Test: Vilken är den Bästa Köttklubban 2023?

Läs vår genomgång av de 5 bästa köttklubborna: Lättanvända klubbor perfekta som köksredskap

Både du som är exempelvis jägare, bonde eller en helt vanlig Svensson boendes i en lägenhet eller ett villaområde kan dra stor nytta av en köttklubba. För dig som är matlagningsintresserad är det alltid kul att få visa upp dina färdigheter genom att bjuda dina gäster på maträtter vilka du kokat ihop från noll, utan att använda några färdiga produkter. Det kan vara bra att äga en egen köttklubba för att kunna göra dina alldeles egna biffar, stekar och färs oavsett om det är nöt, gris, fisk eller kycklingfärs du vill göra blir matlagningen betydligt roligare samt att du dessutom alltid kommer att ha tillgång till färska köttråvaror.

Däremot kan det kännas svårt att välja en köttklubba, då det finns ett så enormt brett sortiment av modeller i varierande prisklasser. Vi har därför gjort ett test av köttklubbor och valt att presentera de fem bästa av produkterna. Mer om dessa fem produkter samt varför vi valt ut just Exxent biffklubba Aluminium med träskaft till testvinnare kan du läsa här nedan.

Testvinnare - Bästa Köttklubban 2023

Här är en överblick över årets bästa Köttklubbor.

 1. Bästa premiumvalet: Köttklubba Stål 28 cm
 2. Köttklubba bäst i test: Exxent Biffklubba Aluminium med träskaft 33 cm
 3. Mest prisvärda biffklubban: Stenfors Köttklubba
 4. Bra val: Biffbultare Gjutjärn
 5. Bästa budgetvalet: Kitchen Craft Pro Kötthammare Rostfritt stål

Våra 5 bästa Köttklubbor (juni 2023)

1. Köttklubba Stål 28 cm- Bästa premiumvalet

Köttklubba Stål 28 cm - Bästa premiumvalet
Betyg 4,7/5
Betyg 4,7/5
Bäst i test
Till butik
köp
(Cervera)

Denna köttklubba smälter in med dekoren i köket på ett vackert sätt och behöver därför inte gömmas undan. Utan du kan hänga upp den som en prydnad mot kökskaklet eller ställa den i en fin burk framme på köksbänken.

Denna köttklubba är konstruerad för att hålla länge. Den är tillverkad i rostfritt stål vilket inte bara ger den längre livslängd utan det gör den även mer estetisk för ögat. Den tål maskindisk vilket gör att du slipper spendera tid på att diska.

Vi har valt ut Rösle Kötthammare Stål 28 cm till bästa premium mycket tack vare att den har en naggad sida vilken fungerar alldeles utmärkt för att möra upp köttets segare delar medan du samtidigt kan använda klubbhuvudets andra sida till att banka ut köttbitarna så att de blir tunnare.

För oss är denna köttklubba det perfekta tillbehöret för dig som spenderar en del tid på att möra eller banka ut kött. Eller den perfekta gåvan till alla hem då den kan fungera som en fin prydnad.

Omdöme

En rejäl kötthammare i stål med en naggad och en platt sida.

Priser

2. Exxent Biffklubba Aluminium med träskaft 33 cm- Köttklubba bäst i test

Exxent Biffklubba Aluminium med träskaft 33 cm - Köttklubba bäst i test
Betyg 4,7/5
Betyg 4,7/5
Till butik
köp
(Bagaren och kocken)

Detta är en rejäl biffklubba med träskaft. Den har robust design i gjuten aluminium. Vilket gör den väldigt hållbar samt till ett enastående redskap för att kunna möra köttet perfekt.

Den smarta designen ger klubban bra balans samt att den endast väger 0.5 kg. Exxent biffklubba Aluminium med träskaft ger ett bra, fast handgrepp vilket gör att du får mer kraft i banken när du mörar ditt kött.

Vi har valt ut Exxent biffklubba Aluminium med träskaft till bäst i test mycket tack vare att den känns så bekväm i handen. Samt den klassiskt stilfulla designen med lagom längd för att inte rubba balansen i klubban.

Den här köttklubban passar med sitt stiliga träskaft perfekt som en gåva också. Du kan exempelvis knyta en vacker rosett av ett rött sidenband runt skaftet för att ge bort din någon du håller kär vilken spenderar mycket tid i köket.

Omdöme

En utmärkt köttklubba med bra längd och vikt.

3. Stenfors Köttklubba- Mest prisvärda biffklubban

Stenfors Köttklubba - Mest prisvärda biffklubban
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Till butik
köp
(Cervera)

Söker ni en väldesignad samt välfungerande köttklubba till ett rimligt pris då är Stenfors Biffbultare från Anders Petter ett perfekt val.

Denna köttklubba är tillverkad i rostfritt stål. En robust design med bra vikt och lagom längd vilket gör den väldigt välbalaserad och behändig.

Mest prisvärd blev Anders Petter Stenfors Biffbultare för att du får en bra produkt till ett väldigt lågt, rättvist pris. Den håller i evigheter samtidigt som den ser professionell ut och ger ett skönt grepp i handen.

En egenskap vilken vi tycker är ett extremt stort plus i kanten är att du till och med kan maskindiska den här köttklubban vilket gör att du slipper massa extra tidskrävande diskjobb efter att du mörat ditt kött.

Omdöme

En köttklubba från det svenska varumärket Anders Petter för dig som ställer höga krav på materialval, hållbarhet och prestanda.

Priser

4. Biffbultare Gjutjärn- Bra val

Biffbultare Gjutjärn - Bra val
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Till butik
köp
(Cervera)

För dig som söker rejäla köksprylar i bra kvalitet är detta det rätta valet. Med sin robusta, kompakta design i gjutjärn kan du möra biff resten av livet med denna köttklubba. Med sin fyrkantiga form samt tyng på 1.6 kg får du akta dig bara för att inte tappa den på fötterna.

Skeppshult använder vind samt vattenenergi under produktionen av sina produkter, vilket gör denna köttklubba till ett lite mer miljömedvetet val. Perfekt till dig som vill vara lite grönare och tänka på miljön under din matlagning.

Vi har valt ut Skeppshult Biffbultare Gjutjärn till bra val för att vi tycker att den är en av de mest lättanvända köttklubborna vi provat och den är helt magisk att möra biff med.

Den annorlunda designen gör att den passar både perfekt som prydnad samt gåva till någon du känner vilken uppskattar köksprylar lika mycket som du själv gör. Plus att vi tycker om hur miljövänliga företaget vill vara med sina svan märkta produkter.

Omdöme

En gjutjärnsbultare utan handtag med en vikt om hela 1,6 kilo.

Priser

5. Kitchen Craft Pro Kötthammare Rostfritt stål- Bästa budgetvalet

Kitchen Craft Pro Kötthammare Rostfritt stål - Bästa budgetvalet
Betyg 4,1/5
Betyg 4,1/5
Till butik
köp
(Bagaren och kocken)

Detta är en köttklubba får både den professionella kocken likväl som till amatörkockarna i köket därhemma. Lättanvänd med dubbla sidor för bredare användningsområde.

Kitchen Craft Pro Kötthammare Rostfritt stål är tillverkad av rostfritt stål och rengörs bäst genom handdiskning med diskmedel och varmvatten. Trots att den är konstruerad i rostfritt stål bör du undvika att maskindiska den.

En anledning till varför vi valde ut Kitchen Craft Pro Kötthammare Rostfritt stål till bästa budget köttklubban är att ni med denna köttklubba kommer att få ni en ny multifunktionell bästis i köket. Tack vare att det går både att banka ut köttet med den platta sidan för att sedan möra det med den andra sidan av klubbhuvudet.

Något som vi tycker är grymt bra är att den känns å bra i handen samt att den är stabil. Du kan nästan känna kvaliteten när du använder denna köttklubba. Samt att det medföljer en livslång garantin vilket inte heller är så dumt.

Omdöme

En välfungerande köttklubba till ett minst lika välfungerande pris.
Så hittar du bästa Köttklubba

Vad är viktigt att tänka på när jag väljer köttklubba?

Idag har erbjuder marknaden olika varianter av köttklubbor i alla möjliga prisklasser. Det finns också budgetmodeller liksom dyrare mer avancerade modeller. Det finns däremot en del saker att fundera igenom innan du gör ditt köp. För att hjälpa till lite har vi här samlat ihop några punkter du kan tänka över.

Användning

Hur mycket samt hur ofta du har användning av köttklubban. Samt om det hör till vanligheten att ni är ett större antal personer vid middagsbordet. Då bör ni köpa en lite större, mer rejäl klubba.

Pris

Vad har du för budget att röra dig med. Kolla runt och jämför prisskillnaden hos olika återförsäljare eftersom priserna kan variera oerhört mycket från butik till butik.

Typ

Vilken typ av kötträtter gör du oftast. Utformandet av köttklubborna kan variera beroende på vilken uppgift de är till för du bör därför tänka på att hitta en klubba som passar din typ av bruk.

Kvalitet

Köp helst från något välbeprövat märke. Gärna med garanti också, då vet du att du får en hållbar produkt.

Storlek

Hur mycket plats har du i ditt kök. Alltså ska du försöka hålla dig till en mindre modell eller kan du ta i och köpa en större.

Design

Om det är en gåva kan det vara bra att ta med designen i beräkningarna också. Du vill såklart ge bort en vacker gåva, inte något som ser ut som en gammal, halvranglig loppisgrej.

Jämför de bästa Köttklubborna i testet

Köttklubba Vikt Längd Material Totalbetyg Pris
Köttklubba Stål 28 cm 0,25 kg 28 cm Rostfritt stål Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
540 kr
Exxent Biffklubba Aluminium med träskaft 33 cm 0,5 kg 33 cm Aluminium, trä Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
449 kr
Stenfors Köttklubba 0,4 kg 23 cm rostfritt stål Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
540 kr
Biffbultare Gjutjärn 1,6 kg 7 cm Gjutjärn Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
469 kr
Kitchen Craft Pro Kötthammare Rostfritt stål 0,45 kg 28 cm Rostfritt stål Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
191 kr
köttklubba test

Så gjorde vi testet

Det finns mängder av olika köttklubbor och olika typer har olika ändamål. De går således inte riktigt att jämföra med varandra. Här har vi istället utsett bästa köttklubban i flera olika kategorier. Det gör att du enkelt hittar rätt alternativ för just dig.

För att avgöra vilken köttklubba som var bäst i varje kategori bedömde vi dem efter ett antal faktorer som är särskilt viktiga när man ska jämföra köttklubbor:

 • Funktionsduglighet: Fungerar produkten som den ska eller gör den inte riktigt jobbet. Samt att vi tittar på vad den har för funktioner.
 • Prissättning: Är det ett rättvist satt pris på köttklubban. Eller har de överskattat produkten och lagt ett högt pris den inte riktigt lever upp till.
 • Kvalitet: Håller produkten bra, eller går den sönder lätt. Rostar den eller är det en rostfri produkt.
 • Användarvänlighet: Är den enkel att använda. Kan du lätt skada dig på den eller är den behändig och harmlös.
 • Rengöring: Är köttklubban lätt att rengöra. Finns det kanter eller hörn svåra att komma åt vid diskning. Tål den att bli maskindiskad eller inte.
 • Design: Är den estetiskt tilltalande eller ser den ut som något snabbt hemmaknåp.
 • Vikt: Är köttklubban för lätt, har den en bra, resonlig vikt eller väger den för mycket.
 • Balans & grepp: Är produkten välbalanserad eller känns den otymplig samt att du lätt tappar greppet.

Vad är en köttklubba?

En köttklubba är ett köksredskap som används för att klubba kött så att det blir tunnare och mörare.

Vilket material är köttklubbor gjorda av?

De flesta köttklubborna är gjorda av metall, såsom stål eller rostfritt stål, medan vissa är gjorda av trä eller plast. Köttklubbor i aluminium ger en bra balans mellan tålighet och manövrerbarhet.

Hur använder man en köttklubba?

Placera köttet på en skärbräda och lägg en pappershandduk på den för att hindra att det flyttar sig. Slå sedan köttet med den platta sidan av klubban tills det har blivit tunnare och mjukare. För bästa resultat under tillagning rekommenderar vi att man använder en köttermometer.

Vad är fördelen med att använda en köttklubba?

När man bankar kött gör man det mörare och tunnare, vilket gör det enklare att steka och man får en jämn och snabbare tillagning. Dessutom gör det också köttet mer smakfullt.

Kan man använda en köttklubba för andra matvaror än kött?

Ja, en köttklubba kan användas för andra matvaror såsom kyckling, fisk eller grönsaker.

Hur rengör man en köttklubba?

Rengör köttklubban med varmt vatten och tvål, eller i diskmaskinen om din modell tål det. Se till att torka den noga innan du förvarar den.

Vilka alternativ finns till köttklubba?

Har man ingen köttklubba och kanske inte bankar kött så ofta finns det några andra alternativ för att åstadkomma liknande resultat:

 • En stekspade: En stekspade kan användas för att mjukgöra och jämna ut kött, precis som en kötthammare.
 • En tung kastrull: En tung kastrull kan användas för att slå kött så att det blir tunnare och mjukare.
 • En tung flaska: En tung plastflaska, såsom en vattenflaska, kan användas för att slå kött så att det blir tunnare och mjukare.
 • En meat tenderizer: En meat tenderizer är ett annan alternativ till en kötthammare, och är specifikt utformad för att mjukgöra och jämna ut kött.

Hur förvarar man en köttklubba?

Förvara köttklubban i en lämplig förvaringslåda eller på en hylla i köket, se helst till att den inte vidrör några andra köksredskap.

 

Senast uppdaterad: 31 januari 2023
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
36 röster, Genomsnitt: 4.9 / 5