Test: Vilken är den Bästa Massagepistol 2023?

Minska muskelsmärtor, träningsvärk, stelhet och stress med dessa professionella massagepistoler

Att gå och få personlig massage ofta kan vara dyrt i längden. Som tur är finns det andra alternativ för den som ändå vill dra nytta av fördelarna med denna terapi. Genom att skaffa en massagepistol, kan du få massage när som helst, på dina villkor. Det enda du behöver tänka på är vilken modell du ska skaffa. Därför har vi testat flera olika massagepistoler, avsedda för olika användare och önskemål. På denna sida kan du hitta precis den massagepistol du är ute efter. Den massagepistol som vi utsett till den bästa i vårt test är Flowlife Flowgun GO 2.0 Blue. Pistolen håller en god kvalitet och funktionalitet i relation till pris.

Testvinnare - Bästa Massagepistol 2023

Här är en överblick över årets bästa Massagepistol.

 1. Bäst i test massagepistol: Flowlife Flowgun GO 2.0 Blue
 2. Bästa premiumvalet: TheraBody Theragun Massager Elite
 3. Bästa smidiga: Flowlife Flowgun Pocket
 4. Bästa innovativa: TheraBody Theragun Massager Prime
 5. Bästa billiga: SSN Massagepistol PROGUN

Våra 5 bästa Massagepistol (juni 2023)

1. Flowlife Flowgun GO 2.0 Blue- Bäst i test massagepistol

Flowlife Flowgun GO 2.0 Blue - Bäst i test massagepistol
Betyg 4,6/5
Betyg 4,6/5
Bäst i test
Till butik
köp
(Flowlife)

Produktinformation

Uppladdningstid

3 timmar

Batterityp

Li-ion 2 500 mAh

Vikt

903 gram

Varv/minut (rpm)

1 700-2 800

Motor

Brushless 15-160 W

Utmärkande drag

Prisvärd, flexibel och funktionsduglig

Garantier och erbjudanden

2 år. Halva priset på ny produkt vid inbyte av äldre. Möjlighet att återvinna använd produkt.

 

Produktrecension

Flowlife är företaget som vill ge dig mer ”flow” i livet. Här handlar det om att erbjuda produkter som bidrar till att du får en bra balans mellan aktivitet, vila och återhämtning. När det gäller återhämtningen har Flowlife bland annat fokuserat på att designa och utveckla massagepistoler, som håller en genomgående hög kvalitet och standard. Den bästa av dessa massagepistoler är Flowgun Go massagepistol.

Flowgun Go är en uppdaterad version som främst skiljer sig åt från sin föregångare genom att ha fler massagemunstycken. Nyttan med detta insåg vi snabbt när vi genomförde vårt test. De olika munstyckena, eller massagehuvudena, fokuserar massagen på olika sätt och ger olika stimulans. För dig som vill ha en allmän ”genomkörare” av dina muskler, rekommenderar vi dock huvuden som inte punktmasserar, utan snarare de som lösgör spänningar på ett bredare plan. Övriga huvuden går att anpassa till att exempelvis frigöra så kallade triggerpunkter, alltså ömma punkter på kroppen eller delmuskelspänningar.

Tack vare Flowgun Go:s starka motor, som inte ger vika trots daglig och varierande användning, och höga kvalité kan du bland annat minska träningsvärk, träningsrelaterade inflammationer och få bättre blodcirkulation. Massagepistolens design gör den lättanvänd och användarvänlig. Vi uppfattar den inte som för tung, utan vikten ger snarare en gedigen känsla. Ljudnivån är överlag låg, även om den kan gå upp till 60 DB. När vi använder pistolen på den högsta nivån ökar givetvis ljudnivån, men inte på något sätt som stör. Det vibrerande ljudet ger nästan en skön och avslappnande känsla i kombination med själva massagen.

Vid en jämförelse med andra, liknande, massagepistoler inser vi att Flowgun Go är en av de mer övertygande, både vad gäller kvalité och design. Priset är dessutom mycket rimligt, sett till konkurrenterna. En fördel med Flowlife är även att de erbjuder 2 års garanti och halva priset på en ny produkt, om du återvinner din gamla massagepistol hos dem. Med nöjdkundgarantin kan du testa produkten själv i 100 dagar med rätten att lämna tillbaka den, om du inte är nöjd.

Att tänka på                                     

En av nackdelarna med Flowgun Go kan vara ljudvolymen. Denna är dock inte störande, utan det handlar mer om hur ljudkänslig du är. Eftersom en av de mer optimala användningsperioderna är runt 10-15 minuter per dag, borde ljudet inte uppfattas som alltför störande.

För den som är ute efter en mycket kraftfull massagepistol rekommenderar vi inte Flowgun Go, utan snarare Theragun Massager Elite. Motorn i Flowgun Go är påkostad och pålitlig, men inte den mest kraftfulla. Det är inte farligt att använda en massagepistol så länge du följer instruktionerna.

Om du idrottar på högre nivå, eller vill ha en massagepistol som håller högsta klass, är Flowgun Go inte huvudalternativet. Denna pistol riktar sig främst till dig som vill ha en daglig avspänning och massage. De mest krävande situationerna kan behöva premiummodeller.

 • Hög prisvärdhet
 • Höga kundomdömen
 • Mycket användarvänlig
 • Hög prisvärdhet
 • Höga kundomdömen
 • Mycket användarvänlig

Omdöme

.

Priser

2. TheraBody Theragun Massager Elite- Bästa premiumvalet

TheraBody Theragun Massager Elite - Bästa premiumvalet
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Till butik
köp
(Gymgrossisten)

Produktinformation

Uppladdningstid

80 minuter

Batterityp

Li-ion 12 V Internal

Vikt

1 000 gram

Varv/minut (rpm)

1 750-2 400

Motor

QX65-Motor med QuietForce-teknologi

Utmärkande drag

Ergonomisk, tystgående och kraftfull

Garantier och erbjudanden

1 år

 

Produktrecension

Massagepistolen Theragun Massager Elite är designad av företaget Therabody. I affärsidén ingår att förse sina kunder med flera premiumprodukter, däribland massagepistoler av hög kvalitet. Massager Elite är en av de bästa på markanden just nu, något som också återspeglas i priset. Detta är dock en premiumpistol som ska hålla hög kvalitet och ge ett mycket bra resultat.

I vårt test av Massager Elite har vi utgått från att produkten kommer att ge en annan upplevelse än billigare modeller. Funktionaliteten ska dessutom vara en av de högsta, för att den ska vara prisvärd. Just användarupplevelsen är en punkt där Therabodys massagepistoler sticker ut överlag. Designen är innovativ och ergonomisk. Här håller massagepistolen vad den lovar. Vi kom lättare åt punkter på kroppen, som annars kan vara besvärliga att massera med andra modeller. Massager Elite masserar även på djupet. Slaglängden, som är upp till 60 % länge än för andra modeller, i kombination med den kraftfulla motorn, gav ett resultat som överträffade våra förväntningar. Pistolen kommer åt mer djupsittande punkter och spänningar, som andra pistoler kan missa.

Som en premiumprodukt är Theragun Massager Elite främst till för dig som tränar hårt, eller har ett yrke, eller sysselsättning, som kräver en tydligare massageupplevelse. En person som till exempel har ett stillasittande arbete, ingen tydlig sjukdomsbild eller inte tränar, klarar sig lika bra med en billigare modell.

Överlag är vi alltså mycket nöjda med denna massagepistol och modellen har en del funktioner som andra saknar. Bland dessa är trådlös laddning, 3 förinställda rutiner som går att styra med Therabody-appen och en tydlig OLED-skärm.

Att tänka på                             

Om du överväger att köpa Massager Elite bör du vara medveten om att den har några nackdelar. En av dessa är batteritiden. 2 timmar är tillräckligt, men det finns modeller som har en betydligt längre batteritid. Pistolens starka motor och funktioner är dock mer energikrävande, något vi har i åtanke i bedömningen.

När det gäller ljudnivån som massagepistolen genererar, tycker vi inte att den är den absolut tystaste, sett till konkurrenterna. En kraftfull motor kommer dock ofta att avge ett högre ljud, vilket vi också inser. Massager Elite har hittat en bra kompromiss mellan ljudnivå och kraftfullhet.

Den enda nackdelen i övrigt är priset. Vill du köpa en av de bästa premiummassagepistolerna, får du dock betala för det också. Genom att betala runt 1 000 kr mer än för flera andra pistoler, får du en massageapparat som är gedigen, hållbar och mycket användarvänlig. 

 • Högsta kvalitet

 • Kraftfull men tyst

 • Ergonomisk design

 • Högsta kvalitet

 • Kraftfull men tyst

 • Ergonomisk design

Omdöme

.

Priser

3. Flowlife Flowgun Pocket- Bästa smidiga

Flowlife Flowgun Pocket - Bästa smidiga
Betyg 4,4/5
Betyg 4,4/5
Till butik
köp
(Flowlife)

Produktinformation

Uppladdningstid

4 timmar

Batterityp

Li-ion 1 600 mAh

Vikt

500 gram

Varv/minut (rpm)

2 000-3 200

Motor

Brushless

Utmärkande drag

Smidig, lättanvänd och gedigen

Garantier och erbjudanden

2 år. Halva priset på ny produkt vid inbyte av äldre. Möjlighet att återvinna använd produkt.

 

Produktrecension

Det senaste tillskottet till Flowlife:s sortiment av massagepistoler är den smidiga Flowgun Pocket. Denna pistol håller en hög kvalitet och funktionalitet trots sin storlek. Massagepistolen är en av de minsta och lättaste på marknaden just nu. Detta i kombination med en överraskande stark motor, gör Flowgun Pocket till ett användbart massageverktyg i de flesta situationer.

I vårt test av Flowgun Pocket fick vi snabbt en uppfattning om produktens kvalitet. Apparaten är gedigen och känns gedigen och masserar bättre på djupet, än vi först trodde att den skulle göra. Slaglängden som endast är 8 mm, ger i kombination med en relativt kraftfull motor en bra massageupplevelse. De 4 utbytbara huvudena gör att du kan få en omväxlande och stimulerande massage, som inte blir enformig.

De största fördelarna som vi ser med den här modellen är storleken i relation till främst kvalitet. Du får helt enkelt mycket massagepistol för pengarna. Flowlife:s massagepistoler har blivit synonyma med kvalitet och av de andra användarrecensioner som vi gått igenom, ser vi att kunderna är nöjda. Det som främst framhävs är kvalitet i relation till pris och även användarvänligheten.

Flowlife:s pocket-pistol passar trots sina fördelar bäst för den som vill ha massage på ett smidigt och enkelt sätt. Om du befinner dig på resa, eller på jobbet, är den här modellen väl anpassad för dig. För en mer genomgående massage rekommenderar vi någon av premiumprodukterna, eller Flowgun Go.

Att tänka på                                      

Innan du skaffar Flowgun Pocket bör du försöka att uppskatta hur ditt behov ser ut. Om du är ute efter en massagepistol som passar för mer krävande massage eller muskelanspänningar, bör du möjligen köpa en mer kraftfull modell. Pocket-modellen har sin största styrka när det gäller användbarhet i relation till storlek och vikt.

Om du masserar för hårt med massagepistolen, kan det finnas en viss risk att motorn inte orkar med. Vi har dock inte upplevt några problem med detta, utan det går att pressa munstycket tillräckligt hårt mot de kroppsdelar/muskelgrupper som behöver det.

 • Mycket smidig

 • Låg vikt

 • Lättanvänd

 • Mycket smidig

 • Låg vikt

 • Lättanvänd

Omdöme

.

Priser

4. TheraBody Theragun Massager Prime- Bästa innovativa

TheraBody Theragun Massager Prime - Bästa innovativa
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Till butik
köp
(Gymgrossisten)

Produktinformation

Uppladdningstid

80 minuter

Batterityp

Li-ion 12 V Internal

Vikt

1 000 gram

Varv/minut (rpm)

1 750-2 400

Motor

QX65-Motor med QuietForce-teknologi

Utmärkande drag

Smart, lättanvänd och praktisk

Garantier och erbjudanden

1 år

 

Produktrecension

Therabody har i dagsläget 4 olika massagepistoler, som till en början främst har varit avsedda för mer professionellt bruk. Med tiden har dock produkterna nått ut även till de mer generella användarna. Alla massagepistoler från Therabody håller en hög kvalitet och utmärker sig genom att ha en unik design, kraftfull och tyst motor och hög amplitud.

Therabody Massager Prime är en av de mest prisvärda modellerna från företaget och den har samma innovativa design som övriga modeller. I vårt test av massagepistoler uppskattar vi i synnerhet den grad av nytänkande som Therabody förser marknaden med. Designen är praktisk och ger en ökad användarvänlighet, sett till andra modeller. Det triangulära handtaget gör det möjligt att variera greppet och därmed komma åt ställen på kroppen på ett mer effektivt sätt. Andra massagepistoler kan lätt bidra till att man blir trött i armen efter en längre användning, speciellt de tyngre modellerna. Massager Prime har, som sagt, fördelen att greppet lätt går att anpassa och därmed avlasta användaren.

Prime-modellen är förutom att vara ergonomisk, även lättanvänd och försedd med smarta funktioner. En av dessa funktioner är att den, med Bluetooth, går att koppla till Therabody:s app.

Appen ger en personligt anpassad massage där du hela tiden kan övervaka dina rutiner och beteenden. Den är även integrerad med Apple Health och Google Fit, vilket gör att du får förslag på nya rutiner för bland annat massage och träning. Vår uppfattning av appen är att den ger en extra dimension till användarupplevelsen. Själva massagen blir nästan i samma klass som att gå till en massör. Åtminstone när det gäller att få feedback på hur vi kan få nya vanor och beteenden, som även går att koppla till och kombinera med massage.

Therabody:s app är alltså ett innovativt sätt att fördjupa upplevelsen av massagepistolen och därmed öka nyttan med den. Nackdelen med den är att den kan verka vara mer anpassad till professionella användare, än nybörjare. Vi kan också konstatera att den kan bli överflödig på sikt, när du lär dig att hantera Massager Prime på ett sätt som passar dig bäst.

Med sina 30 kg i motståndskraft är Prime kraftfullare än många andra massagepistoler. I och med detta kommer vi också åt bland annat muskelspänningar som sitter djupare. Apparaten ger en gedigen känsla för den som använder den och QuietForce-teknologin drar ned ljudnivån, även om den inte är helt tyst.

Att tänka på                                                      

Therabodys massagepistoler har en förhållandevis kort batteritid. Detta är dock en mindre nackdel, eftersom varje ”massagepass” med pistolen inte brukar vara längre än cirka 10 minuter.

De massagehuvuden som följer med massagepistolen kunde vara fler till antalet. Vi anser att 4 huvuden räcker, men för att ge en mer anpassad massage till en så pass kraftfull maskin, kunde vi önska att det fanns fler alternativ.

Om du pressar massagehuvudet för hårt mot kroppen kan Prime-pistolen stänga av sig. Vi upplevde inte detta själva, men andra användare har haft den erfarenheten.

 • Innovativa lösningar

 • Få feedback med app

 • Praktisk design

 • Innovativa lösningar

 • Få feedback med app

 • Praktisk design

Omdöme

.

Priser

5. SSN Massagepistol PROGUN- Bästa billiga

SSN Massagepistol PROGUN - Bästa billiga
Betyg 4,2/5
Betyg 4,2/5
Till butik
köp
(Proteinbolaget)

Produktinformation

Uppladdningstid

1 timme

Batterityp

Li-ion 2 600 mAh

Vikt

800 gram

Varv/minut (rpm)

Max 3 200

Motor

Borstlös

Utmärkande drag

Förhållandevis liten, kraftfull och lågt pris

Garantier och erbjudanden

1 år

 

Produktrecension

Svensk Sport Nutrition är ett företag inom hälsa som står för ärlighet - att alltid ge vad de utlovar och sprida så konkret information som möjligt. Detta ger i sin tur mycket nöjda konsumenter, något som återspeglas i till exempel kundomdömena av företagets massagepistol.

När vi testade SSN Massage Gun 2.0 upplevde vi den som både avkopplande och lätt att bära med sig, då den inte väger särskilt mycket. Massagepistolen har förmågan att öka användarens blodcirkulation, vilket stärker immunförsvaret och ger rikligt med energi. De kreativa munstyckena uppskattade vi vid testning av massageprodukten. Dubbel-huvudet gjorde ett effektivt jobb med att minska spänningarna i nacken. Efter en längre arbetsdag var det här munstycket något vi inte hade trott att vi behövde, förrän vi fick känna på hur stor inverkan det faktiskt hade på oss.

Massagepistolen går att få i grå, eller vår personliga favorit, “camo edition”. Då får köparen istället massagepistolen i ett kamouflage-mönster som får produkten att framställas som sportigare. Till skillnad från sin föregående modell, SNN Massage Gun, upplevde vi SNN Massage Gun 2.0 som mer tystgående. Ljudnivån på massagepistolen är låg och kan som högst gå upp i 45 db. Med andra ord är den hörbar, men inte på ett besvärande sätt.

Vi anser att massageredskapet är bra på att behandla stela muskler och ett mycket prisvärt alternativ. Efter att själva ha upplevt produktens många lovande funktioner har vi kommit fram till att SSN Massage Gun 2.0 är det bästa budgetvalet för dig som söker en kvalitativ massagepistol för en rimlig prislapp.

Att tänka på                                      

Eftersom SSN Massage Gun 2.0 inte är lika påkostad som en del andra massagepistoler, så är mer exklusiva funktioner inte något att förvänta sig. Detta massageredskap ger inte ifrån sig lika intensiva vibrationer som de dyraste alternativen, även om det finns många vibrationsnivåer att variera mellan. Vill du vara säker på att dina spänningar kommer att minskas kan det vara värt att investera mer pengar i någon annan massagepistol. Med detta sagt känns massagepistolen ändå tillräckligt stark för att få oss att uppfatta den som över förväntan, med tanke på prisklassen.

 • Kvalitet till lågt pris

 • Smidig

 • Goda omdömen

 • Kvalitet till lågt pris

 • Smidig

 • Goda omdömen

Omdöme

.

Priser

Jämför de bästa massagepistol i testet

Massagepistol Slaglängd Batteritid Ljudnivå Massagehuvuden Totalbetyg Pris
Flowlife Flowgun GO 2.0 Blue 10 mm 8 timmar 50-60 db 6 st Betyg 4,6 / 5
4,6 / 5
Pris från
2190 kr
TheraBody Theragun Massager Elite 16 mm 2 timmar 55-65 db 5 st Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
4499 kr
Flowlife Flowgun Pocket 8 mm 2-4 timmar 60-62 db 4 st Betyg 4,4 / 5
4,4 / 5
Pris från
1490 kr
TheraBody Theragun Massager Prime 16 mm 2 timmar 55-65 db 4 st Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
3399 kr
SSN Massagepistol PROGUN 13 mm 4 timmar 35-45 db 4 st Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Pris från
2499 kr
massagepistol test

Så gjorde vi testet

De senaste åren har utbudet av massagepistoler ökat mycket och det finns idag flera olika tillverkare och märken. För att du ska kunna hitta rätt massagepistol till rätt pris och syfte, har vi testat olika pistoler som är bland de mest populära på marknaden. Eftersom ditt behov och dina önskemål kan variera, har vi utsett de bästa massagepistolerna i olika kategorier.

Det test vi genomfört för att kategorisera produkterna baserar sig på följande överväganden:

 • Funktionalitet: Vi tittar på vilka funktioner som finns och hur de står sig i jämförelse med andra massagepistoler. Pistolerna ska inte bara ha många funktioner till antalet, utan de ska vara användarvänliga och bidra till ett förväntat resultat.

 • Upplevelse & resultat: Denna punkt är en av de viktigaste. Användarupplevelsen blir helhetsintrycket av massagepistolen. Resultatet har att göra med huruvida produkten ger en önskad effekt och om den håller vad den lovar.

 • Kvalitet: En massagepistol av dålig kvalitet är ofta billig. Alla billiga modeller är dock inte dåliga, utan detta måste sättas i relation till prisvärdheten. Vi försöker alltså att bedöma pistolernas kvalitet utifrån de förutsättningar som finns och det pris som erbjuds.

 • Tekniska specifikationer: På samma sätt som antalet funktioner, tittar vi även på de tekniska detaljerna för varje massagepistol. De delar vi är intresserade av är sådana som: Batteritid, uppladdningstid, ljudnivå och slaglängd.

Kategoriseringen av de olika produkterna och valet av vinnarpistolen baserar sig på ovanstående punkter. Dessa ligger alltså till grund för bedömningen och beroende på vilken kategori det handlar om, kommer vissa av punkterna att väga tyngre än andra. Den mest prisvärda massagepistolen kommer till exempel att vara mer beroende av upplevelse och resultat i relation till priset.

I vårt test har vi uteslutit de modeller som är av låg kvalitet eller de som inte är populära bland användarna. Innan vi genomför vårt test går vi alltså igenom användarrecensioner, för att bilda oss en uppfattning om varje produkt som ska testas.

Senast uppdaterad: 12 oktober 2022
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
38 röster, Genomsnitt: 4.6 / 5