtalaren
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Till butik
köp
(Komplett)

JBL Partybox är verkligen en partybox. Det är en riktig pjäs som kan liva upp vilken fest som helst. Den tål dessutom vattenstänk och kan därför med fördel användas vid poolkanten. Det går smidigt att utöka till två för att få en bra stereobild. Den har dessutom några snygga diskoljus som blinkar i takt med musiken, bara det kan göra allt för festen.

Det bästa med den här högtalaren är det kraftfulla ljudet och att den har en rad olika uttag för att koppla in extern utrustning som exempelvis en telefon eller mikrofon. Ett minus är kanske inte helt oväntat att den kräver konstant strömförsörjning. Ljudet kan också uppfattas som lite murrigt och burkigt. För oss så blir det här den absolut bästa bluetooth partyhögtalaren.

Egenskaper

 • Uteffekt: 160 W
 • Batteritid: 12 timmar
 • Vikt: 9.7 kg

Fördelar

 • Kraftfullt ljud
 • Snygg design
 • Lång batteritid

Nackdelar

 • Något otymplig att transporter

Omdöme

Kraftfulla bärbara högtalare som är anpassade för hemmafesten.
Våra betyg
Ljudkvalitet:
Betyg 9.8/5
4,8/5
Anslutningsstabilitet:
Betyg 9.4/5
4,4/5
Batteritid:
Betyg 9.3/5
4,3/5
Totalt:
Betyg 4,5/5
4,5/5

Priser

3. Linocell Portabel - Mest prisvärda bluetooth högtalaren

Linocell Vattentät Bluetooth-högtalare - Mest prisvärda bluetooth högtalaren
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Till butik
köp
(Kjell)

Egenskaper

 • Uteffekt: 10 W
 • Batteritid: 6 timmar
 • Vikt: 0,36 kg

Fördelar

 • Vattentät
 • Bra ljud i förhållande till storleken
 • Lättanvända knappar

Nackdelar

 • Batteritiden hade gärna fått vara något längre
Våra betyg
Ljudkvalitet:
Betyg 8.9/5
3,9/5
Anslutningsstabilitet:
Betyg 9.4/5
4,4/5
Batteritid:
Betyg 9.6/5
4,6/5
Totalt:
Betyg 4,3/5
4,3/5

Priser

4. Marshall Emberton Portabel högtalare- Bästa premium bluetooth högtalaren

Marshall Emberton Portabel högtalare - Bästa premium bluetooth högtalaren
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Till butik
köp
(Kjell)

Det här är en nätt och smidig högtalare med oslagbara 20 timmars batteritid och väger endast 700 gram. Marshall bevarar också sin vackra och stiliga design. En stor fördel är också att den laddar extremt snabbt. På bara 20 minuter så klarar den av att spela i 5 timmar. Perfekt för den som verkligen är ivrig på att börja spela musik.

Den lovar en spridning på 360 grader av ljudet genom True Stereophonic, Marshalls egna teknik. Detta gör att var du än är i rummet kan du uppleva ett fylligt, klart och högt ljud. Den har även vunnit Red Dot Award som delas ut för utmärkande produkter.

Vi tycker att det absolut bästa är batteritiden och lättheten. Tyvärr så får ljudet vid lägre frekvenser stryka på foten för smidigheten och storleken. Det här är helt klart ett prisvärt premiumalternativ.

Egenskaper

 • Uteffekt: 20 W
 • Batteritid: 20 timmar
 • Vikt: 0,7 kg

Fördelar

 • Ljud av hög kvalitet
 • Tål vatten - IPX7
 • Unik 360°-ljudbild

Nackdelar

 • Dyra i förhållande till uteffekt

Omdöme

Det mest lämpliga valet för dig som vill ha det där lilla extra vad gäller ljudkvalitet.
Våra betyg
Ljudkvalitet:
Betyg 9.6/5
4,6/5
Anslutningsstabilitet:
Betyg 9.2/5
4,2/5
Batteritid:
Betyg 9.1/5
4,1/5
Totalt:
Betyg 4,3/5
4,3/5

Priser

Till Kjell
1090 kr

5. Anker SoundCore Mini 2 BT Speaker- Bästa billiga bluetoothhögtalaren

Anker SoundCore Mini 2 BT Speaker - Bästa billiga bluetoothhögtalaren
Betyg 3,9/5
Betyg 3,9/5
Till butik
köp
(Webhallen)

Egenskaper

 • Uteffekt: 5 W
 • Batteritid: 15 timmar
 • Vikt: 0,17 kg

Fördelar

 • Lätt och smidig
 • Lång batteritid
 • Vattentät

Nackdelar

 • Man får det man betalar för
Våra betyg
Ljudkvalitet:
Betyg 9/5
4,0/5
Anslutningsstabilitet:
Betyg 8.7/5
3,7/5
Batteritid:
Betyg 9/5
4,0/5
Totalt:
Betyg 3,9/5
3,9/5

Priser

Så hittar du bästa Bluetooth Högtalare

Vad är viktigt att tänka på när jag väljer bluetooth högtalare?

För att hjälpa dig att hitta den bästa Bluetooth högtalaren för dina behov, har vi sammanställt en lista över kriterier som du bör tänka på när du jämför olika modeller. Dessa kriterier inkluderar både specifika egenskaper för Bluetooth högtalare samt mer generella faktorer som användarrecensioner. Genom att ta hänsyn till dessa faktorer kan du göra ett mer informerat val och säkerställa att du får mest värde för dina pengar.

Ljudkvalitet

Det första och kanske det mest uppenbara kriteriet är ljudkvaliteten. En bra Bluetooth högtalare ska kunna producera klart och balanserat ljud över hela frekvensområdet. Basen bör vara djup och kraftfull utan att vara överväldigande, medan mellanregistret och diskanten ska vara tydliga och detaljerade. Det är också viktigt att högtalaren kan leverera tillräckligt högt ljud utan distorsion, särskilt om du planerar att använda den i större utrymmen eller utomhus. För att bedöma ljudkvaliteten kan det vara bra att läsa recensioner från andra användare eller, om möjligt, lyssna på högtalaren i en butik innan du köper den.

Batterilivslängd

En annan viktig faktor att tänka på är batterilivslängden. Eftersom Bluetooth högtalare är avsedda att vara portabla, bör de ha en batterilivslängd som är tillräckligt lång för att du ska kunna använda dem under en hel dag utan att behöva ladda om dem. Många högtalare har en batterilivslängd på omkring 10-20 timmar, men det finns också modeller med ännu längre batteritid. Kom ihåg att batterilivslängden kan variera beroende på hur högt du spelar musiken och om du använder andra funktioner på högtalaren, som till exempel inbyggda ljuseffekter.

Robusthet och vattentålighet

Om du planerar att ta med dig din Bluetooth högtalare utomhus eller på resor, bör du också titta på hur robust den är. Vissa högtalare är speciellt designade för att tåla tuffa förhållanden och har funktioner som stötsäkerhet och vattentålighet. Om högtalaren är vattentät, bör den ha en IPX-klassificering som anger hur väl den kan motstå vatten och damm. En högtalare med en IPX7-klassificering kan till exempel nedsänkas i vatten upp till en meter djupt i upp till 30 minuter utan att skadas.

Kopplingsmöjligheter

Förutom Bluetooth bör en bra högtalare också ha andra kopplingsmöjligheter. Det kan till exempel vara en AUX-ingång för att ansluta enheter som inte har Bluetooth, eller en USB-port för att ladda din smartphone eller surfplatta. Vissa högtalare har också möjlighet att koppla ihop flera högtalare för att skapa ett större ljudsystem, vilket kan vara en stor fördel om du planerar att använda högtalaren för fester eller andra evenemang där du vill ha mer ljud.

Användarrecensioner

Jämför de bästa bluetooth högtalarna i testet

Bluetooth Högtalare Uteffekt Batteritid Vikt Totalbetyg Pris
JBL Xtreme 3 100 W 15 timmar 1,97 kg Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
2190 kr
JBL Partybox 160 W 12 timmar 9.7 kg Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
2990 kr
Linocell Vattentät Bluetooth-högtalare 10 W 6 timmar 0,36 kg Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
299 kr
Marshall Emberton Portabel högtalare 20 W 20 timmar 0,7 kg Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
1090 kr
Anker SoundCore Mini 2 BT Speaker 5 W 15 timmar 0,17 kg Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Pris från
199 kr
bluetooth högtalare test

Så gjorde vi testet

Vi lägger ned ett stort jobb på att undersöka och kvalitetssäkra högtalare och annan teknisk utrustning på marknaden. Därför vill vi att du ska vara trygg i att du får en ärlig och nyanserad bild av vilka alternativ till en riktigt bra bluetooth högtalare som finns. Vi har bland annat lyssnat, testat hållbarhet samt vattentålighet för att komma fram till så vägledande recensioner som möjligt.


Fördelarna med Bluetooth Högtalare

Bluetooth högtalare har revolutionerat sättet vi lyssnar på musik på. Deras bärbarhet, användarvänlighet och trådlösa natur gör dem till ett oumbärligt tillbehör för musikälskare över hela världen. Men vad är det som gör Bluetooth högtalare så speciella? Låt oss ta en närmare titt på några av de viktigaste fördelarna.

 • Trådlös anslutning: En av de största fördelarna med Bluetooth högtalare är att de är trådlösa. Detta innebär att du inte behöver oroa dig för att trassla in dig i kablar eller hitta ett eluttag varje gång du vill använda dem. Allt du behöver göra är att koppla ihop din högtalare med din smartphone, surfplatta eller annan Bluetooth-aktiverad enhet och du kan börja lyssna på musik omedelbart. Detta gör Bluetooth högtalare extremt praktiska att använda, oavsett om du är hemma, på stranden, i parken eller på resande fot.
 • Portabilitet: Bluetooth högtalare är även kända för sin portabilitet. De flesta modeller är lätta och kompakta nog att lätt kunna packas ner i en väska eller ryggsäck, vilket gör dem perfekta för människor som alltid är på språng. Vare sig du vill ha musik på din nästa picknick, campingresa, stranddag eller bara i trädgården, gör en Bluetooth högtalare det möjligt.
 • Kraftfullt ljud: Trots sin lilla storlek kan Bluetooth högtalare producera förvånansvärt kraftfullt ljud. Många modeller kommer med inbyggda förstärkare och flera högtalarelement som kan leverera djup bas och kristallklara höjder. Vissa högtalare har även funktioner som 360-graders ljud och stereoparning, vilket ger dig en ännu mer uppslukande lyssningsupplevelse.
 • Enkel att använda: Bluetooth högtalare är också mycket enkla att använda. De flesta modeller har intuitiva kontroller och tydliga instruktioner, vilket gör det lätt även för tekniknoviser att komma igång. Att ansluta till en Bluetooth-enhet är vanligtvis så enkelt som att trycka på en knapp och välja högtalaren från din enhets Bluetooth-meny.
 • Stort utbud: Slutligen finns det ett enormt utbud av Bluetooth högtalare att välja mellan, vilket innebär att du kan hitta en som passar dina specifika behov och budget. Oavsett om du letar efter en budgetvänlig modell för casual lyssning, en robust högtalare för utomhusäventyr eller ett premiumsystem för seriös musiklyssning, finns det en Bluetooth högtalare för dig.

Nackdelar med Bluetooth Högtalare

Även om Bluetooth högtalare har många fördelar, finns det också några nackdelar som kan vara värda att notera. Dessa nackdelar påverkar inte alla användare, men de är viktiga att överväga när du bestämmer dig för om en Bluetooth högtalare är rätt för dig. Här är några av de främsta nackdelarna.

 • Begränsad räckvidd: En av de största nackdelarna med Bluetooth högtalare är deras begränsade räckvidd. De flesta Bluetooth högtalare har en maximal räckvidd på omkring 10 meter, vilket innebär att din enhet (t.ex. din smartphone eller surfplatta) måste vara inom den radie för att upprätthålla anslutningen. Om du rör dig utanför denna radie kan anslutningen förloras eller ljudkvaliteten kan försämras. Detta gör Bluetooth högtalare mindre lämpliga för situationer där du behöver en lång räckvidd, som till exempel vid stora utomhusfester eller evenemang.
 • Beroende av batteri: Eftersom Bluetooth högtalare är trådlösa, drivs de av batterier. Även om många modeller har en imponerande batterilivslängd, kommer du fortfarande att behöva ladda dem regelbundet. Om du glömmer att ladda din högtalare eller om batteriet tar slut mitt i en fest, kan det vara en stor besvikelse. Dessutom kan batteriets livslängd förkortas över tid, vilket innebär att du kan behöva byta ut högtalaren efter några år.
 • Kvalitetsvariation: Slutligen finns det en stor variation i kvaliteten på Bluetooth högtalare. Medan vissa modeller levererar utmärkt ljud och robust konstruktion, finns det andra som lämnar mycket att önska. Detta innebär att du måste vara noga med att läsa recensioner och jämföra olika modeller innan du gör ditt val. Dessutom kan ljudkvaliteten påverkas av faktorer som Bluetooth-anslutningens styrka och den enhet du strömmar från.
Vanliga frågor om bluetooth högtalare

Vanliga frågor om Bluetooth Högtalare

Kan jag ansluta min Bluetooth-högtalare till alla enheter?

Ja, i de flesta fall kan du ansluta din Bluetooth-högtalare till alla enheter som stöder Bluetooth, inklusive smartphones, surfplattor, bärbara datorer och till och med vissa TV-apparater. Det enda du behöver göra är att sätta både högtalaren och enheten i parningsläge och välja högtalaren från din enhets lista över tillgängliga Bluetooth-enheter. Observera dock att vissa äldre enheter kanske inte är kompatibla med nyare Bluetooth-högtalare och vice versa.

Hur lång är räckvidden för en Bluetooth-högtalare?

Den genomsnittliga räckvidden för en Bluetooth-högtalare är omkring 10 meter, men detta kan variera beroende på modell och omgivande förhållanden. Om det finns fysiska hinder, som väggar eller andra elektroniska enheter, mellan högtalaren och den anslutna enheten kan räckvidden minskas. Om du behöver en längre räckvidd, kan det vara värt att överväga en högtalare med en särskild "lång räckvidd" -funktion.

Kan jag använda min Bluetooth-högtalare när den laddas?

Ja, de flesta Bluetooth-högtalare kan användas medan de laddas. Detta kan vara praktiskt om du planerar att använda högtalaren under en längre tid och inte vill oroa dig för att batteriet ska ta slut. Observera dock att detta kan variera beroende på modell, så det är bäst att konsultera högtalarens användarmanual för att vara säker.

Hur länge håller batteriet i en Bluetooth-högtalare?

Batterilivslängden för en Bluetooth-högtalare kan variera mycket beroende på modell och hur du använder högtalaren. Generellt sett kan de flesta Bluetooth-högtalare hålla igång i minst 10-20 timmar på en enda laddning. Om du spelar musik på hög volym eller använder extra funktioner som inbyggda ljuseffekter kan batteriet dock ta slut snabbare.

Kan jag koppla ihop flera Bluetooth-högtalare samtidigt?

Ja, många moderna Bluetooth-högtalare har en funktion som kallas "stereoparning" eller "trådlös kedjekoppling", vilket gör att du kan koppla ihop två eller flera högtalare för att skapa ett större ljudsystem. Detta kan vara särskilt användbart vid fester eller andra evenemang där du vill ha mer ljud. Observera dock att alla högtalare du vill koppla ihop vanligtvis behöver vara av samma märke och modell.

Är alla Bluetooth-högtalare vattentäta?

Inte alla Bluetooth-högtalare är vattentäta, men många moderna modeller är det. Om en högtalare är vattentät bör den ha en IPX-klassificering som anger hur väl den kan motstå vatten och damm. En högtalare med en IPX7-klassificering kan till exempel nedsänkas i vatten upp till en meter djupt i upp till 30 minuter utan att skadas. Om du planerar att använda din Bluetooth-högtalare vid poolen, på stranden eller i andra våta miljöer, kan det vara värt att leta efter en som är vattentät.

Senast uppdaterad: 19 oktober 2023
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
33 röster, Genomsnitt: 4.9 / 5