Test: Vilken är den Bästa Köttklubban 2022?

Läs vår genomgång av de 5 bästa köttklubborna: Lättanvända klubbor perfekta som köksredskap

Både du som är exempelvis jägare, bonde eller en helt vanlig Svensson boendes i en lägenhet eller ett villaområde kan dra stor nytta av en köttklubba. För dig som är matlagningsintresserad är det alltid kul att få visa upp dina färdigheter genom att bjuda dina gäster på maträtter vilka du kokat ihop från noll, utan att använda några färdiga produkter. Det kan vara bra att äga en egen köttklubba för att kunna göra dina alldeles egna biffar, stekar och färs oavsett om det är nöt, gris, fisk eller kycklingfärs du vill göra blir matlagningen betydligt roligare samt att du dessutom alltid kommer att ha tillgång till färska köttråvaror.

Däremot kan det kännas svårt att välja en köttklubba, då det finns ett så enormt brett sortiment av modeller i varierande prisklasser. Vi har därför gjort ett test av köttklubbor och valt att presentera de fem bästa av produkterna. Mer om dessa fem produkter samt varför vi valt ut just Exxent biffklubba Aluminium med träskaft till testvinnare kan du läsa här nedan.

Testvinnare - Bästa Köttklubban

 1. Bästa premiumvalet: Köttklubba Stål 28 cm
 2. Köttklubba bäst i test: Exxent Biffklubba Aluminium med träskaft 33 cm
 3. Mest prisvärda biffklubban: Stenfors Köttklubba
 4. Bra val: Biffbultare Gjutjärn
 5. Bästa budgetvalet: Kitchen Craft Pro Kötthammare Rostfritt stål

Våra 5 bästa Köttklubbor (september 2022)

 1. 1. Köttklubba Stål 28 cm- Bästa premiumvalet

  Köttklubba Stål 28 cm
  4,7 av 5 i betyg
  4,7
  Bäst i test
  Köp nu
  köp
  på Cervera
  Sammanfattning: En rejäl kötthammare i stål med en naggad och en platt sida.
  Vikt
  0,25 kg
  Längd
  28 cm
  Material
  Rostfritt stål
  Produktbeskrivning

  Denna köttklubba smälter in med dekoren i köket på ett vackert sätt och behöver därför inte gömmas undan. Utan du kan hänga upp den som en prydnad mot kökskaklet eller ställa den i en fin burk framme på köksbänken.

  Denna köttklubba är konstruerad för att hålla länge. Den är tillverkad i rostfritt stål vilket inte bara ger den längre livslängd utan det gör den även mer estetisk för ögat. Den tål maskindisk vilket gör att du slipper spendera tid på att diska.

  Vi har valt ut Rösle Kötthammare Stål 28 cm till bästa premium mycket tack vare att den har en naggad sida vilken fungerar alldeles utmärkt för att möra upp köttets segare delar medan du samtidigt kan använda klubbhuvudets andra sida till att banka ut köttbitarna så att de blir tunnare.

  För oss är denna köttklubba det perfekta tillbehöret för dig som spenderar en del tid på att möra eller banka ut kött. Eller den perfekta gåvan till alla hem då den kan fungera som en fin prydnad.

  Var kan jag köpa produkten?
 2. 2. Exxent Biffklubba Aluminium med träskaft 33 cm- Köttklubba bäst i test

  Exxent Biffklubba Aluminium med träskaft 33 cm
  4,7 av 5 i betyg
  4,7
  Köp nu
  köp
  på Bagaren och kocken
  Sammanfattning: En utmärkt köttklubba med bra längd och vikt.
  Vikt
  0,5 kg
  Längd
  33 cm
  Material
  Aluminium, trä
  Produktbeskrivning

  Detta är en rejäl biffklubba med träskaft. Den har robust design i gjuten aluminium. Vilket gör den väldigt hållbar samt till ett enastående redskap för att kunna möra köttet perfekt.

  Den smarta designen ger klubban bra balans samt att den endast väger 0.5 kg. Exxent biffklubba Aluminium med träskaft ger ett bra, fast handgrepp vilket gör att du får mer kraft i banken när du mörar ditt kött.

  Vi har valt ut Exxent biffklubba Aluminium med träskaft till bäst i test mycket tack vare att den känns så bekväm i handen. Samt den klassiskt stilfulla designen med lagom längd för att inte rubba balansen i klubban.

  Den här köttklubban passar med sitt stiliga träskaft perfekt som en gåva också. Du kan exempelvis knyta en vacker rosett av ett rött sidenband runt skaftet för att ge bort din någon du håller kär vilken spenderar mycket tid i köket.

  Var kan jag köpa produkten?
 3. 3. Stenfors Köttklubba- Mest prisvärda biffklubban

  Stenfors Köttklubba
  4,3 av 5 i betyg
  4,3
  Köp nu
  köp
  på Cervera
  Sammanfattning: En köttklubba från det svenska varumärket Anders Petter för dig som ställer höga krav på materialval, hållbarhet och prestanda.
  Vikt
  0,4 kg
  Längd
  23 cm
  Material
  rostfritt stål
  Produktbeskrivning

  Söker ni en väldesignad samt välfungerande köttklubba till ett rimligt pris då är Stenfors Biffbultare från Anders Petter ett perfekt val.

  Denna köttklubba är tillverkad i rostfritt stål. En robust design med bra vikt och lagom längd vilket gör den väldigt välbalaserad och behändig.

  Mest prisvärd blev Anders Petter Stenfors Biffbultare för att du får en bra produkt till ett väldigt lågt, rättvist pris. Den håller i evigheter samtidigt som den ser professionell ut och ger ett skönt grepp i handen.

  En egenskap vilken vi tycker är ett extremt stort plus i kanten är att du till och med kan maskindiska den här köttklubban vilket gör att du slipper massa extra tidskrävande diskjobb efter att du mörat ditt kött.

  Var kan jag köpa produkten?
 4. 4. Biffbultare Gjutjärn- Bra val

  Biffbultare Gjutjärn
  4,3 av 5 i betyg
  4,3
  Köp nu
  köp
  på Cervera
  Sammanfattning: En gjutjärnsbultare utan handtag med en vikt om hela 1,6 kilo.
  Vikt
  1,6 kg
  Längd
  7 cm
  Material
  Gjutjärn
  Produktbeskrivning

  För dig som söker rejäla köksprylar i bra kvalitet är detta det rätta valet. Med sin robusta, kompakta design i gjutjärn kan du möra biff resten av livet med denna köttklubba. Med sin fyrkantiga form samt tyng på 1.6 kg får du akta dig bara för att inte tappa den på fötterna.

  Skeppshult använder vind samt vattenenergi under produktionen av sina produkter, vilket gör denna köttklubba till ett lite mer miljömedvetet val. Perfekt till dig som vill vara lite grönare och tänka på miljön under din matlagning.

  Vi har valt ut Skeppshult Biffbultare Gjutjärn till bra val för att vi tycker att den är en av de mest lättanvända köttklubborna vi provat och den är helt magisk att möra biff med.

  Den annorlunda designen gör att den passar både perfekt som prydnad samt gåva till någon du känner vilken uppskattar köksprylar lika mycket som du själv gör. Plus att vi tycker om hur miljövänliga företaget vill vara med sina svan märkta produkter.

  Var kan jag köpa produkten?
 5. 5. Kitchen Craft Pro Kötthammare Rostfritt stål- Bästa budgetvalet

  Kitchen Craft Pro Kötthammare Rostfritt stål
  4,1 av 5 i betyg
  4,1
  Köp nu
  köp
  på Bagaren och kocken
  Sammanfattning: En välfungerande köttklubba till ett minst lika välfungerande pris.
  Vikt
  0,45 kg
  Längd
  28 cm
  Material
  Rostfritt stål
  Produktbeskrivning

  Detta är en köttklubba får både den professionella kocken likväl som till amatörkockarna i köket därhemma. Lättanvänd med dubbla sidor för bredare användningsområde.

  Kitchen Craft Pro Kötthammare Rostfritt stål är tillverkad av rostfritt stål och rengörs bäst genom handdiskning med diskmedel och varmvatten. Trots att den är konstruerad i rostfritt stål bör du undvika att maskindiska den.

  En anledning till varför vi valde ut Kitchen Craft Pro Kötthammare Rostfritt stål till bästa budget köttklubban är att ni med denna köttklubba kommer att få ni en ny multifunktionell bästis i köket. Tack vare att det går både att banka ut köttet med den platta sidan för att sedan möra det med den andra sidan av klubbhuvudet.

  Något som vi tycker är grymt bra är att den känns å bra i handen samt att den är stabil. Du kan nästan känna kvaliteten när du använder denna köttklubba. Samt att det medföljer en livslång garantin vilket inte heller är så dumt.

  Var kan jag köpa produkten?

 

Varför lita på Bäst i Test 365?
Avgörande faktorer när du ska hitta bästa köttklubban

Vad ska man tänka på vid köp av köttklubba?

Idag har erbjuder marknaden olika varianter av köttklubbor i alla möjliga prisklasser. Det finns också budgetmodeller liksom dyrare mer avancerade modeller. Det finns däremot en del saker att fundera igenom innan du gör ditt köp. För att hjälpa till lite har vi här samlat ihop några punkter du kan tänka över.

Användning

Hur mycket samt hur ofta du har användning av köttklubban. Samt om det hör till vanligheten att ni är ett större antal personer vid middagsbordet. Då bör ni köpa en lite större, mer rejäl klubba.

Pris

Vad har du för budget att röra dig med. Kolla runt och jämför prisskillnaden hos olika återförsäljare eftersom priserna kan variera oerhört mycket från butik till butik.

Typ

Vilken typ av kötträtter gör du oftast. Utformandet av köttklubborna kan variera beroende på vilken uppgift de är till för du bör därför tänka på att hitta en klubba som passar din typ av bruk.

Kvalitet

Köp helst från något välbeprövat märke. Gärna med garanti också, då vet du att du får en hållbar produkt.

Storlek

Hur mycket plats har du i ditt kök. Alltså ska du försöka hålla dig till en mindre modell eller kan du ta i och köpa en större.

Design

Om det är en gåva kan det vara bra att ta med designen i beräkningarna också. Du vill såklart ge bort en vacker gåva, inte något som ser ut som en gammal, halvranglig loppisgrej.

Senast uppdaterad: mars 2022
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
26 röster, Genomsnitt: 4.9 / 5