Test: Vilken är den Bästa Gasolgrillen 2022?

Gasolgrillar är utmärkta redskap vid grillning av kött, fisk och grönsaker. Här går vi igenom vad du behöver veta innan du köper en av dessa toppgrillar 2022.
Uppdaterad mars 2022

Finns det egentligen något godare än kött vilket du själv grillat hemma i trädgården eller på balkongen. Med en gasolgrill kan du enkelt och smidigt göra exempelvis dina egna utsökta grillstekar, hamburgare eller grillspett. Den passar sig lika bra till vardags middagar likväl som när du vill tillaga en superb grillmiddag att imponera på dina middagsgäster med.

Men med alla olika sorters modeller av gasolgrillar vilka finns erbjuds på dagens marknad kan det vara svårt att veta vilken du ska välja. Vi har därför gjort ett test av gasolgrillar för att underlätta ert val lite. Här nedan kommer vi att presentera våra fem favoriter samt berätta lite mer om varför vi valde just Baron 420 till vår testvinnare.

Testvinnare - Bästa Gasolgrillen

 • gasolgrill bäst i test: Baron 420
 • Liten gasolgrill bäst i test: Cobb Premier Gas Deluxe
 • Bästa premiumvalet: Weber Genesis® II E-310 GBS
 • Mest prisvärda gasolgrillen: Mustang Maryville 6
 • Bästa portabla gasolgrillen: Mustang Nomad
 1. gasolgrill bäst i test:

  Baron 420

  9,7/10
  Ett mästerverk till gasolgrill med Dual-Tube-brännare och kraftiga tvåsidiga grillgaller i gjutjärn.
  Baron Gasolgrill 420
  Bäst i test
  Grillyta
  64×44 cm
  Brännare
  4 st Dual-Tube
  Typ
  Stationär
  Effekt
  12.4 kW

  Recension av Baron Gasolgrill 420

  Denna gasolgrill passat alldeles perfekt för alla grillmästare därhemma vilka tycker om att kunna bjuda sina middagsgäster på välgrillade kötträtter. Den är tillverkad i rostfritt stål samt gjuten aluminium vilket gör den extra hållbar för eventuella yttre påfrestningar den behöver utstå.

  Det är en väldigt modern samt högkvalitativ grill vilken du kommer att ha glädje samt nytta av under en väldigt lång tid framöver. Den kommer med alla funktioner samt tillbehör du behöver. Den här grillen är dessutom utrustad med fyra stycken Dual-Tube™ brännare plus rotisseriebrännare vilket ger dig perfekta grillförhållanden.

  Vi valde Broil King Gasolgrill Baron 420 2021 till bästa i test tack vare sin höga kvalitet i ett snyggt paket. Vad vi nästan uppskattar mest är den väldigt stora grillytan vilken tillåter dig att grilla burgare till ett helt fotbollslag av ungar till exempel.

  Vi gillar också det praktiska underskåpet vilket den är utrustad med. Du kan förvara allt från redskap, till serveringstillbehör eller kött där. Den är lättförvarad tack vare att sidohyllorna är nedfällbara. Priset kanske är något högre än sedvanligt men denna grill är värd varenda krona då du får möjlighet att grilla i ett femstjärnigt grillkök.

  Läs mer
 2. Liten gasolgrill bäst i test:

  Cobb Premier Gas Deluxe

  9,5/10
  Liten smidig portabel gasolgrill i premiumsegmentet perfekt för dig som vill ta med dig grillen utan att tumma på kvaliteten.
  COBB Premier Gas Deluxe Grill
  Grillyta
  30 x 30 cm
  Brännare
  1 st
  Typ
  Portabel
  Effekt
  ??

  Recension av COBB Premier Gas Deluxe Grill

  För dig som tycker om grillat men kanske bor i en lägenhet med en liten balkong på någon av de nedre våningarna i hyreshuset så är COBB Premier Gas Deluxe Grill en fullträff. Tack vare sin minimala storlek kan du placera den i princip varsomhelst på balkongen utan att den ta upp alldeles för mycket plats.

  Tack vare sin värmeisolerande konstruktion, blir inte utsidan varm utan du kan flytta grillen som du vill trots att du redan fått upp värmen inuti. Den väger dessutom bara 1 kilo vilket gör den extremt lättflyttad jämfört med många av sina konkurrenter.

  Vi har valt COBB Premier Gas Deluxe Grill till bästa lilla gasolgrill dels tack vare att den fungerar så bra. Samt för att vi lägenhetsslavar uppskattar den nästan helt rökfria grillen väldigt mycket då grannarna inte får något att klaga över. Givetvis gillar vi även den stilrena ståldesignen vilken gör att du inte behöver gömma undan grillen utan du kan lämna den framme som en prydnad.

  Vi gillar att du får mycket grill för pengarna helt enkelt. En liten och söt grill vilken du dessutom kan ta med dig på campingsemestern eftersom du inte behöver vänta på att den ska svalna innan du ställer in den i bagaget eller husvagnen efter användning.

  Läs mer
 3. Bästa premiumvalet:

  Weber Genesis® II E-310 GBS

  9,5/10
  En premiumgrill med 3 brännare, hög effekt och infinity-tändning.
  Weber Genesis® II E-310 GBS Gasolgrill
  Grillyta
  68 x 48 cm
  Brännare
  3 st
  Typ
  Stationär
  Effekt
  10,99 kw

  Recension av Weber Genesis® II E-310 GBS Gasolgrill

  För dig vilken vill kunna imponera på vännerna inte bara med den utsökta maten utan även med själva grillen så är Weber Genesis® II E-310 GBS Gasolgrill det ultimata valet. Kompisarna kommer stå med hakan nere när de får se vilket grillmonster du har på altanen eller i trädgården.

  Den är utrustad med en storgrillyta med tillhrande Tuck- away värmehylla för att du under bra underhållsvärme ska kunna förvara redan färdiga kötträtter i väntan på att resten blir klart. Den är utrustad med tre brännare av rosfritt stål. Samt ett utomordentligt fettuppsamlingssystem för att underlätta renhållning av grillen.

  Vi har valt ut Weber Genesis® II E-310 GBS Gasolgrill till bästa premium gasolgrill tack vare sin kvalitet samt välgenomtänkta design. Varje yta fyller någon funktion vilket är något vi uppskattar väldigt mycket. Den steglösa regleringen är också ett stort plus för denna grill samt den i locket inbyggda termometern vilken är väldigt behändig.

  Något vi tycker om med den här grillen är att den ger perfekta grillresultat utan krångel. Den är oerhört praktiskt med alla sina förvaringsytor samt inkluderade tillbehör. Du behöver aldrig springa runt och leta var du la grillgaffeln, eller det färdiga köttet för du kan ha allt i ditt mäster- grillkök.

  Läs mer
 4. Mest prisvärda gasolgrillen:

  Mustang Maryville 6

  9,3/10
  Flexibel gasolgrill med hela 6 brännare, emaljerat stålgrillgaller och inbyggd piezo-tändning.
  Gasolgrill Mustang Maryville 6
  Grillyta
  63 x 45 cm
  Brännare
  2 st
  Typ
  Stationär
  Effekt
  6.35 kW
  Fördelar
  • Flame tamers
  • Smörjfack gjord av galvaniserat stål
  • Piezo-tändning
  Nackdelar
  • Känsla av att hjulen lätt går sönder

  Recension av Gasolgrill Mustang Maryville 6

 5. Bästa portabla gasolgrillen:

  Mustang Nomad

  9,1/10
  Supersmidig portabel gasolgrill perfekt för campingen eller dagsutflykten.
  Bärbar Gasolgrill Mustang Nomad
  Grillyta
  41 x 25 cm
  Brännare
  1 st
  Typ
  Portabel
  Effekt
  2.1 kW
  Fördelar
  • Piezo-tändning
  • Garanti 2 år
  • Med bambu-skärbräda
  Nackdelar
  • Väger ganska mycket

  Recension av Bärbar Gasolgrill Mustang Nomad

Avgörande faktorer när du ska hitta bästa gasolgrillen

Såhär hittar du bästa Gasolgrillen

Då det som sagt finns väldigt många olika varianter att välja mellan kan det vara bra att tänka igenom några saker innan du gör ditt köp. Om du utgår ifrån ett par huvudkriterier så kan det inte gå fel. Vi kommer här att ta upp några punkter med saker värda att fundera igenom innan du gör ditt köp.

 • För det första, hur ofta men också hur mycket du använder en gasolgrill. Samt ifall ni vanligtvis är ett större antal middagsgäster. I sådana fall vore det förmodligen bättre att köpa hem en lite större, mer effektfull, rejälare grill.
 • Förvaringsmöjligheter bör du också tänka på. Hur stor gasolgrill du kan köpa beror lite på huruvida du har plats att förvara en större grill eller inte.
 • Vad har du för budget att röra dig med. Jämför prisskillnaden mellan olika återförsäljare. Priserna kan variera oerhört mycket olika butiker emellan.
 • Vilken sorts grillrätter tillagar du oftast. Både storleken av samt tillbehören till gasolgrillarna kan variera en hel del beroende på deras specifika användningsområde. Du bör försöka att hitta en gasolgrill vilken passar dina behov samt önskemål.
 • Vill du även kunna ta med dig gasolgrillen på semestern, bör du fundera på en portabel, mindre grill istället för ett helt grillkök.
 • Köp helst något av de mer välbeprövade märken på marknaden. Gärna med en tillhörande garanti, då vet du att det är en kvalitativ grill du köper.
 • Ifall du tänker köpa gasolgrillen som en gåva till någon annan grillmästare du känner bör du även tänka på design. Självklart vill du ge bort en tidlös, stilren gåva.
Så valde vi ut de bästa gasolgrillarna

Så valde vi ut de bästa Gasolgrillarna

Vi har tagit hänsyn till en del olika faktorer när vi gjorde detta test. Vi har tagit med dessa i beräkningarna under avgörandet huruvida gasolgrillarna uppfyller både våra likväl som era kriterier samt önskemål på de köksmaskiner vi använder. I den här sektionen kan du som är intresserad av att veta mer, läsa om testets mest avgörande kriterier.

 • Funktionsduglighet. Fungerar gasolgrillen som den ska. Eller krånglar den mycket. Samt att vi tittar på vilka funktioner grillen har. Har den bra effekt samt ger den bra grillresultat.
 • Prissättning. Är det ett rättvist satt pris på gasolgrillen. Eller är produkten överskattad med ett för högt pris vilket den inte klarar av att leva upp till.
 • Kvalitet. Ett krav är att grillen håller bra. Den får inte gå sönder lätt. Rostfria produkter är fördelaktigt.
 • Flyttbarhet. Vi har även tittat på flyttbarheten, går det fälla ihop någon komponent, har den hjul eller någon annan förflyttningsfördel.
 • Användarvänlighet. Det är till fördel om det är en lättanvänd grill. Så att du inte lätt råkar skada dig. Det bör vara en behändig samt harmlös apparat.
 • Rengöring. Det är till fördel om grillen är lätt att rengöra. Det är inte bra om det kanske finns kanter eller hörn vilka är svåråtkomliga under rengöring. Tål grillgallret att bli maskindiskat eller inte. Finns oljedropptråg för att undvika extra sölande av fetter under grillning.
 • Design. Gasolgrillen bör vara estetiskt tilltalande. Både för din egna skull samt för eventuella gästers eller om du ska ge bort den som en gåva till någon annan BBQ- fantast.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
22 röster, Genomsnitt: 5 / 5
Senaste tester