Bästa köttermometern 2021

Hitta den perfekta köttermometern med hjälp av den hör guiden
Uppdaterad augusti 2021

I egenskap av att rädda middagen för dig och ditt sällskap, är köttermometern det bästa verktyget för dig. För att få köttet som du vill ha det är det enklast och effektivast att använda sig av just köttermometern.

Vi har testat en mängd olika termometrar efter ett stort urval och korat en vinnare i olika kategorier. Budget, design etc. Men den absolut viktigaste kategorin är förstås "bäst i test". Läs mer nedan vilka kategorier vi valt och ta reda på varför just vi valde en köttermometer från Mingle som den bästa.

Vilken köttermometer är bäst?

Vi har testat många Köttermometrar. Nedan följer de produkterna som vi rekommenderar från testet, vad som är bra och dåligt med respektive köttermometer samt en recension av varje produkt.

 1. 1. Bäst i test: Digital grill- och ugnstermometer

  9,7/10
  Prisvärd digital kökstermometer med alarm och hög maxtemperatur
  Digital grill- och ugnstermometer
  Bäst i test
  Mätområde
  -50°C till +300°C
  Batterityp
  2st AAA
  Alarm
  Ja
  389 kr
  Till Butik

  Mingle har tagit fram en enkel termometer till ett bra pris. Vi gillade att det är lätt att läsa av den med stora tydliga siffror. Plus är även att den har ett alarm som går av när önskad temperatur är uppnådd. Det minuset vi kunde hitta är att den är en av de enklare modellerna med få finesser.

  Varför vi valt denna termometer till "bäst i test" är att den är billig, stora digitala siffror och ett alarm när köttet är klart. I det stora hela är det en komplett termometer till det låga priset vilket var den avgörande faktorn i att Mingle digital ugnstermometer tar hem första platsen och kategorin "bäst i test".

  Läs mer
 2. 2. bästa mattermometern för dubbla mättemperaturer: Rubicson Trådlös grilltermometer

  9,5/10
  Bästa valet för dig som vill mäta flera temperaturer samtidigt
  Rubicson Trådlös grilltermometer
  Mätområde
  0°C till +300°C
  Batterityp
  2st AAA
  Alarm
  Ja
  399 kr
  Till Butik

  Rubicson har tagit fram en bluetooth grilltermometer med möjligheter att koppla termometern till din mobiltelefon. Vi gillar att den är en prisvärd termometer med dubbla mätprober för att du ska kunna ha koll på två köttbitar samtidigt. Perfekt om dina gäster vill ha köttet i olika temperaturer. Minus är att markeringarna på displayen för de båda temperaturen är för små vilket gör att det är svårt att läsa, men väljer du att använda dig av en app räddar det upp situationen.

  Varför vi valt denna termometer till "bästa grilltermometer för dubbla mättemperaturer" är att den är den billigaste grilltermometern med dubbla mätprober på marknaden. Den har det du behöver, så som bluetooth, alarm och möjligheter med app för mättemperaturen.

  Läs mer
 3. 3. Bästa budgetvalet: Funktion Kökstermometer Digital

  9,3/10
  Prisvärt alternativ med snygg design
  Funktion Kökstermometer Digital
  Mätområde
  -20°C till +300°C
  Batterityp
  2st LR44
  Alarm
  Ja
  99 kr
  Till Butik

  Här hittar vi en termometer från F&H som är i det billigaste slaget. Du får en otroligt enkel termometer med display. Vi tycker den gör sitt jobb och mäter av ditt kött. Med en stilren design till sitt låga pris gör den till en komplett termometer. Minus är att den inte har några funktioner mer än vad som krävs för att läsa av graderna.

  Varför vi har valt denna termometer till "bästa budget" är lika enkel som termometern i sig. Du får en termometer under hundralappen med möjlighet att ha kontroll på ditt kött. Det är ingen termometer för en som gillar teknik men gör jobbet gjort.

  Läs mer
 4. 4. Snygg design: Blomsterbergs Digital kökstermometer

  9,3/10
  En designtermometer av hög kvalitet till bra pris
  Blomsterbergs Digital kökstermometer
  Mätområde
  -45°C till +200°C
  Batterityp
  3st LR44
  Alarm
  Nej
  273 kr
  Till Butik

  Här hittar vi en termometer från Blomsterbergs som visar en design utöver det vanliga. Vi gillar att den helt är gjord i stål med en schysst LCD-display. Vi gillar även att den är helt trådlös vilket gör designen snyggare. Minus är att vi tycker den inte riktigt når upp till standarden med en högsta temperatur på 200 grader. Där den normala termometern brukar ligga kring 300 grader.

  Varför vi valt denna termometer till "Snyggast design" är att den är den mest stilrena termometern till ett bra pris på marknaden. Snygg display och utan sladd. Funktionsmässigt klarar den av det mesta men saknar det extra för att blanda sig i de bästa termometrarna på marknaden men helt klart snyggast design.

  Läs mer
 5. 5. bästa analoga köttermometern: Exxent Stektermometer

  9,1/10
  Enkel analog stektermometer som gör sitt jobb
  Exxent Stektermometer
  Mätområde
  0°C till +120°C
  Batterityp
  inga
  Alarm
  Nej
  56 kr
  Till Butik

  Här hittar vi en termometer från Exxent som visar att även det enklaste kan vara bra. För endast 56 kronor kan du få en termometer som gör sitt jobb. Vi tycker den har stor och tydlig analog display som visar gradantalet. Vi finner inte något minus med termometern när vi ser förbi specifikationerna under denna kategori.

  Varför vi valt denna termometer till "bästa analoga köttermometern" är att den till det lägsta priset ändå har en design och tydlig analog display. Vi ser även positivt på att den inte behöver någon sladd.

  Läs mer

Köpguide - Så här väljer man bästa köttermometern

Att vara en seriös person vid grillen kan kopplas ihop med en köttermometer, det är svårt att misslyckas med köttet och middagen med rätt innertemperatur. Vilken temperatur du vill ha bestämmer du själv men med en bra köttermometer är den enkelt att få köttet som du vill ha den. Nedan följer punkter som kan hjälpa dig att välja ut rätt produkt.

 • Pris: Vad kostar termometern? Förhållande till specifikationerna. Här tittar vi på vad hur breda specifikationerna är och vilka de har. Vi tittar därefter på priset för att jämföra med de olika aktörerna.
 • Termometerns omfång, dvs. Vilka grader den klarar av. Det kan vara viktigt i många olika sammanhang att behöva en termometer som klarar ett högt gradantal.
 • Designen: Finns även design för en köttermometer. Självklart kollar vi även på hur designen är hos de olika aktörerna för att fastslå vilken som har den snyggaste köttermometern.
 • Lättanvända - Enkla att förstå och lära sig. För att en vanlig Svensson ska kunna lära sig och hantera termometern behöver den än om den har många specifikationer vara enkel att förstå sig på.

 

Vi har sammanställt alla frågor vi ställer och tagit ut 5 olika modeller som vi tycker gör sig bäst på marknaden. Vi har listat dem efter placering och kategori där bäst i test kommer först.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
1 röster, Genomsnitt: 4 / 5
Senaste tester